przetwory z pomidorów - 1750 przepisów (strona:49/117)

Kasza z bakłażanem i pomidorem 135

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Kasza z bakłażanem i pomidorem oraz z serem greckim przekona do siebie każdego. Przepis może być

CRAVEmonkey
Omlet z szynką, cebulą i pomidorem 83

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Szybkie i pyszne śniadanie w 5 minut? Spróbujcie nasz omlet z szynką, cebulą i pomidorem. Jest

CRAVEmonkey
Domowy sok pomidorowy 150

Domowy sok pomidorowy najlepszy jest w okresie kiedy można kupić świeże, pachnące pomidory. Aczkolwiek w zimie, wczesną wiosnę również warto go przygotować bo dostarczy nam odpowiednich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przecier z pomidorów z ziołami. 147

Dzisiaj tak na szybko zostawiam Wam prosty przepis na przecier pomidorowy z ziołami. Zapraszam :) 3 kg dojrzałych pomidorów 3 łyżki soli 2 łyżki suszonej bazylii 2

Sama słodycz i szczypta chili
Keczup z piekła rodem (z cukinii) 184

Zdrowszy i nieziemnsko ostry keczup z cukinii. Według mnie smakuje o wiele lepiej niż z samych pomidorów. Składniki 1 kg cukinii (bez skórki i pestek) 1

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pieczarki marynowane w occie 118

Kolejne słoiczki do mojej domowej spiżarni. Są pyszne, idealne do sałatek. Składniki: ½ kg młodych pieczarek ½ słoiczka suszonych pomidorów w oleju 2 gałązki rozmarynu sól do smaku

Tradycyjna Kuchnia
Sos boloński na zimę 183

zapominam o gotowaniu i pieczeniu. Robię tylko coś na szybko i skupiam całą swoją uwagę na przetworach. Trochę jestem już tym zmęczona, ale gdy widzę te stragany uginające się pod ciężarem płodów rolnych nie mogę przejść obok nich obojętnie. Przerobiłam już prawie 50kg pomidorów i na tym nie koniec, bo ciągle pojawiają się nowe pomysły. Na półkach stoi już przecier

Wiem co jem
Cukiniowe zamieszanie 72

Czas Przygotowania : 30 min Moje cukinie szaleją , nie nadążam z przetwarzaniem ich. Pora na kolejny przepis z serii na zimę. Składniki 1 kg małych cukini 4

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
PRZETWORY Z POMYSŁEM - recenzja książki 116

weteranów w przetwarzaniu. Zaczynamy od przetworów owocowych ( konfitury, dżemy, marmolady, powidła, galaretki itp ). Kolejno pojawiają się przepisy na nalewki, sosy i przeciery warzywne, solonki czy pikle i marynaty. Najbardziej zaintrygował mnie rozdział " OCET " . Są w nim przepisy na ciekawe octy smakowe np. z mirabelek i rozmarynu, ocet siedmiu złodziei, czy ocet z pomidorów. Do którego sie przymierzam :) Kiedy przejdziemy już(...)czym się tylko da, a moja spiżarnia pęka w szwach. Ale dzięki tej książce, jeszcze dużo ciekawych smakołyków przede mną :) Także polecam i Wam. Książka godna polecenia. tytuł  PRZETWORY Z POMYSŁEM autor  PATRYCJA MACHAŁEK Wydawnictwo ZNAK premiera 03 lipiec

Kuchnia z widokiem na ogród
Gołąbki z kaszą gryczaną 60

Gołąbki trochę inaczej. Nadziewane mięsem mielonym, kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych

moj przepis na
Gołąbki z kaszą gryczaną 53

Gołąbki trochę inaczej. Nadziewane mięsem mielonym, kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych

moj przepis na
Gołąbki z kaszą gryczaną 122

Gołąbki trochę inaczej. Nadziewane mięsem mielonym, kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych

moj przepis na
Szakszuka z papryką i cukinią 86

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Szakszuka – czyli jajka na warzywach - to podstawowe danie kuchni izraelskiej - jedzone na śniadanie, lunch lub kolację

CRAVEmonkey
Gołąbki z kaszą gryczaną 134

Gołąbki trochę inaczej. Nadziewane mięsem mielonym, kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych

moj przepis na
Zdrowe przetwory-Lato zamknięte w słoiku 178

Stec Zadałam autorce trzy pytania ,z myślą o moich czytelnikach: 1. Który z przepisów jest pani najbliższy, ulubiony? Moi rodzice a głównie mój tatuś zaraził mnie pasją do robienia przetworów. Już zawsze przecier na zupę ogórkową będzie mi się z nim kojarzył. Nie ma go już fizycznie a duchowo jest bardzo blisko. Nie wyobrażam sobie zimy bez tego przecieru(...)jesienne warzywa zamknięte w słoiku. Pomidor, papryka, bakłażan i cukinia to moje ulubione warzywa. Do tego garść czosnku i cebuli. Jak moje dzieci były młodsze miksowałam wszystko na aksamitny sos i udawałam,że to jest pomidorowy sos. Dzieci zjadały a ja byłam zadowolona,że przemyciłam im tyle składników odżywczych. 2. Czy przetwory zawsze się Pani udają, czy czasem coś pójdzie

Swojskie jedzonko
Cuda natury. Bakłażan. Wartości i zastosowanie 90

Pyszną oraz sycącą potrawą są bakłażany faszerowane, np. kaszą jaglaną, pęczakiem lub drobnym makaronem z pomidorami i mozzarellą bądź ryżem i mięsem mielonym. Z grillowanego bakłażana można przygotować wegetariańskie gołąbki. Z oberżyny możemy również przyrządzić panierowane w bułce tartej i jajku kotlety, pyszne przetwory na zimę, np. bakłażany marynowane w oliwie, a także pastę do smarowania na kanapki. Potrawy

ProstePesto.pl