przepisy - 15596 przepisów (strona:347/1040)

Sernik z rosą. 337

Jak wiecie pieczenie ciast  nie jest moją pasją- wolę gotować, ale to ciasto urzekło mnie smakiem, a kropelki rosy sprawiają, że zachwyca swym widokiem. Moja

Kuchnia Beaty
Wigilijna wieczerza. 122

Witam moi drodzy, dziś kolejne kroki wigilijnych przygotowań- przypomnę, że śledzie w miodzie i w zalewie octowej(do śmietany) już przygotowane. Dziś (wtorek) zabieram się za

Kuchnia Beaty
Ryby smażone w zalewie octowej. 190

Kolejna potrawa na moim stole wigilijnym to właśnie te ryby. Zazwyczaj kupuję mintaja amerykańskiego- jest mało oblodzony , dość gruby i bardzo smaczny. SKŁADNIKI: 1kg. mintaja amerykańskiego

Kuchnia Beaty
Strogonow. 312

Boeuf Stroganow (nazwa od bœuf – z franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa) – popularne danie, w Polsce nazywane Strogonow . U mnie w domu dość często gości

Kuchnia Beaty
Miodownik. 129

Witam, na sylwestrowo- noworoczny czas chcę Państwu zaproponować pyszne ciasto, które robiłam przed laty i chce je odświerzyć! Jest to ciasto, które przygotowujemy wcześniej -przynajmniej jeden

Kuchnia Beaty
Kurczak z jabłkami. 153

Witam na sylwestrową kolację, bądź noworoczny obiad  kurczak z jabłkami - jak znalazł!. Delikatne mięso kurczaka cudownie przejdzie aromatem jabłek, przypraw, a smak zadowoli każde podniebienie

Kuchnia Beaty
Strogonow z polędwiczki wieprzowej. 248

Jak wspominałam wcześniej STROGONOW to potrawa, która często gości na moim stole, ale przygotowuję go z kurczaka. W ostatnim czasie miałam okazję jeść go z polędwiczki

Kuchnia Beaty
Przystawka/przekąska - terrina z łososia. 188

Czas karnawału i spotkań z przyjaciółmi rozpoczęty, więc chcę Państwu zaproponować przystawkę z łososia wędzonego. Myślę, że nie tylko dla smakoszy ryb-  każdy chętnie przekąsi

Kuchnia Beaty
Chruściki drożdżowe. 141

Witam na wekend danie główne to trochę za mało, proponuję więc CHRUŚCIKI  DROŻDŻOWE , pyszne możecie mi wierzyć. SKŁADNIKI: 1kg mąki 1/2l mleka 1/3 kostki masła

Kuchnia Beaty
Miniszarlotki z malinami. 262

Do popołudniowej kawki ze znajomymi, czy na deser po obiedzie pachnąca ciepła szarlotka zadowoli każdego ( z podanej porcji 10 szarlotek). SKŁADNIKI: ciasto: 125 g masła 

Kuchnia Beaty
Krem z pora. 208

Bardzo lubię wszelkie potrawy z dodatkiem pora, dziś postanowiłam zrobić krem. SKŁADNIKI: 3 białe części pora 4 średnie ziemniaki 1 mała marchewka mały kawałek pietruszki i

Kuchnia Beaty
Creme brulle. 188

Wszyscy zachwycają się tym kremem, nazywany jest królem wśród francuskich deserów- bardzo prosty, a w swoim smaku doskonały. Jak wiecie słodkości wcale nie są moją najmocniejszą

Kuchnia Beaty
Spaeztle alpejskie z warzywami. 212

Danie to można przygotować na bogato i fit. Dla mnie obie wersje są super. Szpecle to kluseczki wyrabiane z mąki, jajek i niewielkiej ilości wody. Klasyczne

Kuchnia Beaty
Ciasto francuskie faszerowane. 174

Ciasto francuskie to super rozwiązanie na elegancką kolację, a nawet obiad. Proponuję zrobić je z ulubionymi dodatkami rodziny. SKŁADNIKI: płat ciasta francuskiego ulubione dodatki: serek topiony

Kuchnia Beaty
Śledzie pod majonezową pierzynką. 172

Dla smakoszy dobrego śledzika proponuję tą szybką, ale bardzo smaczną przekąskę. Wiele osób zapiera się, że śledzie nie dla nich, ale jak sprawdzą ich smak wówczas

Kuchnia Beaty