Sezon na szparagi nieuchronnie zbliża się ku końcowi. Na działce nie zostało już nic, a i na straganach coraz trudniej wypatrzyć biało - zielone wiązki. Korzystajmy
Gosia gotujeCzas szparagów dobiegł końca, truskawki już też się kończą, nie lubię tego okresu czasu. Lato powinno dawać nam możliwość jedzenia ich na okrągło...no ale co
Gosia gotujeZapraszam na kolejna sałatkę z wątrobką drobiową . Po tej z makaronem , proponuję wersję bardziej, że tak powiem zieloną z dodatkiem rzodkiewek, rzeżuchy i brzoskwiń...Polecam
Gosia gotujeTo danie należy do tych, które estetycznie wygląda , jest proste i szybkie w wykonaniu, a do tego świetnie smakuje. Sałatkę żydowską jak inne sałatki
Gosia gotujeZapraszam na pyszną sałatkę.Jak już wcześniej wspominałam moja Mama pochodzi z Wilna i od czasu do czasu potrawy z tamtego regionu, takie jak barszcz
Gosia gotujeFasolka szparagowa jest jak najbardziej na czasie, więc dzisiaj proponuję sałatkę właśnie z nią w roli głównej. Ciężko trochę, gdy tak jak w moim przypadku trzeba
Gosia gotujeSałatka jak widać po zdjęciu nr 2, była robiona, gdy kwitły piwonie, a ziemniaczki miały wielkość małych śliwek. Wszystko jednak czego do niej użyłam jest dostępne
Gosia gotujeZapraszam na pyszną i niecodzienną w zestawieniu smaków sałatkę. Orzechowa rucola, słodki groszek, truskawki i kwaśne liście boćwiny w polączeniu z miodowym winegretem. Jednym słowem...pycha
Gosia gotujePołączenie smaków może się wydawać niecodzienne, ale zapewniam, że sałatka smakowała wybornie. Robiłam ją gdy miałam świeże czereśnie, ale z mrożonych też można ją wykonać. Można
Gosia gotujeCzas działkowtch plonów zbliża się ku końcowi w tym sezonie, pomidorów coraz mniej i ostatnia sałata wyrwana. Dzisiaj zapraszam właśnie na te warzywa w roli głównej
Gosia gotujeIdealna na obiad lub ciepłą kolację, szybka i pożywna dla osób nie liczących kalori, bo choć sałatką się zwie, ma ich jednak trochę w swoim składzie
Gosia gotujeJak już wspominałam wielokrotnie, na moim stole często goszczą sałatki a moja ulubiona, sałatka caprese co najmniej raz w tygodniu. Dzisiaj na
Gosia gotujeBobu na straganach coraz mniej, ale wciaż jeszcze mozna go dostać, pomijając fakt, zr ogólnodosyępny w sklepach jest również mrozony. Osobiście uwielbiam to warzywko i chętnie
Gosia gotujeLubicie sałatki ? bo ja bardzo i to pod każdą postacią. Zresztą widać, że w tej zakładce na moim blogu jest najwięcej przepisów. Dzisiaj na deser zrobiłam
Gosia gotujeDla wielbicieli kaszy polecam pyszną sałatkę z pęczaku i sera feta z dodatkiem cudownych ziaren granatu. Przepis mogło by się wydawać szalony, ale połączenie jest
Gosia gotuje