przystawki - 17402 przepisów (strona:51/1161)

Śródziemnomorska sałatka z holloumi 69

połączenia całości powstaje świetnie smakująca i wyglądają sałatka. Można ją podawać z lekkim pieczywem, ale moim zdaniem nie jest to konieczne. Broni się też doskonale nawet nie jako przystawka, ale jako w pełni samodzielne bezmięsne danie. Jakkolwiek zalecam podawanie jej krótko po przygotowaniu, to jednak z doświadczenia wiem, że nawet “porzucona” na kilka godzin w temperaturze pokojowej nadal pozostaje wyborna(...)Śródziemnomorska sałatka z holloumi 2020-12-25 23:05:11 Wyborna śródziemnomorska sałatka z grillowanym holloumi i sałatą rzymską. Doskonała zarówno jako przystawka jak i samodzielne zdrowe danie. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 młode sałaty rzymskie 200g halloumi 200g kolorowych pomidorków koktajlowych garść anchois z oleju 3 duże jajka oliwa Dressing 1 łyżka siekanego koperku 3 łyżki

Kulinarna Pokusa
Tagliatelle z kurczakiem i topinamburem 123

Tagliatelle zaraz po penne to jeden z naszych ulubionych makaronów. Można przygotowywać go na różne sposoby i w każdej wersji smakuje równie dobrze. Tym razem połączyliśmy

Związek na patelni
Sfogliatella frolla włoski placek na kruchym cieście 69

  Sfogliatella frolla włoski placek na kruchym cieście jest wprost idealny na Święta. Pyszne, kremowe nadzienie z sera i kaszy manny oraz delikatna warstwa kruchego ciasta

dolcevitainmykitchen
Migdałowe ciasteczka Bethmaennchen 93

Migdałowe ciasteczka Bethmaennchen to tradycyjny wypiek adwentowy we Frankfurcie na Menem. Tradycyjnie ciasteczka przygotowywane są z masy marcepanowej, cukru pudru, mielonych orzechów, z dodatkiem wody różanej

dolcevitainmykitchen
Sałatka z tuńczykiem i serem pleśniowym 68

zdrowa… kolorowa sałatka z tuńczykiem i serem pleśniowym Polecam na kolację, domową imprezę lub do zjedzenia w pracy. Świetnie do niej pasuje bagietka, pieczywo czosnkowe lub grzanki.   Przystawki i przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego ** Jajka faszerowane tuńczykiem ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki na 2 porcje

Kulinarny S.O.S.
Alpejski chlebek 123

Alpejski chlebek, czyli Alpenbrot to ciastka bardzo popularne w Szwajcarii i poludniowych Niemczech podczas Adwentu. Aromatyczne, czekoladowe, intensywne w smaku. Tak smaczne, że nie można się

dolcevitainmykitchen
Stollenkonfekt, czyli stollen w miniaturce 92

  Świątecznych wypieków ciąg dalszy. Albo inaczej mówiąc: teraz się dopiero rozkręcimy! Niemiecki przepis na aromatyczny stollen bez drożdży znajdziecie kilka wpisów wcześniej. A dla wszystkich

dolcevitainmykitchen
Mocno orzechowe, kruche ciasteczka 74

Mocne orzechowe, kruche ciasteczka. Idealne do popo ł udniowej kawy, czy herbatki, nie tylko na czas adwentu. Proste i szybkie do wykonania. Obłędnie smaczne. Najlepsze w

dolcevitainmykitchen
Risotto suszone grzyby i wątróbka – będzie obiad! 59

Lubicie risotto? Grzybowe risotto z suszonych grzybów to moje ostatnie odkrycie. Przyrządziłam je z dodatkiem pieczarek, fasolki i strączków soi. Tak przyrządzone risotto to wspaniałe wegetariańskie danie lub przystawka do obiadu. Wypróbowałam risotto z wątróbką drobiową i wydaje mi się , że jest to całkiem niezłe kombo. Wątróbka to zdrowy i smaczny podrób, którym ja i mój mąż raczymy się przynajmniej(...)fasolkę i soję w lekko osolonej wodzie, odcedź, dodaj do risotto i lekko przemieszaj. Całość posyp natką pietruszki i parmezanem. Grzybowe risotto można jeść jako danie jarskie lub jako przystawka na ciepło do obiadu np. do smażonej wątróbki. Wątróbkę drobiową usmaż na maśle. Smaż krótko zaledwie 3 – 4 minuty. Posól i dopraw solą wątróbkę dopiero po usmażeniu. Pokrój cebulę

codojedzenia
Szynka z pieczarkami 96

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Dzisiejszy przepis to przepis "na winie", czyli wyciągnęliśmy z lodówki wszystko co mieliśmy i zadziałaliśmy

Związek na patelni
Co nowego w mojej kuchni – kimchi? 120

tylko aromatyczna ale bardzo zdrowa. Kiszonki w polskiej kuchni są bardzo popularne. Popularność kiszonych ogórków nie maleje ale warto rozszerzyć asortyment właśnie o kimchi . Do przygotowania tej dosyć ostrej przystawki potrzeba kilka specjalnych składników ja rybny sos, soja i chili. Przyrządziłam kimchi z białej i włoskiej kapusty z dodatkiem marchewki, czosnku i imbiru. Wyszło mi dosyć sporo kimchi ale zbytnio(...)się tym nie przejęłam, ponieważ kimchi może stać w lodówce bardzo długo. Podbieram je praktycznie codziennie do obiadu. Jest idealne do pizzy lub jako zimna przystawka do pieczonego mięsa. Przepis na kimchi jest bardzo prosty. Wystarczy pokroić warzywa i wymieszać z kleikiem z mąki ryżowej i przyprawami. Kilka dni w pokojowej temperaturze powodują, że warzywa zaczynają fermentować. Potem wystarczy już

codojedzenia