Babka dla której pracuje dała mi do posmakowania tą nalewkę. Bardzo mi zasmakowała i co ważne bardzo szybko jest gotowa do picia. Jak ją zrobicie ją
Kuchnia PokoleńJak już pisałam w pierwszym wpisie na blogu od dwóch miesięcy mieszkamy już ” na swoim”. Meble kupione, okna wymienione, oświetlenie zamontowane ( poprzednie dawało mało
Niebieski kubek z kawaRyby pod każdą postacią uwielbiamy, są proste do obróbki, a najlepiej smakują nam pieczone, za marynowane w tymianku, cytrynie i solnej skorupce zachęcają do konsumpcji, jednak
Wanilia i KardamonPołowa listopada za nami, więc myślę, że nikt mnie już nie zlinczuje za zasypywanie Was świątecznymi przepisami ;) Co poradzić, … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniSzybka i bardzo prosta babka z gotowym makiem z puszki. Babkę robi się szybko, a jeszcze szybciej zjada. Pachnie cudnie i kusi do spróbowania. Polecam
Takie tam pichceniePyszna i zawsze smakująca gościom przystawka- tatar . Polędwicę wołową zmieliłam. Wymieszałam z oliwą, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na wierzch wbiłam żółtko. Dodałam drobno pokrojoną cebulkę
potrawyregionalneSałatka z kurczakiem, ryżem i ananasem jest idealna na przyjęcia, jak również polecam ją bez okazji. Składniki: Ilość zależy od ilości sałatki
potrawyregionalneCiasto drożdżowe jest nieśmiertelne. Nawet jeśli się zeschnie to można go podpiec w tosterze i zjeść np. z masłem i dżemem;-) Ja zrobiłam je w
potrawyregionalneTatar klasyczny już gościł na moim blogu (przepis TU ) ale dziś zaproponuję go w innej odsłonie. Trochę klasyki, trochę inspiracji...a smak jak zawsze rewelacyjny. Zapraszam
potrawyregionalnePyszne ciasto czekoladowo-czekoladowe. Bez mąki. Lekkie, puszyste i cudownie pachnące czekoladą. Jest naprawdę proste w wykonaniu. Polecam! Składniki: 6 jajek 2 tabliczki 70% gorzkiej
potrawyregionalneDziś na szybko;-) bo i przekąska szybka...ale za to jaka smaczna! Kupiłam plastry wędzonego łososia. Pokroiłam go,dodałam koperek i polałam oliwą z oliwek. Jeszcze
potrawyregionalneTradycyjny kulebiak jest wykonany z ciasta drożdżowego. Jest to potrawa kuchni kresowej. Nadziewany pieróg farszem z mięsa i warzyw. Dzisiaj postanowiłam go zrobić ale trochę zmodyfikowałam
potrawyregionalnePieczarki faszerowane są łatwą i szybką przystawką. Można je dowolnie wypełniać. Polecam już z wcześniejszego posta PIECZARKI FASZEROWANE JAJKIEM Dziś przygotowałam pieczarki faszerowane
potrawyregionalneJeśli lubicie ziemniaki to ta sałatka ziemniaczana jest dla Was. Dołączyła ona do grona poniższych sałatek z ziemniaków. Polana sosem o smaku curry jest naprawdę pyszna
potrawyregionalneZiemniaki są wdzięcznym tematem do kuchennych inspiracji. Wykorzystuje się je na bardzo wiele sposobów. Dziś jeden z nich. Pyszne faszerowane ziemniaki. Ja do
potrawyregionalne