Wytrawne Babeczki vol au vent 214Świetne jako przystawka, zakąska, niezastąpione na cocktail party. Ile babeczek, tyle nadzień. Tutaj wersja wytrawna, ale nie bójcie się eksperymentować z owocami i słodkimi kremami. Składniki: – 32 babeczki vol au vent* Składniki nadzienie kurkowe: – 150 g kurek – 200 ml śmietany 30% – łyżka masła – sól, pieprz, sok z cytryny, cukier Składniki nadzienie z łososiem
Pociąg Do Kuchni
Zupa Yokisoba 325różowy pasek łososia, boleśnie surowy, reprezentujący saszimi. Przemogłam się i zjadłam, wbrew wcześniejszej odrazie, chyba tylko dlatego, żeby nie sprawić przykrości właścicielowi, który stał nade mną z nieustającym i najszerszym z możliwych uśmiechów i w półukłonach nalegał, żebym jednak zjadła. ;) Zjadłam. A potem już zawsze przed Yokisobą zamawiałam mały zestaw suszi na przystawkę. Dla mnie ososbiście Yokisoba
Kuchnia Prezydentowej
Rillettes wieprzowe 294Rillettes to smarowidło do chleba, przypominające pasztet, ale o bardziej rustykalnej konsystencji. Klasyczne są właśnie z wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika
NaKońcuJęzyka
Pyszności w Domaine La Francoise 193początek przystawki: Pyszny ser na kromeczce prawdziwie francuskiej bagietki polany lawendowym miodem, posypany ziołami prowansalskimi i odrobiną morskiej soli. Całość krótko zapieczona i ułożona na sałacie z zapieczonymi koktajlowymi pomidorkami polanymi delikatnie vinegretem:) Kolejna pyszność- kawałki słodkiego soczystego melona z szynką i słodkim likierkiem. Rarytas jak dla mnie- owoce morza:) To, co uwielbiam najbardziej - łosoś pokropiony sokiem z cytryny
In my kitchen
Tatar z łososia wędzonego z awokado z nutą cytrusową. 171Tak sobie pomyślałem wczoraj, późnym wieczorem, co ja to na jutro moim domownikom, poza tradycyjnymi punktami, przygotuje na śniadanie. Zrobiłem szybki rekonesans w głowie, co mogę
BaRepas
Degustacja menu w La Traviacie - relacja 228przystawkach czas na dania główne! Każda z nas na jednym talerzu otrzymała dwa rodzaje makaronu. Pierwszy z nich to: tagliatelle con il ragu alla bolognese (23 zł) - fajny, świeży makaron z sosem, w którym mocno wyczuwało się czerwone wino. Ciekawe i z pewnością do powtórzenia. Druga propozycja to penne al salmone (21 zł) - makaron z łososiem w sosie śmietanowo-pomidorowym
Pasja Smaku
Sos holenderski 402Sos holenderski jest sosem na bazie żółtek, masła i cytryny. Smak definiuje natomiast jakość i pochodzenie produktów, które wchodzą w jego skład. Prawdziwe masło wiejskie
KreatywnePiny
SZYBKI TATAR Z SUROWEGO ŁOSOSIA 259Odrobina awangardy na studenckim żywocie. Pff, oczywista oczywistość! Rezygnując z mięsa wiedziałam, że nie poradzę sobie z odstawieniem ryb. Zawsze uwielbiałam ich delikatność, smak, lekkość - nawet
W kuchni Karmel-itki
Carpaccio z łososia i awokado z winegretem na occie z cydru. 204Dzień zakupów przedświątecznych, czyli trzy godziny spędzone w markecie, to coś czego nie znoszę. No dobra, może trochę lubię, bo zawsze wynajdę coś, czego będę mógł
BaRepas
Grillowane szaszłyki z mango, podawane z łososiem w wiśniowej glazurze z sosem sriracha 230Wyjątkowe połączenie składników występujące w tym przepisie sprawia, że bardzo często do niego wracamy. Szczególnie gdy potrzebujemy dania na szybko i tylko dla kilku osób. Składniki
naRuszcie
Klops drobiowy faszerowany pieczarkami 270Klops drobiowy faszerowany pieczarkami, podobnie jak faszerowany papryką jest świetną przystawką na wszelkie uroczystości. Ostatnio często go przygotowuję tylko zmieniam w nim farsze.Ten klops drobiowy nazywam też roladą faszerowaną ma bardzo mało kalorii, gdyż jest ugotowany w parowarze. Do przygotowania tego klopsa wystarczą ćwiartki kurczaka wyluzowane z kości i zmielone oraz farsz w tym przypadku z duszonych z cebulką pieczarek(...)blogu są podobne przepisy: Baton wieprzowy gotowany Klops wieprzowy z galaretką (baton) Łosoś faszerowany na szpinakowo-truskawkowej kołderce Klops drobiowy faszerowany pieczarkami (baton): SKŁADNIKI na 2 batony: 8 ćwiartek kurczaka 2 jajka 2 ząbki czosnku 2 bułki namoczone w mleku sól i pieprz czarny do smaku 1 łyżka majeranku 3 łyżki kaszy manny 1/2 kg pieczarek 1 duża cebula
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krakersy z pastą serową, łosoś z mozarellą, sałatka owocowa 198KRAKERSY LUB BABECZKI Z PASTĄ SEROWĄ są super przystawką Amuse-bouche - z języka francuskiego jest to drobna przekąska podawana jako poczęstunek dla rozbudzenia kubków smakowych w sam raz na czas oczekiwania na konkretny obiad, ale również jako przekąska na imprezie imieninowej itd. Smak tej pasty poznałam dzięki mojej przyjaciółce Krysi, pasta była tak pyszna, że została w pamięci do dziś(...)Chcę się z Wami podzielić tym smakiem. Dzięki Krysiu! AMUSE BOUCHE - ŁOSOŚ Z MOZARELLĄ I POMIDORKIEM DAKTYLOWYM. SAŁATKA OWOCOWA. BABECZKI Z PASTĄ SKŁADNIKI: PASTA 1 kostka serka śmietankowego, po 1/2 marchewki, pietruszki i pora (biała część) , 3 ząbki czosnku, natka pietruszki, 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu krakersy małe WYKONANIE: surowe warzywa miksujemy, następnie
Kuchnia Beaty
Przekąski z tortilli 693Smaczne, a do tego ślicznie wyglądające na stole przekąski, którymi można ugościć przyjaciół. "Środki" tortilli mogą być dowolne i może Was ograniczać tylko wyobraźnia. Dziś podam
upichcic
Pingwinkowe koreczki. 212A co powiecie na koreczki pingwinki? Przesłodkie stworki wykonane z czarnych oliwek, marchewki i kremowego serka. Idealne na imprezy, jako dekoracja talerza. Nie są skomplikowane w
Malinowe Pocałunki
Sałatka z łososiem i migdałami 256Smak tej sałatki jest dla mnie uzależniający... Pierwsze kęsy jakoś nie zachwycały ale w trakcie pochłaniania całego talerza pojawiła się wręcz miłość do tego wspaniałego połączenia
sierotka maRysia w kuchni