Happy Valentine's Day my Friend !!! DESER WALENTYNKOWY Składniki: 2 serki homogenizowane waniliowe (200 g) 2 galaretki truskawkowe czerwony barwnik Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy według
Bon appetit mon amieKolejną odkurzoną potrawą z dawnych lat według przepisu mojej mamy będą nóżki w galarecie vel. galaretka. Z tego dania akurat najbardziej smakowała mi sama część
Bon appetit mon amieDzisiaj zdradzę Wam prosty przepis na schab pieczony według, którego od wielu wielu lat moja mama robiła domowe świąteczne pieczyste. Teraz według tego przepisu korzystam ja
Bon appetit mon amieKulinarnie grudzień to dla mnie miesiąc nie tylko świątecznych dań, ale też czekolady i pomarańczy. To właśnie w tym okresie cytrusy smakują najlepiej, a czekolada pachnie
Bon appetit mon amieCiasto miodowe gości na moim stole nie tylko w okresie świątecznym, ale też dość często w ciągu roku tyle,że z azwyczaj robię je z masą
Bon appetit mon amieW większości domów pełną parą ruszyła już produkcja świątecznych pierników. Ja w tym roku trochę przewrotnie pierników nie piekę, ale jeśli macie na nie ochotę to
Bon appetit mon amieTradycyjnie wśród 12 wigilijnych potraw na stole powinien znaleźć się czerwony barszczyk lub zupa grzybowa. Do barszczyku najczęściej robi się uszka z kapustą i grzybami albo
Bon appetit mon amieKompot z suszu to jedna ze świątecznych rzeczy którą, albo się lubi, albo nienawidzi. Głęboki smak i aromat wędzonych owoców jest niezwykle silny i nie wszystkim
Bon appetit mon amieSerniki zawsze kojarzyły mi się bardzo świątecznie, ale oczywiście nie muszą być tylko w wersji świątecznej, tradycyjnej z rodzynkami. Do serników można dodać wiele
Bon appetit mon amieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Najlepszy przepis na sernik wiedeński – czyli sernik bez kruchego spodu, z dużą ilością sera :-). Jest kremowy, wilgotny i
Marta GotujeSkładniki 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 5 ogórków marynowanych 2 piersi z kurczaka majonez+ketchup przyprawa gyros sól, pieprz Sposób przygotowania Pierś z kurczaka
czarrna od kuchniMurzynek to ciasto z kakaem i dżemem, oblany czekoladową polewą. Dzięki dodatkowi dżemu ciasto jest wilgotne i mięsiste. Musi być tylko upieczone w punkt. Pieczony za
Moja DelicjaMoja propozycja na niedzielny obiad :) chrupiące z wierzchu i delikatne w środku, czyli ... krokiety, a do tego barszczyk i mamy wszystko czego nam potrzeba ! Składniki
Malinowo w kuchniRolady często goszczą w mojej kuchni bardzo je lubię w każdej wersji Składniki • 4 plastry mięsa z szynki ok 60 dag • 2 cebule • 25 dag boczku
W królestwie smaków BeatyW cebulce z ziołami i suszonymi pomidorami Składniki 3 filety a’la matias 2 cebule 1/2 łyżeczki soli ziołowej 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2-3
czarrna od kuchni