Święta Wielkanocne kojarzą się z jajkami i z żurkiem lub barszczem białym. Wstyd się przyznać, ale do tej pory nie przyrządzałam samodzielnie zakwasu na żurek, lecz
dom-agi.plUwielbiam Święta, jeżeli mogę je spędzić z ludźmi, którzy są mi życzliwi, i którzy uśmiechają się do mnie szczerze. Ten czas powinien być czasem radosnym i
dom-agi.plŚwięta, święta. Jak urozmaicić świąteczne śniadanie. Mi wielkanocne śniadania kojarzą się z białą kiełbasą, jajkami z majonezem i wędlinami. Tym przepisem chciałam coś urozmaicić. Jasne kolory
dom-agi.plDawno nie piekłam ciasta, ciągle brak czasu i natłok zajęć. Wczoraj postanowiłam zrobić przyjemność P. i upiekłam sernik. Ciągle szukam takiego idealnego pasującego w nasze smaki
dom-agi.plChęć poznawania nowych przepisów często wymaga eksperymentowania. Jestem uzależniona od słodyczy, ale czasami staram się przyrządzać jakieś zdrowe wersje ciastek. Ten przepis, który odkryłam tutaj . Postanowiłam
dom-agi.plOkres przedświąteczny, Świąteczny i poświąteczny ewidentnie kojarzy mi się z sernikami. Ostatnio przedstawiałam Wam sernik z brzoskwiniami , a dziś chciałabym pokazać Wam przepis na sernik tradycyjny
dom-agi.plZbliżają się Święta Wielkanocne, odpowiednim ciastem na te dni są różnego rodzaju babki. W zeszłym roku pokazywałam Wam przepis na babkę piaskową , którą wprost uwielbiam. W
dom-agi.plWariacja na temat tarty. Raczej rzadko zdarza mi się przygotować wypieki w wersji wytrawnej, ale mając delikatne białe kiełbasy i pomysł na ciasto na tartę bez
dom-agi.plJest to najbardziej popularna sałatka śledziowa na Ukrainie. Znajdziemy ja na stole, w każde święta, urodziny czy imieniny. Dlaczego szuba? Słowo szuba oznacza futro, czyli wierzchnie
Kulinarnie z Polką na KresachZe względu na pochodzenie mojego Taty kuchnia kresowa jest mi szczególnie bliska, więc lubię wyszukiwać ciekawe przepisy właśnie z tamtych regionów. Dzisiaj przedstawiam pieczony schab, który
Przepisy AleksandryPasta z makreli to obok pasty z tuńczyka jedna z popularniejszych rybnych past. W dzisiejszym przepisie pokażę Wam jak zrobić pastę w której pozbędziemy się makrelowego
Kuchnia PROzdrowotnaSkładniki: ciasto: 2 szkl mąki krupczatki 1szkl cukru pudru 0,5 kostki masła 3 ugotowane na twardo żółtka masa: 3 białka 1 szkl wiórków kokosowych skórka
Luźna KuchniaWiadomo nie od dziś, że wędlina przyrządzona w domu choć czasochłonna dużo lepiej smakuje.Zachęcam więc do domowego ich przygotowania. Ja używam szynkowaru firmy TRADISMAK .
Z Majeczką w kuchniDrogie Panie jeśli myślicie, że uda Wam się (a raczej Waszym Panom) zapomnieć o Dniu Chłopaka to się grubo mylicie!! Już od kilku dni trąbią o
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCzasem zamiast tradycyjnych jajek w majonezie robię takie jajka faszerowane. Nie zajmuje to dużo więcej czasu a wyglądają ciekawiej i smakują również dzięki dodatkowi chrzanu i
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki