cukierniczy, ale jak dla mnie ta niepowtarzalność ma swój urok. Babka jest wilgotna i pyszna i polecam Wam ją nie tylko na Wielkanoc. A jaka jest Wasza ulubiona babka wielkanocna ?? 5 jajek 260 g drobnego cukru 300 g mąki pszennej tortowej + 2-3 łyżki 1 szkl. wody gazowanej 3/4 szkl. oleju rzepakowego 2-3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku
Smaki Na TalerzuIdealne małe babeczki do koszyczka na święconkę czy na stół Wielkanocny. Możemy położyć je jako dekoracja na talerzu i na deser zjeść. Są pyszne :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldPieczona biała kiełbasa w pysznym sosie musztardowo – miodowym z dodatkiem jasnego piwa to pozycja obowiązkowa na moim wielkanocnym stole. Czas przygotowania : 2 godziny Ilość porcji: 4-6 osób Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI : 1.3kg surowej białej kiełbasy 2 cebule 200 g boczku wędzonego 100 ml jasnego piwa 5 łyżek musztardy francuskiej 4 łyżki sosu sojowego
karolgotujesiebie ciekawe inspiracje! Przepisy na Wielkanoc KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do babek, ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! A TUTAJ - KLIK! znajdziecie wielkanocne dekoracje do Waszego domu Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjemaślane z delikatnie chrupiącą skórką. Ciasto możemy upiec również w innej formie, bułeczek, warkocza czy bochenka. Jednak brioche à tête jest najbardziej urocza i pięknie będzie się prezentować na wielkanocnym stole. Do wypieku użyłam 12 foremek brioszkowych o średnicy 10 cm. Składniki 500 g mąki pszennej typ 500 To ta! 50 g mleka 5 dużych jajek
Tajemnice SmakuZdrowe angielskie śniadanie to propozycja na bardzo pożywny posiłek. Warto go przygotować jak budzimy się „głodni jak wilk” albo wiemy, że czeka nas bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sznycel po włosku można przygotować na wielkanocny obiad. Sznycel to inaczej cotoletta . Piccata alla Milanese to Sznycel po mediolańsku panierowany jest w mieszance jajka, parmezanu i bułki tartej i usmażony na maśle. Piccata alla Milanese to termin pochodzący z kuchni włoskiej i odnoszący się głownie do plastra panierowanej cielęciny, który zwykle jest smażony na maśle i podawany z cytryną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzygotowania :) PRZEPISY ZNAJDZIECIE TU-KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do babek, ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! A TUTAJ - KLIK! znajdziecie wielkanocne dekoracje do Waszego domu Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjePyszna i szybka do zrobienia wiosenna przekąska, która idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. SKŁADNIKI: 5 JAJ 6 ŁYŻEK KWAŚNEJ ŚMIETANY LUB JOGURTU 6 ŁYŻEK MAJONEZU 1/2 DŁUGIEGO ŚWIEŻEGO OGÓRKA PO GARŚCI SZCZYPIORKU. KOPERKU I ZIELONEJ PIETRUSZKI KILKA LIŚCI SALATY SOL I PIEPRZ DO SMAKU ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM WYKONANIE: JAJKA UGOTOWAĆ NA TWARDO, OBRAĆ ZE SKORUPEK I PRZEKROIĆ WZDŁUŻ
Pani M - kuchnia smakowitamożna posypać sezamem, makiem lub czarnuszką. Piekarnik nagrzać do 220 stopni, włożyć wianuszki i zmniejszyć temperaturę do 200 stopni. Pieczemy ok. 12 minut. Smacznego :) Zobacz również przepis na zajączki Wielkanocne z tego samego ciasta. Klik tutaj
Andzia Pichcisposoby. Albo sami tuż przed podaniem przekrawamy ptysie i wypełniamy sałatką, albo pozwalamy biesiadnikom przy stole samodzielnie przygotować sobie przekąskę. Taka sałatka to fajny pomysł na jajeczne danie na wielkanocnym stole. Składniki PTYSIE 200 g mąki 250 ml wody 100 g masła 4 jaja szczypta soli SAŁATKA 5 jajek 200 g twarogu półtłustego 1 – 2 szalotki lub czerwona cebula
Tajemnice Smakusłodką babką :) Przepisy tu: KLIK! KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do babek, ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! A TUTAJ - KLIK! znajdziecie wielkanocne dekoracje do Waszego domu Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeBabka z mięsa mielonego to ciekawa propozycja dla tych, którym znudziły się tradycyjne kotlety mielone lub klopsy. Ale nie tylko dla nich, ponieważ w czasie Wielkanocy
niecodziennikparyBabka drożdżowa parzona najlepiej wychodzi mojej Mamie, jest lekka i puszysta, a do tego długo pozostaje wilgotna. Wieloletnie doświadczenie Mamy pozwala Jej dawać wszystkie składniki na
niecodziennikparyOd Wielkanocy minęło już trochę czasu, ale nie oznacza to końca delektowania się babkami – wypiekami głównie kojarzonymi z tym świętem. Ta puszysta cytrynowa babka zawiera
niecodziennikpary