Kochani chciałam Wam życzyć spokojnych, radosnych świąt. Dużo ciepła, miłości, radosnych chwil spędzonych w gronie najbliższych. Dziękuję, za to, że jesteście!!!!!!!!
KukuleczkiSkładniki: 1 kg kiszonej kapusty 1 cebula 1 kwaśne jabłko 1,5 łyżki masła kilka suszonych śliwek 25 dag grzybów leśnych lub pieczarek 2
KukuleczkiJako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny
Jem więc JestemSałatka jarzynowa zwana tu i ówdzie sałatką ziemniaczaną, warzywną czy sałatką rosyjską. Popularna sałatka w Niemczech czy w Iranie, niezastąpiona na polskim stole. Sałatka jarzynowa na
codojedzeniaJako dziecko uwielbiałam kogel mogel. Była to jedna z niewielu słodyczy niemal zawsze dostępna. Pamiętam koglo-moglowe eksperymenty z dodawaniem cynamonu, kakao i soku z cytryny
Jem więc JestemBardzo dobra i prosta sałatka. pomysł i przepis dostałam od mojej kuzynki Gabrysi. Super ,dziękuję. Jajka ugotować na twardo, ryż w torebkach ugotować jak na
Kuchnia PokoleńW tym roku rybki robię przed sama Wigilią. Po grecku dzień wcześniej by rybka przeszła farszem i przyprawami. Składniki: 1 kg miruny płaty marchew 600
Różowa kuchniaKażdemu z nas święta Bożego Narodzenia kojarzą się z zapachem pieczonego piernika. Nie odmawiajmy sobie i w tym roku tej przyjemności :) Potrzebujemy: 400g mąki wymieszanej z
Kolejny blog o gotowaniuNa stole zawsze w dniu Wigilii . Śledź z cebulką skropiony octem. Pyszny i najważniejszy tego dnia. Wszak jemy prawie tylko ryby w różnej postaci. Składniki
Różowa kuchniaPora na kolejną odsłonę wyzwania Nastrój się pozytywnie na Święta. Tym razem, w myśl ogólnie przyjętej ostatnio praktyki, i by sprawdzić czy to ma sens, postanowiłam
Krzywa ProstaSkładniki: Ciasto: 425g mąki pszennej tortowej plus do podsypywania, 1 jajko - temp. pokojowa, 1/2 łyżeczki soli, 180ml ciepłego mleka, 60g niesolonego masła, 60g cukru, 7g suszonych
W kuchni u MonikiDziś wam zaprezentuje sernik bez pieczenia, jest to ciasto jeszcze za czasów mojej babci . Dziś pewnie nikt prawie tak nie robi, jednak postanowiłam przygotować ten smakołyk
Różowa kuchniaTak właśnie pomyślałam przygotuję właśnie na Wigilię taką pyszną gwiazdę z makiem. Będzie pięknie się prezentowała na stole.Jest przepyszna. Piekę ją razem z innymi babeczkami
Różowa kuchniaNie wyobrażam sobie świąt bez śledzi pod śmietankową pierzynką, a matiasy to dla mnie prawdziwy rarytas, tym bardziej, że wcale nie jest tak łatwo je kupić
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNie wiem jak u was będzie ale w tym roku postanowiłam , że w moim barszczyku czerwonym wylądują uszka z grzybkami mianowicie koźlaki suszone. Pyszny aromatyczny farsz
Różowa kuchnia