Dzisiaj kolejna propozycja pieczonego mięsa.. Karkóweczka nadaje się na każdą okazję upieczone mięso jest wspaniałe soczyste, miękkie, delikatne i rozpływające się w ustach
Kuchnia BeatyRolady czy inaczej zrazy zawijane przygotowuje się przez zawinięcie farszu w kawałek mięsa. Tradycyjnie jest to wołowina, ale można spotkać też rolady robione z użyciem
Kuchnia BeatyBardzo lubię gołąbki i najczęściej przygotowuję je z ryżem i mieloną szynką lub chudą łopatką. Równie dobre są z kaszą jęczmienną czy gryczaną, ale dziś postanowiłam
Kuchnia BeatyBardzo lubię gołąbki, ale zostaje mi kapusta z którą do nie dawna nie wiedziałam co robić- ale drogie Panie mam rozwiązanie!! Resztę kapusty przygotowuje jako dodatek
Kuchnia BeatyTo bardzo szybki obiad, który można przygotować wcześniej i będzie smaczny. SKŁADNIKI: 1 paczka makaronu świderki garść suszonych grzybów parka kiełbasy wędzonej 200 ml. śmietanki słodkiej
Kuchnia BeatyDrób jest delikatnym mięsem i można go przyrządzać na różne sposoby- wcale nie musi być nudnie! Sznycelki, które chcę Wam zaproponować są pyszne i można je
Kuchnia BeatyPonieważ śniadanie może być królewskie proponuję pyszne grzanki z ulubionymi dodatkami... SKŁADNIKI: 2 kromki chleba razowego 1 jajko szynka pokrojona w paski starty ser na grubych
Kuchnia BeatyJak już wspominałam wcześniej nie jestem fanką słodkości, ale wczoraj miałam okazję jeść coś tak niesamowitego w smaku, że muszę się z Wami podzielić! Gruszki zachwycają
Kuchnia BeatyGruszki to owoce, które bardzo lubię więc pokusiłam się zrobić ciasto z nimi- kusi smakiem! Muszę jednak dokonać w przyszłości małej zmiany- gruszki trzeba postawić w
Kuchnia BeatySchabowy z parmezanem, czemu nie??Schab to mięsko, które można szybko przygotować, dlatego szukam różnych smaków, aby zawsze zachwycał! SKŁADNIKI: 4 ubite plastry schabu (dobrze użyć
Kuchnia BeatyKarkówka to bardzo dobre mięso w każdej postaci. Sosy z pieczeni ciemne, aromatyczne super do kluseczek śląskich. Karkówka w całości to dobry dodatek obiadowy oraz jako
Kuchnia BeatyZawsze mam dużo wątpliwości jakie mięsko zrobić na wczesną kolację, aby nie było zbyt ciężkie. Najczęściej przygotowuję zapiekany filet z kurczaka lub polędwiczki wieprzowej. Ostatnio przygotowałam
Kuchnia BeatySzukałam dziś inspiracji na obiadek, chciałam użyć polędwiczki, bo to chude i smaczne mięso. Skończyło się na roladkach z ulubionymi dodatkami. Polecam są nie tylko smaczne
Kuchnia BeatyDla wszystkich, którzy lubią kasze czy ryż proponuję dziś GULASZ MYŚLIWSKI. Oczywiście można go zjeść z ziemniakami, ale kasza to lepszy dodatek w tym przypadku. SKŁADNIKI
Kuchnia BeatyPierogi goszczą na moim wigilijnym stole od wielu lat. Podaję je z pysznym sosem grzybowym. Ciasto na pierogi przygotowuję z dodatkiem utłuczonych ziemniaków moim zdaniem to
Kuchnia Beaty