przepisy z fileta - 500 przepisów (strona:17/34)

Sałatka z brokułem i kurczakiem 236

Szybka i smaczna sałatka. Brokuł z kurczakiem doskonale współgra na półmisku. Poza tym sos czosnkowy z curry dodaje sałatce wyrazistego smaku.   Polecam SKŁADNIKI: 1 brokuł 1 filet z kurczaka -mały 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurty naturalnego sól, pieprz WYKONANIE: Brokuł płuczemy, oddzielmy różyczki i gotujemy

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka z kurczakiem i anansem 173

mięsem to jest to co smakuje mi od dawna. Do tego odrobina chrupkości innych warzyw i dużo prażonych pestek słonecznika. Skusiłam Was na sałatkę? Koniecznie spróbujecie! Składniki : * podwójny filet z kurczaka * przyprawa do kurczaka * puszka ananasa * puszka kukurydzy * 6 ogórków konserwowych * czerwona papryka * szklanka pestek słonecznika * sos : łyżka majonezu, mały jogurt grecki, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz Przygotowanie : Kurczaka

Magiczne Życie Marty
Pstrąg z patelni 132

być hodowany na wszystkich kontynentach. Do Polski trafił w XIX w. Przygotowując pstrąga, doprawiam go tylko nieznacznie, żeby nie przytłumić jego wyrazistego smaku. Składniki (dla dwóch osób): 2 płaty (filety) z pstrąga sól pieprz cytrynowy sok z jednej cytryny koperek (świeży lub mrożony) olej (używam tego z pestek winogron) Sposób przygotowania: Rybę dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć

W SMAK
Pieczony łosoś z sosem z wina 128

pieczenia nie należy przedłużać, by ryba nie zrobiła się sucha. Zbyt długo pieczonego łososia może też nie udać nam się wyjąć w jednym kawałku. Składniki (dwa 2 osób): filet z łososia (ok. 400 g) 1 łyżka oliwy 1 cytryna 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 kieliszek wytrawnego białego wina pieprz cytrynowy sól Sposób przygotowania: Płat łososia umyć

W SMAK
Słodko-kwaśna sałatka z mango i ogórka 182

suszonego chilli Sposób przygotowania: Kantalupę obrać, pokroić w plastry i ułożyć na talerzu. Na niej kłaść listki sałaty batawskiej, plastry ogórka i pokrojone w kostkę mango. Na wierzch wyłożyć filety z pomarańczy, nasiona granatu i całość posypać prażonymi płatkami migdałów. Gotową sałatkę polać sokiem z limonki z dodatkiem szczypty suszonego chilli

W SMAK
Pieczony dorsz 120

czymś innym, owszem smaczny, warzywa dodają smaku, cytryna idealnie nadaje się do ryb, ale ja chyba po prostu nie należę do miłośników ryb Składniki na 3 porcje: - 300 g fileta z dorsza (podzielić na 3 części) - 1 średnia pietruszka; - kawałek selera; - 2 średnie marchewki; - kawałek pora; - 6 plasterków cytryny; - 2/3 szklanki przecieru pomidorowego (passaty); - sól, pieprz, imbir Wykonanie: Warzywa

dom-agi.pl
Quenelles z dorsza w sosie koperkowym 139

cytryny Dodatki: ·         100 g ryżu dzikiego & parboiled ·         warzywa Wykonanie: Rozmrożone filety pokroić, zblendować. Dodać białka, ponownie blendować, aż masa zesztywnieje. Dodać pozostałe składniki i wymieszać na gładką masę. Wstawić do lodówki pod przykryciem na min. 30 minut. W tym czasie ugotować ryż

Powiedz dietom nie
Pierś kurczaka nadziewana pieczarkami + sałatka z pieczoną ciecierzycą 310

Składniki (2 porcje) 2 filety z piersi kurczaka (ok. 300g) 200 g pieczarek ½ cebuli ½ kuli mozzarelli (60g) Sól, pieprz, czerwona papryka ostra, zioła prowansalskie, bazylia Olej rzepakowy nierafinowany - ok. 1 łyżki Sałatka: Mieszanka sałat ½ puszki pieczonej ciecierzycy* Kilka pomidorków koktajlowych opcjonalnie sos winegret *Pieczona ciecierzyca: ciecierzyce odsączamy z zalewy, dodajemy ½ łyżki oleju, ½ łyżeczki papryki czerwonej, szczyptę soli czosnkowej, łyżeczkę

Powiedz dietom nie
Zielone Tortille 215

Składniki: na 24 porcje 8 placków tortilli 25 dkg sera żółtego 3 filety z kurczaka 1 sałata lodowa 1 dojrzałe owoce awokado 1 ogórek zielony 2 pomidory oliwa z oliwek 1 op serka naturalnego  bazylia oregano sól pieprz słodka papryka Guacamole: • 1dojrzałe awokado • 2 łyżki soku z limonki • 1 mały ząbek czosnku • 2 łyżeczki pikantnego sosu tabasco • kilka

Luźna Kuchnia
Łosoś pod kołderką ze szpinaku 241

pomysłu na pierwsze danie. Każdy wie jakim maniakiem  tej zupy!  jestem   A teraz coś z ostatnich dni: Łosoś pod kołderką ze szpinaku ok 400g filet z łososia (ja kupiłam gotowy, wystarczyło oczyścić go ze skóry) sól, kolorowy pieprz 1 cytryna, 2 łyżki oliwy, odrobina masła 3 ząbki czosnku, cebula mrożony szpinak  Z aczynamy od piekarnika

Kuchnia moimi oczami
Grillowany łosoś w miętowo-cytrynowym sosie 169

Pyszny, aromatyczny, bardzo łatwy i szybki przepis na łososia grillowanego. SKŁADNIKI 600  fileta z łososia bez skóry sól pieprz  Winegret: 1/2 małej cebuli 2 łyżki posiekanych listków mięty 5 łyżek oliwy sok z 1/2 cytryny PRZYGOTOWANIE Łososia kroimy na 4 kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy po kilka minut z każdej strony, aż skórka się zrumieni

Moje Kuchenne Rewelacje
Matjas na postny obiad 153

prawdziwy nie jest traktowany,ani olejem,ani octem.Ma niezwykle delikatne,subtelne w smaku i rozpływające się w ustach mięsko w kolorze różowo-srebrzystym.Orginalne matjasy sprzedawane są jako podwójny filet z charakterystycznym ogonkiem.Nie należą niestety do najtańszych.Holendrzy jedzą je trzymając za ów ogonek odgryzając po kawałku i maczając po każdym kęsie w pokrojonej w kostkę cebuli

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ŚLEDŹ ZAPIEKANY W KAPUŚCIE KWASZONEJ 146

Zwykły papier, a znaczy tak wiele. Poniższe danie powstało na drodze całkowitego przypadku. Smakuje naprawdę dobrze, bo jeśli nawet mój Tato tak twierdzi, to musi tak być! ;) Jeden minus. Filety śledziowe, jakie znamy, zawierają bardzo mało ości. Tuszki niestety to rarytas dla cierpliwych, mają mnóstwo ości, które zdecydowanie wydłużają czas konsumpcji i mogą naprawdę zirytować. Ale dla tego smaku

W kuchni Karmel-itki
Zapiekanka Maminka 172

Zapiekanka w formie baby. Delikatne, kruche ciasto pizzowe a w nim kurczak i warzywa.     Składniki: -filet z piersi kurczaka -kawałek pora -10 suszonych pomidorów -5 dkg sparzonej pszenicy -5 dkg żółtego sera -3 jajka -2 łyżki majonezu -2 łyżki mąki ziemniaczanej -sól, pieprz -przyprawa warzywna    Pierś z kurczaka kroimy w kostkę.     Ser ścieramy

Maminek kulinarny
śledziki matiasy z oliwkami,pieczarkami,czerwoną cebulą... 136

Składniki: filety z matiasa marynowane w oleju 10 szuk, oliwki zielone 10 dag, pieczarki marynowane 15 dag, cebula czerwona 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 2 łyżeczki, cukier 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3/4 szklanki śledziki matiasy wyjąć z zalewy, opłukać pod zimną wodą, zosyawić na sicie aby obciekła woda, pokroić na 2 cm kawałki, włożyć

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania