Składniki / Ingredients: 0,3 ml ciepłej wody / 0,3 ml hot water 0,15 ml cukru / 0,15 ml sugar0,2 ml soku z cytryny / 0
Projekty ze smakiemSkładniki / Ingredients: 6 żółtek / 6 egg yolks 1 szklanka cukru / 1 cup of sugar 16 g cukru waniliowego / 16 g vanilla sugar750 ml (3 szklanki) mleka
Projekty ze smakiemskładniki* 400 g mielonego suchego maku* 400 ml mleka* 1 łyżka masła * 5 jajek* 1/2 szklanki miodu* 3 duże jabłka* 125 g miękkiej margaryny* 3/4 szklanki
Mix smakuPyszne ciasto..najlepiej smakuje na drugi dzień..50 dkg mąki6-7 łyżek miodu1 duże jajko10 dkg masła10 dkg cukru pudru1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku
Moje domowe kucharzenieWymyśliłam sobie danie ze składników , które miałam w lodówce i na które miałam wyjątkową ochotę. Same w sobie ,trochę niezjadliwe- ale połączone w ten sposób- to
Z Kuchni Do KuchniChałkę piekłam już dużo razy, ale nigdy nie zaplatałam z sześciu kawałków ciasta. Wreszcie nadeszła ta chwila i jestem z siebie i z końcowego efektu bardzo
Ala piecze i gotujeTort Brzoskwiniowy to klasyka wśród wypieków i jedno z popularniejszych owocowych ciast. Puszysty, a zarazem "sypki" biszkopt przełożony masą budyniowo-maślaną i kremem budyniowo-śmietanowym z
Słodka StronaCiasto korzenne na staropolski piernik dojrzewało sobie prawie 6 tygodni stojąc w dużej misie, na balkonie bo zima w tym roku łaskawa i bez mrozu aż
Smaczna PyzaRożen w piekarniku przetestowany!;-)Zapraszam na chrupiącego kurczaka z rożna!SKŁADNIKI:-1 szt kurczaka- 2 łyżki octu winnego- 3 łyżki oleju- 1 łyżka przyprawy do kurczaka
SMYKWKUCHNIJakże banalne a zarazem ciekawe pomysły mogą przyjść do głowy gdy mamy jakieś dziwne smaki w lodówce ciasto francuskie.Składniki :opakowanie ciasta francuskiego150 g szynki150 g
Mechanik w kuchniUwielbiam rodzinne obiady, lubię również zaskakiwać różnorodnością na talerzu. No dobra przyznam się, że moja rodzina dziwnie się na mnie patrzy jak jest ten sam obiad
Niezły MłynekCzekoladowego ciasta kawałek. I dzień staje się lepszy.CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁKAMI I BRZOSKWINIAMI/źródło: nie pamiętam;/1 kostka masła (250g)1 szklanka wody1,5 szklanki cukru3
W kuchni Karmel-itkiNajlepiej smakują ciepłe, wyjadane widelcem lub wgryzając się w papierek.Wytrawne, inne, zdrowe. Pachną jak zwykły bolognese.Smakują świetnie skropione pyszną oliwką i podane z bazylią.Składniki
CzarnawisienkaLubicie pierogi? Ja bardzo! Co prawda ich przygotowanie zajmuje troszkę więcej czasu, jednak wcale mnie to nie zraża;) Zdecydowanie najczęściej goszczą u nas pierogi ruskie oraz
Z miłości do słodkościDziś po raz kolejny przedstawiam dodatek do dania głównego w stylu wschodnim. Moja ulubiona dynia, tym razem w towarzystwie bakłażana duszone w mleku kokosowym tworzą zaskakująco
karmelowy