Tarta na zamówienie dla mojej przyjaciółki Aurelii. Że tak powiem truła mi du... już od dawien dawna. W końcu uległam :) Tarta idealna z sezonowymi owocami.Krem robi
Bon Appetit MałgorzatyKochani mamy weekend, więc impreza! ;)Składniki na 1 porcję:40 ml wódki80 ml soku pomidorowego (u mnie wyciśnięty ze świeżych pomidorów, ale może być
Bon Appetit MałgorzatyZawsze lubiłam jeść ruskie pierogi z ketchupem. Postanowiłam dodać go do farszu :) Wyszły super. Na pewno będą smakowały dzieciom :)Składniki:Ciasto: 2 szklanki mąki
Bon Appetit MałgorzatyW tym roku miałam klęskę urodzaju na cukinię. A co się robi z nadmiarem? Pakuje się w słoiki na zimę. Też tak uczyniłam :) Cukinia w musztardzie
Bon Appetit MałgorzatyUwielbiam pierogi i uwielbiam bób! Jestem szczęściarą bo mam go pod dostatkiem w ogrodzie ;) Te pierogi to strzał w dziesiątkę, są lepsze niż
Bon Appetit MałgorzatyPo tygodniowym urlopie w Grecji wróciłam natchiona nowymi pomysłami na grecką nutę ;) Kolokitholoulouda gemista to potrawa grecka. Kwiaty cukinii nadziewa się serem feta a następnie macza
Bon Appetit MałgorzatyDOLMADAKIA GIALANTZI czyli greckie gołąbki w winogronowych liściach z ryżem i cukinią. Zdecydowanie wolę nasze gołąbki, ale z przyjemnością próbuję kuchni świata :) Te
Bon Appetit MałgorzatyW takiej wersji (czyli na ciepło ze słodkimi dodatkami) camembert najlepiej mi smakuje. Postanowiłam wykorzystać najlepsze dobra jesieni i zastosowałam śliwki-węgierki, figi i uwaga.....świeże
Bon Appetit MałgorzatyMój tata prawie ze łzami w oczach oddawał mi swoje 6 prawdziwków... Ponieważ w naszych pobliskich lasach ciężko o tę borowikową przyjemność, (a planował
Bon Appetit MałgorzatyPożywna zupa na pokrzepienie w chłodne dni. Jest bardzo smaczna i zdrowa. Lubią ją dzieci :) Składniki:0,5 kg mięsa mięsa z indyka
Bon Appetit MałgorzatyJuż 6.10.13 w Opolu odbędzie się najsmaczniejsza impreza w Opolu. Żarłostacjavol. 2 - edycja jesienna. Opolska Blogosfera Kulinarna, która już za chwilkę stanie się
Bon Appetit MałgorzatyJest to mojego ulubione ciacho, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Moja mama robi je chyba już od 20 lat :) uwielbiam krem z serków ostrowia. Następnym razem
Bon Appetit MałgorzatyOdnowiona wersja caprese. Ostra i aromatyczna :)Składniki:1 duża kulka mozzarelli2 pomidory2 garści liści młodego szpinakugarść orzechów włoskich1/4 papryczki chiliocet winnyoliwasuszona bazylia i oreganopieprzSer, pomidory kroimy
Bon Appetit Małgorzaty