Postanowiłam przedstawić dziś przepis na totalną klasykę w wykonaniu mojej kochanej Mamy, czyli indyczy udziec pieczony. Prawie każdy pobyt u Mamy jest okazją do przyrządzenia tego
Kuchnia po mojemuDo przygotowania tej zupy zainspirował mnie smak i kolor warzyw pieczonych z ostatnio przyrządzanym przez mnie kurczakiem oraz pogoda za oknem. Ostatnie dni pokazały jak blisko
Kuchnia po mojemuTyle się słyszy o faszerowaniu kurczaków antybiotykami i inną chemią by przyśpieszyć ich wzrost. Szczerze mówiąc to nie należałoby jeść drobiu - chyba, że z chowu własnego
Kuchnia po mojemuTym razem postanowiłam przedstawić pomysł na alternatywę dla piersi z kurczaka a'la schabowy . Kolejny prosty i szybki sposób na obiad przechwycony od mojej Mamy. Przyrządzała
Kuchnia po mojemuJesień to piękna pora roku choć niestety obfitująca w różnego rodzaju choróbska. Nawet gdy pogoda dopisuje bakterie i wirusy fruwają w powietrzu szukając tylko kogo się
Kuchnia po mojemuŚwięta za nami. Obfite kapuściano-grzybowe posiłki zakąszane śledzikiem na szczęście również. Czas przygotować się na Sylwestra. Trzeba wziąć się w garść by jakoś upchnąć osobisty
Kuchnia po mojemuPozostając w tematyce pogody przedstawię dziś przepis na domowej produkcji syrop wspomagający odporność. Warunki panujące za oknem i temperatura skacząca z plus 10 na minus 20
Kuchnia po mojemuMam dziś jadłowstręt. Może przez moje nieszczęsne spaghetti, które mi się nie udało tym razem. Pomyślicie - jak spaghetti może się nie udać. Otóż może - jeśli
Kuchnia po mojemuDziś Walentynki. Magiczny Dzień Zakochanych, a może zwykłe komercyjne "świętko" stworzone by napędzać żarłoczną i bezduszną machinę kapitalizmu i konsumpcjonizmu? Sama nie wiem. Dla osób, które
Kuchnia po mojemuMuffinki, a w języku ojczystym babeczki są najprostszym i chyba najszybszym sposobem na zaspokojenie smaka na coś słodkiego. Wiadomo, że mówiąc najszybszym i najprostszym pomijam w
Kuchnia po mojemuWłaśnie tyle kalorii ma biała rzodkiew . To samo zdrowie. Zawiera bardzo dużo witamin i minerałów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ze względu na właściwości zdrowotne znajduje
Kuchnia po mojemuPstrąg - ryba łatwo dostępna, o białym, soczystym, ale nie tłustym mięsie. Jedna z lepszych słodkowodnych ryb. Choć to gatunek ryby znany z nietolerancji brudnej wody, przy
Kuchnia po mojemuOd minionych świąt nie mogę dojść do siebie jeśli chodzi o poczucie przesycenia. Nie będą rozwijać tematu, by nie narazić się na kolejne uwagi czytelników znudzonych
Kuchnia po mojemuW sklepach mnóstwo jest gotowych do spożycia dipów w słoikach, czy w proszku - do rozrobienia. Smaczne są przeważnie - jednak co w nich jest - strach czytać na
Kuchnia po mojemuMinęło już trochę czasu od nieszczęsnej majówki. Można powiedzieć, że emocje opadły. Teraz, w końcu mogę z wielką przyjemnością i apetytem napisać o przepysznych hamburgerach domowej
Kuchnia po mojemu