Takie ciasto ma konsystencję lekko wilgotną w środku, mocno czekoladowy smak. Przygotowanie ciasta – masło rozmieszać z cukrem, ekstraktem waniliowym,solą na gładką masę. Powoli dodawać
Kuchnia PokoleńTakie danie jest proste w wykonaniu i pyszne. Możecie użyć innego sera, ale taki co się aż tak mocno nie topi. Ser musi tylko zmięknąć. Krewetki
Kuchnia PokoleńJadłam to ciasto u mojej siostrzyczki, smak mnie zadziwił. Ciasto jak puszek, pycha. Palmę lub masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Co jakiś czas dodawać
Kuchnia PokoleńDelikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z galaretką jagodową i kremem śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim
Podróż w kulinariaMożna zrobić w podłużnej foremce, lub jak ja w małych okrągłych foremkach o średnicy 10 cm. Wykonanie ciasta – mąkę, masło, żółtko, jogurt zagnieść w jednolitą
Kuchnia PokoleńPyszne ciasto składające się z 6 miodowych spodów i każde przełożone kremem budyniowo -krówkowym a na górze posypane orzechami.Co tu dużo mówić :) trzeba spróbować. SKŁADNIKI miodowe
Mała w garnku mieszaJakiś czas temu byłam na warsztatach kuchni szwedzkiej Scandinavian Love Fika w Electrolux Taste Center, które poprowadził szef kuchni Ambasady Szwecji w Polsce Michał Godyń. Oprócz
Ugotowane pozamiataneMam ten przepis od mojej siostrzenicy Luizki a ona od teściowej. Taką drogą to ciasto dotarło do mnie. Pyszne godne polecenia. Przygotowanie ciasta – Do miski
Kuchnia PokoleńMałe bezy wypełnione kremem waniliowym, świeżymi owocami i sosem malinowym. Przed podaniem oprószone cukrem pudrem i posypane uprażonymi wcześniej płatkami migdałów. Beza jest lekka i krucha
cool and mintyGulasz ten można zrobić z mięsa wołowego również. Ja lubię jagnięcinę, jak jest dobrze zrobiona to jest bardzo pyszna. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną
Kuchnia PokoleńCiasto o wdzięcznej nazwie Makowa Panienka. Dwa makowo-kokosowe blaty z mielonymi migdałami. Pomiędzy blatami dżem wiśniowy lub żurawinowy i niezawodny biały krem z mascarpone, białej
Nastoletnie WypiekanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Do zrobienia tego dania zbierałam się dosyć długo. Przepis zapisany na małej karteczce (już nawet nie pamiętam od
Marta GotujeClaire dla której pracuję poczęstowała mnie tym ciastem. Jest super bardzo wyczuwalny smak marcepana. Była zachwycona. Wykonanie ciasta – marcepana pokroić w drobną kostkę, odłożyć na
Kuchnia PokoleńSkładniki: 0,5 kg mięsa mielonego indyczego, 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, 100g żurawiny, kilka sztuk dużych rodzynek, 2 jajka, pół suchej bułki, 1-2
Lena GotujeSkładniki: 5 jajek, duży plaster szynki, 4 średniej wielkości marynowane pieczarki, łyżka majonezu, łyżka posiekanego szczypiorku, kiełki rzodkiewki do ozdoby, sól, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na
Lena Gotuje