Hejo, w dzisiejszym poście przedstawiam przepis na ciastka, które są idealne do kawy, mogą robić za przekąskę, ewentualnie na drugie śniadanie, ja osobiście lubię spożyć jedno
Pause Gotowanie!Rukola inaczej zwana rokiettą, jest rośliną leczniczą, używaną w musztardach zamiast pieprzu, a z jej nasion można otrzymać olej, ja zaś kocham ją za to, że
Pause Gotowanie!Dziś prezentuję królową wśród kasz, czyli kaszę jaglaną na słodko. Muszę przyznać, że to mój pierwszy raz i na razie się nie skończy:) Warto też wspomnieć
Pause Gotowanie!Ciasto naleśnikowe to jedno z moich ulubionych ciast, a naleśniki z kolei jedno z ulubionych dań. Dlaczego? Głównie dlatego, że można je jeść za każdym razem
Pause Gotowanie!Nie da się ukryć, że płatki owsiane to jeden z moich najczęściej używanych składników w kuchni, tym razem zaprezentuje przepis na musli, z którego można zrobić
Pause Gotowanie!Na pewno wielu z Was kocha czekoladę i ciężko się przed nią powstrzymuje, zjedzenie kostki często prowadzi do zjedzenia paska, a zjedzenie paska do zjedzenia tabliczki
Pause Gotowanie!Najpopularniejsza potrawa kuchni włoskiej pizza, jest chyba jednym z najbardziej znanych i rozpoznawalnych dań na świecie, nie da się ukryć, że obecnie panuje pewien trend kuchni
Pause Gotowanie!Słynna jajówka to chyba najprostsze i najszybsze danie z jajek, jakie istnieje:) Jest wiele sposobów jej przygotowania, na maśle, z szynką, na bułce, z łososiem, z
Pause Gotowanie!N ie od dziś wiadomo, że ryby są zdrowe i warto je jeść kilka razy w tygodniu, ale ryby to także znakomity środek upiększający. Za sprawą
SzczyptaSmaQHerbata Matcha moja miłość od dawna. Stali obserwatorzy zauważyli, że używam jej często, dodając do koktajli, serników, kremów, ciast, a nawet do ciasta drożdżowego. Według mnie
Blondynka GotujeDzisiaj zapraszamy na sałatkę z kaszą kuskus. Inspiracją do tej sałatki był przepis mojej serdecznej koleżanki, która przygotowuję ją w dość podobny sposób. Moja jest mniej
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDawno temu za górami, za lasami, za siedmioma rzekami, Żyła piękna księżniczka ze swoimi krasnoludkami, Dla nich idealna, jedyna, po prostu najpiękniejsza, Swym urokiem czarowała niczym
Mój Smak na ŻycieTak, to mój kolejny dzień z nasionami Chia. Aż jestem ciekawa, czy za kilka tygodni stanę się piękniejsza, zdrowsza......... :) Zobaczymy. Przy okazji opróżniam sobie zamrażarkę z
Blondynka Gotuje"Kisiel" Chia! Ja z nasionami Chia mam do czynienia już od dawna. Nie używałam ich regularnie. Jednak kilka dni temu zdecydowałam, że zrobię sobie kurację odżywczą
Blondynka GotujeLubię w taki sposób zaczynać dzień. Przy okazji pracuję nad opróżnieniem zamrażarki z owoców :) Lubię truskawki, lubię miętę. Postanowiłam dodać sobie energii dlatego wylądowała w nim
Blondynka Gotuje