Mówią, że na chore gardło najlepsze są lody. Jako, że kondycja moich strun głosowych, nie jest idealna, bo choroba zostawiła na nich swój ślad, postanowiłam potraktować
Kuchnia w opałachNajlepszy likier czekoladowy jaki piłam. Jest idealnie słodki, idealnie gęsty, idealnie brązowy. Jak dla mnie, jest idealny. Już wiem co będę musiała zrobić jeszcze raz przed
CookYourselfSt. Patrick’s Day is a religious celebration held on 17 March. It’s the traditional death date of Saint Patrick - the foremost patron saint
W kuchni KatieTakie informacje o buraku, wyczytałam w sieci: Burak w każdej postaci wzmacnia odporność organizmu na choroby, zwłaszcza wirusowe. Jeśli więc dopadn ie nas grypa, czy też
Kuchnia w opałachZnana także jako ajsówka, smerfówka, błękitne złoto. Klasyczna studencka nalewka, każdy mieszkaniec akademika jej próbował. Polecam szczególnie gdy ktoś ma jakieś tanie źródło spirytusu (np. Rosja
Tanie przepisy studenckiePołączenie kwaśnej cytryny i limonki z mocą tequilli - oto margarita!Niebezpiecznie mocna i rozwiązująca języki broń.Jeden z moich ulubionych drinków1.5 kieliszka tequili0.5 kieliszka cointreau1 kieliszek
Kulinarna rozmowaWitajcie w nowym roku!, rozpoczyna się karnawał a wraz z nim okazja do nadużycia alkoholu czyli mówiąc dosadnie zatrucia organizmu. Alkohol ma swoją cenę i trzeba
Kuchnia PROzdrowotnadormir ” – ta noc to dobra noc i nie jest przeznaczona do spania. Świętowanie zazwyczaj rozpoczyna się już wczesnym wieczorem – przyjaciele i rodziny spotykają się w barach na drinka zanim powrócą do domów na główne obchody. Hiszpańska kolacja wigilijna, jak i nasza, wymaga wielu przygotowań i składa się z dużej liczby dań, jednak Hiszpanie nie zachowują w tym dniu postu
Chilli Czosnek i Oliwaczekolada i mięta pasują do siebie idealnie. Składniki : * 2 tabliczki mlecznej czekolady * 180g białych pianek marshmallow * 200 ml kremówki 36% * pół szklanki mleka * 60ml syropu miętowego do drinków i deserów Przygotowanie : Mleko z piankami rozpuścić, wystudzić. Dodać syrop miętowy. Ubić kremówkę. Dodać masę z pianek i wymieszać delikatnie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Foremkę silikonową lekko zwilżyć zimną wodą
Magiczne Życie MartyBarilla - prawdziwe włoskie gotowanie" z mistrzem Marco Ghia. Prawdziwa włoska uczta! Drink powitalny: Campari, sok pomarańczowy, woda mineralna Anitpasti, czyli typowe włoskie przekąski, rozpoznajecie? Focaccia, załapałam się na przedostatni kawałek, tak wszystkim smakowała! Cannelloni, szpinak, ricotta, passata Panna cotta z kruszonką z sezamu, z wiśniami i ciepłym sosem wiśniowym Ciasteczka migdałowe, wilgotne i przypomniały mi smak trufli, które
Moja smaczna kuchniaświecie. Aromatyczny smak brzoskwini, orzeźwiający sok żurawinowy z wódką ma szansę stać się Waszym ulubionym koktajlem :) Niech Was nie zwodzi jego różowawy kolor - ma moc :) Polecam . Składniki na jednego drinka: 60 ml wódki 60 ml schnappsa brzoskwiniowego 120 ml soku żurawinowego lód Wykonanie: Wódkę, schnappsa i sok żurawinowy nalewamy do szklanki typu highball, wymieszać - uzupełniamy lodem. Drink gotowy :) Na zdrowie
Smaki Edytybreeze składała sie z ginu, morelowego brandy, grenadine i soku cytrynowego. W latach 50 ubiegłego wieku na rynek wszedł sok żurawinowy który stał się początkiem naszego obecnego drinka- czyli sea breeze. Międzynarodowe Stowarzyszenie Barmanów umieściło Sea Breeze na swojej oficjalnej liście koktail . Drink jest przepyszny - polecam :) Składniki na jednego drinka: 60 ml wódki 80 ml soku grejpfrutowego 80 ml soku(...)żurawinowego około pół szklanki lodu Wykonanie: Do lodu nalewamy wódki, sok grejpfrutowy i żurawinowy. Jeżeli chcemy uzyskać bardziej różowy wygląd drinka soku grejpfrutowego nalewamy 40 a żurawinowego 120 ml. Gotowe :) Na zdrowie
Smaki EdytyDługo zastanawiałam się jakie ciasto upiec z okazji Dnia Czekolady. Nie miałam ochoty na standardowe czekoladowe ciasto. Ponieważ już od jakiegoś czasu chodził za mną drink z Malibu, wpadłam na pomysł połączenia tych dwóch smaków. J Przepis na podobne ciasto znalazłam w moich zbiorach z przepisami, jednak odpowiednio je zmodyfikowałam. Wyszło naprawdę ekstremalnie czekoladowe. Nuta kokosowa jest bardzo wyczuwalna. Jeśli
Mania Gotowaniarazem wersja tropikalna. Sernik z dodatkiem kokosu z ananasową „galaretką”. Coś dla fanów egzotycznych smaków. Sernik nie należy do tych tradycyjnych, ale na pewno znajdzie swoich fanów. Jeśli lubicie drinka piña colada , to coś dla Was!!! Sernik kokosowo-ananasowy ala Pina colada Składniki: Spód: około 400 g ciastek Oreo 50 g masła Masa serowa: 750 g sera na serniki
Mania Gotowania