Kaloryczna… sycąca… i baaaardzo smakowita przekąska Bardzo łatwo ją przygotować – wystarczy stopić boczek z cebulką i szczyptą majeranku i… zajadać, gdy
Kulinarne S.O.S.Dlaczego taka nazwa? Bulgur, kojarzy nam się z Turcją. Chorizo z Hiszpanią. Staliśmy przy lodówce, nie wiedząc co chcemy zjeść. Powstał więc taki, śródziemnomorski miszmasz. Składniki
R'n'G KitchenTo banalnie prosty, ale niezwykle smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu. Jajka są delikatne w smaku, lecz z
Di gotujeChrupiące panierowane pieczarki a la kotlety. Ostatnio miałam ogromną ochotę na „kotlety” z grzybów. Pamiętam jak kiedyś mój tata robił takie z kani (sowa
Słodkie okruszkiPaluchy drożdżowe z sezamem – prosty przepis. Od dziecka uwielbiałam drożdżowe paluchy. Jak tylko stałyśmy w piekarni wiecznie o nie prosiłam moją mamę. Moje dzieci również
Słodkie okruszkiNa Wielkanoc. Na Boże Narodzenie. Na Sylwestra. Na rodzinne przyjęcie czy tzw domówkę. Nawet na postny posiłek… Śledzie mają miejsce na naszym stole przy okazji
Smaki Na TalerzuTorty nie zawsze muszą być słodkie. Czasami mogą być wytrawne, a wytrawne danie przygotowane w formie tortu wygląda wyjątkowo i uroczyście.
Przepisy KulinarneWitam poświątecznie i zapraszam na roladki z szynki w galarecie. Przygotowałam je na wielkanocne śniadanie, wyszły bardzo smaczne, lekko ostre w smaku, świetnie pasowały do innych
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki 4 jajka 50 g łososia wędzonego kawałek czerwonej papryki 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać
czarrna od kuchniKrucha tarta wypełniona delikatnym nadzieniem z ricotty o smaku pomidorowym. Zatopione i zapieczone w nim szparagi świetnie smakują, szczególnie że wyczuwalna jest delikatna nuta wędzonki. CIASTO
https:KKuchniaMniamCoś świeżego, lekkiego, chrupiącego, pełnego aromatów oraz wiosennych smaków – przedstawiam Wam dietetyczny i przy tym naładowany białkiem i witaminami twarożek. Wystarczy dodać ulubione pieczywo i
Eat me! Fit me!Sałatka jajeczna z rzodkiewką i cieciorką w tym wydaniu to niebo 😀 eksperymentowałam! Rzadko zdarza mi się łączyć takie składniki jak jajka, rzodkiewkę
Kolorowy PrzepisownikU mnie jak zawsze - świąteczne przepisy oczywiście po świetach. Nie wiem czy kiedykolwiek się zmobilizuję by dodawać tego typu sezonowe inspiracje przed... W każdym razie
Zielona KuchniaPyry z gzikiem to danie, które wywodzi się z kuchni wielkopolskiej. Pyry to nic innego jak ziemniaki, a gzik to nazwa twarogu ze śmietaną i szczypiorkiem
W kuchni KatieNa wielkanocnym stole oczywiście nie może zabraknąć jajek. W moim rodzinnym domu jajka z koszyczka wędrowały do wielkanocnego żurku , ale i tak razem z mamą przygotowywałyśmy
W kuchni Katie