Czasami wydaje się, że stoję tylko przy garach. Rozczaruję. Czasami chodzę na łatwiznę, jak i w tym przypadku. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 4 łyżki
R'n'G KitchenDomowy ketchup to jeden z niezbędnych dodatków do hot-dogów, parówek, zapiekanek, pizzy. W sklepach jest ogromny wybór tych produktów, jednak tylko domowa wersja będzie całkowicie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ptysie nie zawsze muszą być podane na słodko. Doskonale smakują również w wersji wytrawnej, podane np z sałatką czy pastą. Ptysie przygotowane w takiej odsłonie rewelacyjnie
Zrób to smacznieGruszki w zalewie octowej to kolejne przetwory jakie postanowiłem przygotować na zimę. Niestety mamy dziwne wrażenie, że znikną ze spiżarni zanim się zima zacznie. Gruszki przygotowałem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Małe, okrągłe ziemniaczki oraz mięso mielone w lodówce aż się prosiły, by przygotować z nich takie właśnie szaszłyki. Osobiście widziałabym tutaj jeszcze dodatek pieczarki lub czerwonej
Smaki Na TalerzuSkładniki: 1 mała cukinia 1 jajko 40 g maki kawałek papryki 1/2 cebuli sól, pieprz, curry, ostra papryka dodatkowo: 2 łyżki skyru lub serka naturalnego 2
czarrna od kuchniSkładniki: ciasto: 1 jajko 20 g mąki woda, sól nadzienie: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 jajko 2 łyżki skyru lub serka naturalnego 2 łyżki
czarrna od kuchniSałatka kuskus z pomidorami to szybko, zdrowa i pożywna sałatka. Idealna na szybki lunch do pracy, albo lekką i pożywną kolację. Danie to przygotujemy dosłownie w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ogórki po królewsku, to ogórki w zalewie octowej z miodem. W smaku lekko pikantne, słodko-kwaśne. Fajnie pasują jako dodatek do wszelkiego rodzaju mięs, najlepiej
Kuchnia z widokiem na ogródWegetariańska sałatka z grzankami i fetą to szybka propozycja na zdrową, smaczną i bardzo pożywną kolację. Pomimo, tego co sugeruje nazwa, sałatka przeznaczona jest dla każdego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ser jajeczny – kuchnia podkarpacka Na Podkarpaciu często podajemy dania, które udają coś zupełnie innego – kasza udająca mięso, masa ziemniaczana pieczona w formie do słodkich bab, barszcz
Trzeci talerzŁódeczki bolognese (paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym) Łódeczki bolognese to łatwe paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym . Ciekawie prezentują się na stole, dlatego to świetna przekąska na
Lekcje w kuchniDla dzieciaczka i mnie rewelacja!!! Mąż kreci nosem ☺️ Składniki: Jeden średni seler, 2 średnie gruszki, oliwa Seler kroimy w plastry, kropimy oliwą, owijamy folią
Pasja tworzeniaMacie w lodówce ciasto francuskie i nie wiecie co z nim zrobić? Podaje wam przepis na nietypową imprezową przekąskę czy też szybką kolację. To kolorowy wianuszek
Bernika - moj kulinarny pamietnikPulchne, mięciutkie bułeczki drożdżowe z pieczarkami i ciągnącym się serem mozzarella. Doskonałe na śniadanie, obiad, czy kolację. Idealne na piknik, wycieczkę, czy ogrodowego grilla. Świetnie sprawdzają
Kuchnia z widokiem na ogród