Pojawiła się ostatnio w jednym ze sklepów burrata. Włoski przysmak. Burrata to ser produkowany z krowiego lub bawolego mleka. Z wierzchu przypomina mozzarellę, środek kryje niespodziankę
Stare GarySKŁADNIKI 400 g ugotowanej ciecierzycy 400 g topinamburu 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1-2 łyżki soku z cytryny 2-3 łyżki oliwy
La grande e la piccola cuocaSmaczna i ładnie prezentująca się rolada z żółtego sera z dodatkiem jajek na twardo i szynki konserwowej będzie świetną propozycją imprezowej przekąski. Doskonale też sprawdzi się
Smaki Na TalerzuSer zgliwiały - kuchnia podkarpacka Do kuchni podkarpackiej tradycja smażenia białego sera i wytwarzania z niego sera żółtego dotarła z Galicji. Był to sposób na wykorzystanie nadmiaru
Trzeci talerzSałatka ziemniaczana ze śledziem, trafia bardzo dokładnie w polskie gusta. Śledzie, ziemniaki, ogórki kiszone, to produkty, które bardzo lubimy. Kupując ziemniaki na sałatkę pamiętajcie, aby była
Codziennik KuchennyDziś przedstawiam przepis na kolejną sycącą zupę, która powinna zastąpić cały obiad. My przynajmniej po jej zjedzeniu nie mielibyśmy już miejsca na drugie danie Gęsta i
karmelowyskładniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 ml mleka 150 ml letniej wody 30 g drożdży 2 łyżki olej 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli
Domowy Smak JedzeniaNa zakończenie sezonu brukselkowego mam dla Was świetny przepis na brukselkę w sezamie . Tak przygotowana brukselka to świetny dodatek do obiadu, ale także świetnie sprawdzi się
Codzienne GotowanieSurówka z kiszonej kapusty Najlepsza, moja ulubiona, szybko się robi, naturalnie bogata w mnóstwo witamin. Dotatek marchewki i papryki powoduja iż surówka ma niepowtarzalny smak. SKŁADNIKI
zielonacukinkaDzisiejszy pomysł na sałatkę z pewnością przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy lubią sushi, ale nie koniecznie lubią kręcić rolki Ja uwielbiam tę sałatkę. Jest idealna
Smaki ArmineUwielbiam pieczone i gotowane buraki i choć wiem, że mają dość wysoki indeks glikemiczny, znacznie wyższy od surowych, to jednak sałatki wolę przyrządzać z pieczonych buraków
Smaki ArmineDietetyczna pasta z awokado i jajka świetnie sprawdzi się jako dodatek do świeżego, chrupiącego pieczywa. Taka pasta to świetny pomysł na wykorzystanie tego owocu. Pamiętajcie awokado
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Hummus pasuje praktycznie do wszystkiego. Jest bardzo popularny. Pokażę Wam jak za jednym razem przygotować dwie wersje hummusu. Jedna to wersja klasyczna, a druga odrobinę ostrzejsza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przekąski z mięsa są niezwykle popularną grupą wszelkiego rodzaju wyrobów garmażeryjnych. Zazwyczaj serwowane są one na zimno w rożnych postaciach. Usługi cateringowe- rozwiązanie dla zabieganych Jeżeli
Słodkie okruszki