17.02 .2019 Magda Taki omlet na śniadanie to powód aby w sobotni poranek wyskoczyć chwilę wcześniej z łóżka. Przygotowanie omletu, mimo krążących plotek, nie jest skomplikowane, może jedynie trzeba się trochę namachać trzepaczką. Dodatki można dodawać zgodnie z upodobaniami, a białka do omletu można dodać mrożone – tak, można mrozić białka, np. w woreczkach foliowych, szczelnie zamkniętych. Ja najbardziej lubię omlet z warzywami ze sporą porcją ziół, w sezonie świeżych, a poza suszonych. Jeden z moich ... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.