połączenia całości powstaje świetnie smakująca i wyglądają sałatka. Można ją podawać z lekkim pieczywem, ale moim zdaniem nie jest to konieczne. Broni się też doskonale nawet nie jako przystawka, ale jako w pełni samodzielne bezmięsne danie. Jakkolwiek zalecam podawanie jej krótko po przygotowaniu, to jednak z doświadczenia wiem, że nawet “porzucona” na kilka godzin w temperaturze pokojowej nadal pozostaje wyborna(...)Śródziemnomorska sałatka z holloumi 2020-12-25 23:05:11 Wyborna śródziemnomorska sałatka z grillowanym holloumi i sałatą rzymską. Doskonała zarówno jako przystawka jak i samodzielne zdrowe danie. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 młode sałaty rzymskie 200g halloumi 200g kolorowych pomidorków koktajlowych garść anchois z oleju 3 duże jajka oliwa Dressing 1 łyżka siekanego koperku 3 łyżki
Kulinarna PokusaTagliatelle zaraz po penne to jeden z naszych ulubionych makaronów. Można przygotowywać go na różne sposoby i w każdej wersji smakuje równie dobrze. Tym razem połączyliśmy
Związek na patelniSfogliatella frolla włoski placek na kruchym cieście jest wprost idealny na Święta. Pyszne, kremowe nadzienie z sera i kaszy manny oraz delikatna warstwa kruchego ciasta
dolcevitainmykitchenMigdałowe ciasteczka Bethmaennchen to tradycyjny wypiek adwentowy we Frankfurcie na Menem. Tradycyjnie ciasteczka przygotowywane są z masy marcepanowej, cukru pudru, mielonych orzechów, z dodatkiem wody różanej
dolcevitainmykitchenzdrowa… kolorowa sałatka z tuńczykiem i serem pleśniowym Polecam na kolację, domową imprezę lub do zjedzenia w pracy. Świetnie do niej pasuje bagietka, pieczywo czosnkowe lub grzanki. Przystawki i przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego ** Jajka faszerowane tuńczykiem ** Mini tortille z papryką i ogórkiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2 porcje
Kulinarny S.O.S.Alpejski chlebek, czyli Alpenbrot to ciastka bardzo popularne w Szwajcarii i poludniowych Niemczech podczas Adwentu. Aromatyczne, czekoladowe, intensywne w smaku. Tak smaczne, że nie można się
dolcevitainmykitchenŚwiątecznych wypieków ciąg dalszy. Albo inaczej mówiąc: teraz się dopiero rozkręcimy! Niemiecki przepis na aromatyczny stollen bez drożdży znajdziecie kilka wpisów wcześniej. A dla wszystkich
dolcevitainmykitchenMocne orzechowe, kruche ciasteczka. Idealne do popo ł udniowej kawy, czy herbatki, nie tylko na czas adwentu. Proste i szybkie do wykonania. Obłędnie smaczne. Najlepsze w
dolcevitainmykitchenLubicie risotto? Grzybowe risotto z suszonych grzybów to moje ostatnie odkrycie. Przyrządziłam je z dodatkiem pieczarek, fasolki i strączków soi. Tak przyrządzone risotto to wspaniałe wegetariańskie danie lub przystawka do obiadu. Wypróbowałam risotto z wątróbką drobiową i wydaje mi się , że jest to całkiem niezłe kombo. Wątróbka to zdrowy i smaczny podrób, którym ja i mój mąż raczymy się przynajmniej(...)fasolkę i soję w lekko osolonej wodzie, odcedź, dodaj do risotto i lekko przemieszaj. Całość posyp natką pietruszki i parmezanem. Grzybowe risotto można jeść jako danie jarskie lub jako przystawka na ciepło do obiadu np. do smażonej wątróbki. Wątróbkę drobiową usmaż na maśle. Smaż krótko zaledwie 3 – 4 minuty. Posól i dopraw solą wątróbkę dopiero po usmażeniu. Pokrój cebulę
codojedzeniaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Dzisiejszy przepis to przepis "na winie", czyli wyciągnęliśmy z lodówki wszystko co mieliśmy i zadziałaliśmy
Związek na patelnitylko aromatyczna ale bardzo zdrowa. Kiszonki w polskiej kuchni są bardzo popularne. Popularność kiszonych ogórków nie maleje ale warto rozszerzyć asortyment właśnie o kimchi . Do przygotowania tej dosyć ostrej przystawki potrzeba kilka specjalnych składników ja rybny sos, soja i chili. Przyrządziłam kimchi z białej i włoskiej kapusty z dodatkiem marchewki, czosnku i imbiru. Wyszło mi dosyć sporo kimchi ale zbytnio(...)się tym nie przejęłam, ponieważ kimchi może stać w lodówce bardzo długo. Podbieram je praktycznie codziennie do obiadu. Jest idealne do pizzy lub jako zimna przystawka do pieczonego mięsa. Przepis na kimchi jest bardzo prosty. Wystarczy pokroić warzywa i wymieszać z kleikiem z mąki ryżowej i przyprawami. Kilka dni w pokojowej temperaturze powodują, że warzywa zaczynają fermentować. Potem wystarczy już
codojedzenia