Nie znam osoby, która nie kochałaby sernika, mokrego z kakaowym spodem przyozdobionym borówkami amerykańskimi. To ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem gdzie babcia robiła chyba najlepszy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Miętowy sernik z granatem.... nie, nie takim co wybucha....:) takim co przyjemnie chrupie podczas jedzenia, na zimno, orzeźwiający w smaku, podany z owocowym
Wanilia i KardamonBardzo lubię serniki, problem w tym, że nie bardzo chcą ze mną współpracować - lubią opadać i zwykle nie są takie, jak bym oczekiwała. Na dodatek
babka w formiedodajemy olej oraz przesianą mąkę pszenną wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Ubijamy jeszcze chwilę, do połączenia się składników. Masę wylewamy na blaszkę (moja ma wymiary 28×23 cm) , której dno wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 30 minut (do suchego patyczka) w trybie góra-dół. Przez(...)masy zastygły. Ciasto Pijany Błazen – biszkopt z masą budyniową i brzoskwiniami Zobacz inne przepisy na ciasto z brzoskwiniami: Cielaczek – ucierane ciasto z brzoskwiniami Sernik bez sera na kruchym cieście Brzoskwiniowo-kokosowa pychotka bez pieczenia Sernik na kruchym spodzie z orzechami i kruszonką – sprawdzony przepis Sernik na zimno z brzoskwiniami Artykuł Ciasto Pijany Błazen – biszkopt
e-PrzepisyKulinarneJak wiecie jestem ogromną wielbicielką kawy ! Latte … z karmelem … z bitą śmietaną … kokosowa z lodami … taka z malibu i oprószona czekoladą –
Ostra na Słodkokakao. Powstałą masę wysyp na tortownicę, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia i ugnieć łyżką do powstania zwartego spodu. Włóż tortownicę do lodówki. * Boków nie wykładaj papierem jest to zbędne ponieważ papier później wilgotnieje od sernika i ciężko go później oddzielić bez naruszania formy sernika. Masa serowa: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofali, odstaw(...)godzin. Polewa: Czekoladę i śmietankę rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Odstaw aż będzie miała letnią temperaturę. Wylej na wierzch sernika i rozprowadź kręcąc tortownicą. Wstaw do lodówki aż polewa stężeje (na ok. 1 godzinę). Wskazówki: Sernik z tych proporcji wychodzi bardzo wysoki (ok. 6 cm), możesz zrobić go w większej tortownicy, będzie wtedy nieco niższy. Pamiętaj tylko
Słodki BlogPatriotycznie dzisiaj. Proponuję sernik biało-czerwony idealny na 11 listopada – Narodowe Święto Niepodległości. Sernik w barwach narodowych. W wielu krajach z okazji świąt
To co lubię - gotuję i polecamPyszny sernik na zimno z musem mango na spodzie z herbatników z dodatkiem kardamonu. Orzeźwiający, aromatyczny i aksamitny. Cudowny! I ma ładny kolor. Jestem pewna
Oryginalny smakŚmietankowy sernik na zimno z kawałkami czekolady i owocami. Pychotka. Idealny na letnie dni, by nie trzeba było uruchamiać piekarnika. U mnie w
Smaczne ZdroweFioletowe runo, czyli jagodowy sernik na zimno. Uwielbiam serniki na zimno ze świeżymi owocami. Takie serniki są doskonałe na każdą okazję! Dlatego tym
Słodki ZakątekZostawiam Wam dziś kawałeczek sernika truskawkowego z lekko kwaśnym musem i słodkim spodem na bazie czekoladowych cukierków, a sama uciekam z domku, bo zbyt gorąco by
Kuchnia w czekoladziePomysł na zrobienie ciasta z popularnymi ciasteczkami Oreo miałem w głowie już od jakiegoś czasu. Kilka razy widziałem różne propozycje ciast z Oreo na innych blogach
Programista w kuchniPomysł na zrobienie ciasta z popularnymi ciasteczkami Oreo miałem w głowie już od jakiegoś czasu. Kilka razy widziałem różne propozycje ciast z Oreo na innych blogach
Programista w kuchniPyszny, lekki i aksamitny serniczek bez pieczenia.... Mimo dwóch tabliczek czekolady nie jest zbyt słodki ani zbyt mulący.
Wypieki Renewszystkich serników, jakie jadłam. Ma kremową konsystencję, przypominającą w smaku ptasie mleczko, a pianka bezowa jest bardzo delikatna. Jeszcze nieraz zagości w moim domu. Przepis pochodzi z Kwestii Smaku. Składniki: Kruche ciasto – 250 g mąki pszennej – 150 g masła – 1/2 szklanki cukru pudru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)Beza – 10 minut przed końcem pieczenia sernika zacząć przygotowywać bezę. – Białka pozostałe po kruchym cieście i masie serowej ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier cały czas ubijając. – Wyłożyć pianę na gorący sernik i wygładzić wierzch. – Piec w 150 st. C przez 15 minut, po czym
To co kocham