Pomysłów na faszerowane jajka, które będą królować na naszych wielkanocnych stołach jest wiele. Połówki jajek można faszerować np.: pastą z tuńczyka i twarogu lub szynką i szczypiorkiem . Ilu kucharzy, tyle pomysłów Każdy ma swój ulubiony i sprawdzony przepis, do którego chętnie wraca. Dzisiaj prezentuję prosty i pyszny przepis na jajka faszerowane awokado z dodatkiem świeżej kolendry, czosnku, soku z limonki
Oryginalny smakWielkanocny stół obfituje w pieczone mięsa, wędliny i pasztety. Pasztety czy to mięsne czy z samych warzyw, albo też mieszane najlepiej smakują ze swojskimi dodatkami np. ogórkiem kiszonym czy domowej roboty ćwikłą. Niestety nie są to lekkie dania i po ich zjedzeniu często czuje się dyskomfort w brzuchu, dlatego aby móc w pełni cieszyć się smakiem świąt po jedzeniu stosuje
Bon appetit mon amieskładniki: 10 jajek 500 g pieczarek 1 cebula 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz tłuszcz do smażenia dodatkowo: majonez do podania posiekany szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy
Domowy Smak Jedzeniazalewy i przekrój na pół. 3. Każdy plaster kiełbasy posmaroj majonezem, posyp rzeżuchą, przykryj suszonym pomidorem i jajkiem. 4. Udekoruj majonezem i rzeżuchą, zepnij wykałaczką. ZAPRASZAM NA FILM - Koreczki wielkanocne! Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube *Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/ *Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Atlas SmakówBabka piaskowa to nieodzowny element Świąt Wielkanocnych. Szybka i łatwa w przygotowaniu, oraz pyszna w smaku. Ideał Artykuł Babka piaskowa pochodzi z serwisu
NiePieprz.plWitajcie, Dzisiaj pragnę się z Wami podzielić przepisem na pyszną babkę kokosową. To jedna z moich ulubionych babek, ponieważ nie traci smaku nawet na trzeci dzień
Przepisy BabciMyślę, że ją polubicie od pierwszego zrobienia. Za 2 tyg Wielkanoc a dopiero całkiem niedawno świętowaliśmy Nowy Rok… – dlatego na szybko wjeżdża na bloga przepis na klasyczną, wielkanocną, babkę piaskową. Pisałem już przy okazji TEGO wpisu o pączkach, że bardzo polubiliśmy się z mąką ryżową. Wypieki z niej wychodzą delikatne, puszyste i mogę się założyć, że nikt
PaleoLifedużo, że nigdy się nie znudzi, choć tak naprawdę najbardziej smakuje solo bez żadnych dodatków. Dzisiaj pasta, która będzie dobra do pieczywa czy krakersów, ale może też urozmaicić stół Wielkanocny zdrową pyszną pastą do jajek. Dodałam sporą ilość kiełków z rzodkiewki, które są dość ostre i świetnie przełamują smak. Składniki: - 2 owoce awokado - 3 jajka ugotowane na twardo - 1 szklanka
Apetyczna babeczkaCiasto to robiłam jakiś czas temu, ale przeglądając swoje zdjęcia i szukając Wielkanocnych inspiracji na ciasta właśnie, dodałam je do listy" do zrobienia". To bardzo łatwe w wykonaniu i cudownie wilgotne ciasto jest bowiem idealne na każdą okazję. Może więc i Wy zrobicie, bo przepis sprawdzony. Składniki: 200 g masła 1 szklanka cukru 4 duże jajka
Gosia gotujeDomowy pasztet z królika z dodatkiem papryki w glazurze z żurku. Pasztet jest delikatny, dodałam do niego warzywa z którymi się gotowało mięso. Na wielkanocnym stole będzie idealnie pasował i wybornie smakował. pasztet: 50 dkg boczku surowego 1/2 tuszki królika 30 dkg wątróbki drobiowej albo z królika 2 marchewki kawałek pora 1 cebula 1/3 selera korzenia 1 korzeń pietruszki
wesoła kuchniawspominałam. Zróbcie ją koniecznie i dajcie znać czy smakowała :) Pamiętajcie też o zdjęciach i jeśli będziecie korzystać z moich przepisów (nie tylko podczas wielkanocnego urzędowania w kuchni), to szybciutko pstryknijcie i podeślijcie zdjęcie na mój adres email lub w wiadomości prywatnej na "fejsbukowym" fp Kuchnia w czekoladzie . Składniki na tradycyjną foremkę: 400g białek 200g cukru kryształu 1 łyżka
Kuchnia w czekoladzieBiała kiełbasa i chrzan to nieodzowny element nie tylko koszyczka, ale i wielkanocnego śniadania. Kiedy zasiadamy z rodziną przy zastawionym stole, sięgamy po ciepłą kiełbasę i uzupełniamy jej smak chrzanem. Kiedy byłam mała, w moim domu białą kiełbasę grzało się w wodzie i podawało tak przygotowaną. Zresztą - kiedyś biała kiełbasa była trudniej dostępna i naprawdę cieszyliśmy się jej smakiem
Poezja Smaków - blog kulinarnyŚwięta Wielkanocne coraz bliżej, czy macie już pomysły co znajdzie się na Waszym stole? Jajka to podstawa wiadomo, dlatego mam dla Was propozycję super prostej, zdrowej pieczeni jajecznej ze szczypiorkiem. Od niej na pewno nie przytyjecie, a będzie wyśmienicie się sprawdzać podana na ciepło jak i na zimno np z chrzanem. PIECZEŃ JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM: 12 jajek 2 pęczki szczypiorku
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiMoją dzisiejszą propozycją dla Was jest pieczony schab w majeranku. Idealne danie na stół wielkanocny lub na rodzinny niedzielny obiad. Pieczony schab w majeranku zastąpi Wam również kupną wędlinę, gdyż jest idealny na kanapki a dzięki temu, że wykonujemy go sami wiemy co jemy :). Mięso z tego przepisu, wychodzi bardzo aromatyczne i wilgotne. Jak wiemy schab to rodzaj mięsa, które
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiNajszybsza babka z bakaliami. Pyszna, szybka, prosta w przygotowaniu. Idealna do popołudniowej kawy lub herbaty. Możecie ją również podać na święta wielkanocne. U mnie dziś w wersji mało słodkiej. Pominęłam dodatek normalnego cukru. Słodycz babce dodają pyszne bakalie i cukier puder, którym jest dość obficie oprószona. Do babki możecie dodać dowolne bakalie. Ja dziś wykorzystałam pyszną mieszankę keksową Helio
Słodkie okruszki