Wiele roślin w naszej kuchni to naturalne antybiotyki. Możemy je dostarczać organizmowi przez cały rok zwiększając w ten sposób jego odporność. Właściwości antybiotyczne ma na przykład
Bon Appetit MałgorzatyOto idealna karnawałowa, zdrowa przekąska. Jeśli lubisz coś chrumkać do puszki z piwem na domówce, albo podczas oglądania sensu w TV, postaw na pikantną i chrupiącą
Bon Appetit MałgorzatyNie no, na śniadanie obowiązkowo jajka! A jeśli mam chwil kilka to decyduję się na omlet. Koniecznie bez szynki ale z dużą ilością warzyw. Składniki daję
Bon Appetit MałgorzatyJak się okazało ciasto te było u mnie hitem top one :) Nikt nie umiał uwierzyć, że w tym serniku nie ma sera! Każdy tylko mówił "ale
Bon Appetit MałgorzatyTakie lody zimowe z bitej śmietany :) Jak nie ma sezonowych, świeżych owoców, tak jak o tej porze roku, to warto zrobić lody o smaku marcepana albo
Bon Appetit MałgorzatyMiodowo-musztardowa marynata do mięsa jest jedną z moich ulubionych. Składniki:8 udek z kurczaka (u mnie pałki)1,5 łyżki miodu2 łyżki musztardy1 łyżka
Kuchnia domowa AniWszyscy z pewnością znają rybę " po grecku ".My proponujemy rybę w naszym, nieco innym wydaniu. Składniki:-1 kg ryby-7 średnich
Maminek kulinarnyJego przygotowanie zajmuje kilka chwil,a bez niego w moim domu nie będzie Wigilii :)Składniki:po 10 dag suszonych owoców: jabłek, gruszek, sliwek, moreli, fig skórka
Z Majeczką w kuchniKorzenne placki z płatków jaglanychz serkiem sernikowym i domową czekośliwkąRóżne już wersje placków były. Tych jaglanych jeszcze nie jadłam. Trochę do dopracowania, ale złe nie były
More food, love and dreamsPyszna, mięciutka jagnięcina zamarynowana w musztardzie rosyjskiej i przyprawach, przygotowana na patelni grillowej. Dodatkiem są warzywa karmelizowane - ale bez dodatku cukru czy miodu. Warzywa po wrzuceniu
My Culinary ArtCzęsto idąc do restauracji czy na jakieś przyjęcie i jedząc serwowane tam potrawy znajduję w nich inspirację do stworzenia czegoś nowego. Tak było też z tymi
Anielska Kuchnia AniCake with red beansSkładniki.10 dag fasoli czerwonej konserwowej2 łyżki mleka5 dag cukru3 jajka3 dag mąki ziemniaczanej7 dag mąki pszennej1 łyżka cytryny kandyzowanejWykonanie.Do rondelka wrzucić odcedzoną
Kulinarny karnet Christophera