Pyszna, lekko spieczona z zewnątrz biała kiełbasa, zapiekana z czosnkiem i cebulką. Idealna na Wielkanocny stół :) Zapraszam do pieczenia! Składniki dla 3-4 osób: 600 g
My Culinary ArtPoniżej znajdziecie kilka sposobów na pofarbowanie wielkanocnych jaj w sposób naturalny. Najjaśniejsze jajko jest niefarbowane - chciałam pokazać, mniej więcej w jakim kolorze jajek używałam. Oczywiście białe
My Culinary ArtMAZUREK CYTRYNOWY (Z LEMON CURD) Moja druga propozycja na wielkanocny mazurek. Tym razem w cytrynowej wersji, z lemon curd. Ten pyszny, cytrynowy krem zrobiłam tym razem
Słodko-Słony Świat IlonyLubię używać nerkowców do robienia serków, śmietany czy mleka. Dają się łatwo miksować i dają gładką, jedwabistą strukturę. Najmniej też „męczą” blender. Fajnie przejmują smaki z
Gotuj z Blue RavenPrzygotowując farsz do jajek zawsze mam tysiące pomysłów. Najtrudniej jest wybrać ten jeden, najfajniejszy. Zazwyczaj najprostszy przepis jest najbardziej smaczny. Tak było i tym razem
Kolizje SmakówSmakowita babka na bazie ukochanego przez wielu kremu czekoladowego Nutella oraz orzechów laskowych. Babeczka prosta w przygotowaniu, puszysta, rozpływająca się w ustach i wręcz nieziemska w
Słodka StronaDziś prezentuję Wam muffinki trochę inspirowane świątecznymi mazurkami. Babeczki o smaku kakaowym okraszone są pysznym kremem kajmakowo-mascarponowym. A co najważniejsze wytrzymają w lodówce kilka dni
DiteczBardzo lubię buraczki z chrzanem jako dodatek do obiadu czy wędlin. Tym razem smak tradycyjnej ćwikły wzbogaciłam winno-słodkim smakiem jabłek. Pycha! Składniki: 1 kg buraków
e-PrzepisyKulinarneUmówmy się w jednej kwestii - sklepowe wędliny na wielkanocnym stole są passe. Wraca moda na domowe, pachnące przyprawami i wolne od chemii karkóweczki, balerony i
W poszukiwaniu inspiracjiNaszło mnie na szybka babkę i jak to ja jak coś pomyślę to zrobię. Postanowiłam upiec taką w wielkanocnych klimatach i jest to babka biszkoptowa z
Ewa w kuchniKolejna pyszna propozycja z klopsikami w roli głównej. Tym razem klopsiki w pysznym sosie chrzanowym. Danie proste jednak doskonale sprawdzi się też jako świąteczny-wielkanocny obiadek
Monia miesza i gotujeBardzo kreatywny sposób zaserwowania wielkanocnych jajek :) Pomysł znalazłam na stronie ' Małe Kulinaria '. Zapraszam do przygotowań! Składniki: 4 jajka 2 duże buraki 1/2 szklanki octu winnego 1
My Culinary ArtPuszysta babka to jest mój ideał na Święta Wielkanocne :) Najgorzej jednak gdy zrobi się zakalec :( ale w przypadku tej babki Wam to nie grozi... pod warunkiem
Delicious TitbitsCudownie kwaśny, bogaty w wędzonkę i białą kiełbasę, podany z jajkami, z doskonale wyczuwalnym aromatem czosnku i majeranku. Sekret udanego żurku tkwi w dobrej jakości zakwasie
Smakowity Blog KulinarnyZajączki w piekarniku rosły jak szalone, bo przecież na drożdżach były robione. Uszy im w różne strony odstają, a oczka, nos z rodzynek mają. Migdałowe zęby
Moniki Smakołyki