Jedna z wielu wersji sałatki śledziowej. Tym razem z białą rzodkwią i innymi warzywami. Składniki: -2-3 marynowane filety śledziowe bez skóry
Maminek kulinarnyPozostając w tematyce fit i dań odchudzonych, proponuję też coś na słodko. Wszak, bez słodkości, życie staje się nudne, prawda ? ;) Trufle może nie należą do
kolorowotorcikowoPochmurno, pada deszcz, brak słońca, chce się lata koloru. Zwłaszcza wstając rano i patrząc przez okno. Moim latem jest jajko w pomidorach, kolor, smak i coś
Basia w kuchniNiedawno pokazywałam Wam jak się robi schab suszony . To taka domowa wędlina z kawałka surowego mięsa, którego nie gotuje się ani nie piecze a tylko marynuje
Smaczna PyzaPrzywiozłam kolejną porcję jarmużu. Część użyłam do smoothie, a część do śniadania. Połączyłam z jajkiem. Muszę przyznać, że zdecydowanie najbardziej lubię jarmuż surowy
Sto kolorów kuchniZabiorę Was dziś w podróż do Korycina! Na tym terenie Pani Czesława Zarzecka produkuje od A do Z, światowej sławy Ser Swojski Koryciński. Ser Koryciński „Swojski
Z Kuchni Do KuchniSkładniki / Ingredients: 500 ml jasnego piwa / 500 ml light beer 16 g cukru waniliowego / 16 g vanilla sugar 6 łyżek soku z czarnej porzeczki / 6
Projekty ze smakiemBardzo mnie ucieszyło, że d zięki uprzejmości firmy Langsteiner mamy możliwość przetestowania preparatów EctoAlerg, bo jak większość alergików oprócz alergii pokarmowych borykamy się też z
głodny alergikLubię wszystko, co kokosowe :) zatem w tym cieście zwłaszcza krem przypadł mi do smaku :) Mam nadzieję, że i wśród Was znajdą się miłośnicy kokosowo-hawajskich
Delicious TitbitsOstatnio w moich rękach coraz częściej trzymam książkę Kuchnia Fit Konrada Gacy.... i to wcale nie dlatego, że zapragnęłam zrzucić ów zbędny kilogram, który
kolorowotorcikowoNiedawno dostałam propozycję współpracy, na którą od razu się zgodziłam. I dlatego dziś przychodzę do Was z wielką nowością! Oczywiście - pyszną, zdrową i słodziutką nowością! :)
Zdrowie na języku :PPo tym placku trudno mi stwierdzić jednoznacznie, czy to ciasto, czy klasyczne ciasto do pizzy jest smaczniejsze. Z pewnością upiekę i pizzę, ale i to ciasto
Blondynka GotujeO tej szarlotce słyszałam już dawno. Pierwszy raz zobaczyłam ją w dodatku do Gazety Wyborczej Obok zdjęcia szarlotki było również zdjęcie Pani Misi Zielińskiej, właścicielki kawiarenki
bistro mamaSpecjalnie za dynią nie przepadam. Ale skoro sezon na dynię w pełni, to jedną taką w kuchni przerobię tej jesieni. Rodzina odmówiła zupy dyniowej, na myśl
bistro mamaJuż październik, za chwilę czas przesuną. A dopiero co letni zmieniałam.Na pogodę narzekać nie można. Od kilku lat jesień jest piękna, długa, złota. Takie jak
bistro mama