Kolejna propozycja śledzi, typowo Świątecznych tym razem w korzennych przyprawach. Delikatne, długo moczone śledzie a następnie długo marynowane, by potem zachwycić swym delikatnie korzennym smakiem. Polecam
Mango PapajaNie jest to jakiś wymyślny sposób na ozdabianie - zwykły lukier, ale podobają mi się zdjęcia, więc się zaraz pochwalę ;p Nie miałam barwników, więc wykorzystałam
W kuchni bez szafekTo ciasto skradło moje podniebienie! Jako, że czekoladki reese's uwielbiam w każdej postaci, nie mogłam przejść obok tego przepisu obojętnie. Zrobiłam go raz, drugi, trzeci
DefinicjaSmakuDelikatny biszkopt miodowo-piernikowy, z kremem grysikowym SKŁADNIKI (forma 22 x 22 cm) Biszkopt : 4 jajka ¾ szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
RAROSSAKluski śląskie są obowiązkową pozycją w kuchni polskiej. Idealne do zrazów, pieczeni czy gulaszu. Doskonale komponują się z modrą kapustą lub buraczkami. Są łatwe do wykonanie
Kolizje SmakówSzukałam idealnego przepisu na sernik.... .. taki sernik delikatny, słodki, waniliowy, na kruchym spodzie. I wreszcie znalazłam. Taaadaaam! Puszysty sernik waniliowy Składniki: Spód: 2 szklanki mąki pszennej
paapilotkaaP rosty deser z soczystymi śliwkami pachnący migdałami i do tego zawsze wychodzi :) Wystarczy posypać cukrem pudrem różanym lub waniliowym, albo podać z gorącym sosem
SzczyptaSmaQPrzepyszne gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy jęczmiennej W aksamitnym sosie pomidorowym Składniki • 1 woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej • 500 g mięsa mielonego z karczku • 1 cebula
W królestwie smaków BeatyPieczarkowe gołąbki Gołąbki to potrawa którą lubią raczej wszyscy , te tradycyjne są mega pyszne . Ta wersja jest nieco odmienna , ale równie wyśmienita , nie ma sosu pomidorowego
Ogrodnik w podróżyciasto: 150 g miękkiego masła, 150 g cukru, 4 jajka, 150 g migdałów, 150 g czekolady, 1 łyżeczka goździków, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 80 g mąki
królestwo garówZawsze o tej porze roku najbardziej smakują mi pasztety. Ten jest wyjątkowy. Po pierwsze dlatego, że jest bardzo aromatyczny. Pachnie mocno pieczonymi pomidorami, paprykami, bakłażanem i
Mango PapajaPyszne, miękkie pierniczki nadziewane musem śliwkowym z ciasta na piernik dojrzewający staropolski. Pierwsza porcja została zjedzona w mgnieniu oka, nikt nie mógł uwierzyć, że
Mango PapajaPâté de foies de volaille – szybki pasztet z kurzych wątróbek. Bez pieczenia, bez kąpieli wodnej, bez dodatku jajek. Prosty, nieziemsko pyszny, bardzo elegancki. Pasuje zarówno na
Karo in the KitchenPrzepyszne gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy kuskus Składniki • 1 kapusta włoska średnia • 1 /2 kg mięsa mielonego z łopatki • 1 szklanka kaszy jaglanej • 2 marchewki
W królestwie smaków BeatyDelikatny, mięciutki, rozpływający się w ustach biszkopt czekoladowy z prawdziwej czekolady, upieczony z dodatkiem mocnej kawy, zrolowany z ubitą śmietaną aromatyzowaną likierem amaretto i ekstraktem z
Moja Delicja