Autorem nocnej owsianki jest szwajcarski lekarz - dr Maximilian Bircher-Benner. Doszedł on do wniosku, że płatki owsiane podczas gotowania tracą swoją wartość odżywczą i przygotowana
Di gotujeSurówka dobra na wszystko, na przesilenie zimowe najlepsza a czarna rzepa dobra na depresję a stresów nigdy nam nie brakuje. Surówka dobra na poprawę humoru więc
Moje Małe CzarowanieKotleciki z tofu i pieczarek czyli niedzielny wege obiad Bardzo smaczne, wilgotne i maja jedną wadę – znikają w oka mgnieniu Nie musisz mieć dużej wprawy
Apetyt na ZieloneNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitElegancka, lekka sałatka, która świetnie sprawdzi się jako przystawka przed daniem głównym. Wyrazisty smak tuńczyka, współgra z smażonym koprem włoskim i pieczarką. SKŁADNIKI: (na dwie porcje
Pyry na GazZanim na blogu traficie na mój przepis z użyciem mąki żołędziowej, to postanowiłam opisać ją Wam w osobnym poście. Myślę, że warto przeczytać poniższe informacje, ponieważ
Di gotujePrzepis autorski (mój). Z poniższego przepisu możecie przygotować małe placuszki lub przepyszne naleśniki. Obie wersję są rewelacyjne w smaku, mięciutkie, delikatne i kuszą swoim apetycznym
Di gotujePan mąż uwielbia chałwę. Ponieważ ostało mi się trochę sezamu, a w szafce miejsce chałwowe świeciło już pustką, postanowiłam ratować honor pani domu i zrobić coś
Mieszam w GarnkuLubię testować nowe marynaty do kurczaka. Nie mając większego pomysłu na obiad po raz kolejny sięgnęłam po książkę Bohater Kuchni SuperKurczak, skąd pochodzi dzisiejsza inspiracja
Fabryka pomysłówZnacie je doskonale! Tosty francuskie to po prostu chleb w jajku usmażony na patelni. Podane na słodko lub wytrawnie to świetna propozycja na śniadanie dla
Nastoletnie WypiekanieW dobie coraz większych alergii pokarmowych, warto jest zainwestować trochę czasu i przygotować samodzielnie wędlinę, pastę do kanapek, pieczeń czy pasztet. Dlatego też dzisiaj chcieliśmy się
Kuchnia od dwojgaSkładniki: 2 szklanki mąki żytniej (może być orkiszowa, owsiana) 4 jajka 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki miodu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5-6 miękkich
Prosto i Smacznie z AnetąBurak w roli głównej. Zdrowe i smaczne placuszki z burakiem i kuskusem. Pasują jako dodatek do mięs lub polane jogurtem stanowią
KuchniaWeDwoje.plBanalnie prosta, szybka w przygotowaniu i przepyszna „nutella” na bazie awokado, które jest źródłem witaminy: A, B1, B2, PP, C, K, H oraz substancji
Ola la LCHFZDROWY, PYSZNY I DIETETYCZNY OBIAD Z RYBĄ W ROLI GŁÓWNEJ. MÓJ POMYSŁ NA DORSZA! Często słyszę, że ktoś nie odżywia się zdrowo, nie gotuje, nie piecze
SMYKWKUCHNI