przepisy na ciasta - 14000 przepisów (strona:648/934)

Chrupiące gofry 325

przesiewamy i dodajemy do niej pozostałe składniki (oprócz masła). Całość miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponownie miksujemy. Gofrownicę smarujemy cienko rozpuszczonym masłem i nakładamy ciasto na gofry. Pieczemy ok. 6 - 7 minut (w zależności od właściwości posiadanej gofrownicy). Podajemy ze świeżymi owocami (u mnie ukochane borówki) i ulubionymi dodatkami

Emcia Pichci
Dyniowe ciasteczka 192

misce ucieramy masło z cukrami. Dodajemy mus dyniowy, jajko i olejek. Następnie łączymy masę z suchymi składnikami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i w sporych odstępach wykładamy na nią ciasto łyżką. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestygnięciu można posypać cukrem pudrem. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Bezglutenowy chleb ryżowo-kukurydziany 145

kukurydzianej 400 ml wody 2 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki czarnego sezamu 2 łyżki białego sezamu Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą. Ciasto będzie miało dość rzadką konsystencję. Po wymieszaniu odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Po tym czasie przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i ponownie wyrastamy przez

Marder&Marder Manufacture
Muffiny dyniowe z pestkami 173

Zaproszono mnie na wydarzenie z cyklu "Ciasto na niedzielę" [ klik ] a tym razem padło na muffiny. Myślałam ze nie dam rady czasowo ale jak przygotowałam gulasz z dynią na obiad to pomysł sam wpadł do głowy i w kilka minut muffiny gotowe. Polecam serdecznie, są wilgotne i puszyste, posypane chrupiącymi pestkami dyni. Muffiny dyniowe z pestkami. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Blok sezamowy ze śliwkami i nerkowcami 135

folią spożywczą i odstawić na kilka godzin. Kroić bardzo ostrym nożem. Dzięki zastosowaniu syropu klonowego można wykonać mniej słodki blok niż w przypadku chałwy. ----------- Podobne: Chałwa z żurawiną Wegańskie ciasto ze śliwkami Fale Dunaju ze śliwkami

Weekendy w domu i ogrodzie
Kukurydziana tarta z jaglanym budyniem i gruszkami 222

płynnego miodu Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Płatki zmiksować w malakserze na drobny pył. Dokładnie połączyć w jednej misce z roztopionym masłem, mlekiem, miodem i kakao. Lekko zagnieść. Ciasto powinno się delikatnie kleić do rąk. Formę do tarty lekko natłuścić olejem i oprószyć bułką tartą. Wylepić dno i brzegi formy (pozostawiając ok 1 cm wolnego miejsca). Podpiekać przez

Kuchnia Ellie
Drugie śniadanie do szkoły #3 504

Zestaw I: 4 szt.  placków jogurtowych z borówkami garść borówek 2 orzechy włoskie Zestaw II: domowe ciasto drożdżowe z masłem jogurt do picia pół jabłka

Atlas Smaków
Pancakes 2898

Wykonanie: Mąkę przesiać z proszkiem, dodać pozostałe suche składniki. Masło roztopić, jajka roztrzepać, dodać mleko i przestudzone masło,wymieszać. Połączyć z suchymi składnikami. Wymieszać na gładką masę. Niewielką ilość ciasta wlać na nagrzaną patelnię i smażyć z obu stron, na złoty kolor. Podajemy z syropem klonowym, dżemem, miodem, kremem czekoladowym lub cukrem pudrem

magiczna kuchnia Kasi
Zupa krem z selera i gruszki 207

zmiłuj, idzie zima :)  Prawie rok temu zaczynałam przygodę z kilogramami. Teraz zima mi nie straszna, nie dam się nabrać na te jej sztuczki, kiedy kusi gorącą czekoladą, ciastem czekoladowym i roladą z kluskami śląskimi. Idę z nią na wojnę z taką zupą i jeszcze kilkoma innymi smakołykami, które pozwolą przyjemnie przetrwać zimę i nie obudzić się wiosną

bistro mama
Ciasto imbirowo-cynamonowe z jabłkami i bananami 150

Skoro jest piątek to jest też słodkie na weekend ;) Dziś zapachnie jesienią a to za sprawą pysznych polskich jabłek i aromatycznych przypraw - cynamonu, imbiru i gałki

Pyry na Gaz
Zdrowa słodycz- Słoik bogaty w antyoksydanty! Przepysznie a jak zdrowo! 211

pyszną i zdrową słodycz! Z wielu z nas ma często ochotę na coś słodkiego, niestety zbyt często sięgamy po proste węglowodany w czystej postaci jak czekolada, cukierki, batony, ciasta i ciasteczka. Ja jako fanka zdrowego stylu życia, proponuję aby coś słodkiego było także czymś zdrowym, i aby miało szansę odżywić organizm niezbędnymi witaminami i minerałami a w dodatku było obłędnie

SMYKWKUCHNI
Ziemniaczane kluski ze szpinakiem 140

praskę. Szpinak podsmażamy na patelni na łyżeczce masła. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, mieszamy dokładnie. W dużym garnku zagotowujemy wodę z łyżeczką soli. Do wrzącej wody wkładamy oderwane kawałki ciasta (odrywamy je byle jak łyżką albo zmoczoną ręką na małe kawałki). Kluski gotujemy od momentu jak wypłyną na powierzchnię przez około minutę. Wyławiamy łyżką cedzakową i osączamy

e-PrzepisyKulinarne
KNEDLE SEROWE Z TRUSKAWKAMI 135

Truskawki myjemy,szypułkujemy i suszymy. Twaróg rozgniatamy,łączymy z jajkami,solą i mąką i dokładnie wyrabiamy.Ciasto trochę się lepi ale nie należy dodawać więcej mąki bo knedle wyjdą twarde.Z ciasta formować małe placuszki,środek wypełnić truskawką i zlepić dokładnie brzegi,formując kulki.Knedle wrzucać na wrzącą osoloną wodę.Gdy się zagotują,gotować jeszcze ok 3-4 min. Gotowe knedle polać przygotowanym

Niespełnione zdolności kulinarne
CUKINIA KONSERWOWA A LA ANANAS 155

Cukinia na słodko bardzo przypomina w smaku ananasa.Doskonale sprawdza się zarówno w deserach jak również w wszelkiego rodzaju ciastach,szczególnie tych z bakaliami.kto jeszcze nie zna tego przepisu warto skorzystać i zrobić parę słoiczków na zimę.U mnie na razie wyszły 4 słoiczki,ale myślę,ze to nie koniec. Składniki: 3kg cukinii 1,5 l wody 3 łyżki kwasku cytrynowego

Niespełnione zdolności kulinarne
WIŚNIE W SYROPIE 139

Wspaniały przepis na wiśnie w syropie.Wersja bez spirytusu,dla dzieci.Zarówno do ciast,deserów ale też zamiast kompotu.Zatrzymuje smak lata,zapach oraz kolor.Są bardziej jędrne,po prostu pyszne.Nie może ich zabraknąć w naszej spiżarni. Składniki:   5kg wiśni  ok 2 kg cukru dodatkowo1 kg cukru na każdy 1 litr powstałego soku z wiśni  Drylowane wiśnie zasypujemy cukrem

Niespełnione zdolności kulinarne