Składniki: seler 3 sztuki większe, jabłka 3 sztuki, sok z cytryny 1 łyżka, cukier 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, majonez light 2 łyżki jabłka
W Mojej Kuchni LubięPopularnych ciasteczek Oreo chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Kakaowe herbatniki przełożone mlecznym kremem to jedna z najpopularniejszych słodkich przekąsek, która ma swoich wielbicieli zarówno wśród dzieci
Kuchnia EllieUwielbiam smoothie. A odkąd mam w domu wyciskarkę wolnoobrotową Vortex przygotowuję je jeszcze częściej i z jeszcze większą radością. Co chwilę wymyślam inne wspaniałe i pełne
Słodkie okruszkiCiekawą alternatywą dla klasycznych chipsów z ziemniaków, które swoją drogą... Artykuł Chipsy z pietruszki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEKwaśny kapuśniak ugotowany na delikatnym, drobiowym bulionie. Nieco delikatniejsza propozycja tradycyjnej zupy. 2 udka z kurczaka 300 g kiełbasy z kurczaka ok. 500 g kapusty kiszonej
BullioCienkie omlety z farszem z suszonych pomidorów, fety i mieszanki sałat. Świetnie nadają się na śniadanie, ale mogą również stanowić propozycję lekkiego lunchu czy obiadu. Składniki
BullioJest to typowe danie marokańskie, jeśli nie macie takiego naczynia do pieczenia można upiec w żaroodpornym naczyniu. Na patelni roztopić masło, wrzucić cebulę pokrojoną w piórka
Kuchnia PokoleńSkładniki: tortilla 1 opakowanie/pomidorowa, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mięso mielone drobiowe 30 dag, warzywa mrożone na patelnię 1 opakowanie, sok pomidorowy 300 ml
W Mojej Kuchni LubięKönigsberger Klopse, Saure Klopse, Kapernklopse, Soßklopse lub Kochklopse nazywane w dawnym DDR to wschodniopruska specjalność przygotowana z mielonego mięsa i białego sosu z kaparami. (Königsberg to
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki na formę 30 cmx11 cm: 180 g kaszy gryczanej (około 600 g kaszy po ugotowaniu) 5 jajek 150 g cukru trzcinowego 100 g czekolady mlecznej
Moja Galeria SmakuOrkisz to nic innego jak odmiana pszenicy, która w czasach średniowiecznych uprawiana była na wielką skalę. Potem ludzkość skupiła się na uprawie pszenicy zwyczajnej, której plony
W kuchni KatieOkres grudniowo-styczniowy jest skupiskiem zarazków. Od początku grudnia ratuje się na wszelkie możliwe sposoby, a z pomocą przychodzi rosół. Dobry na choroby i.. kaca
CzarnawisienkaJakże ja lubię sobie ułatwiać życie. Proste, szybkie rozwiązania – i ile czasu można zaoszczędzić. Kiedy idę na zakupy, zwykle najpierw coś kupuję, a później zastanawiam
Matylda GotujeDuża część pierogowych pasjonatów uwielbia ich chrupiące, podsmażane wersje podania. Taki sposób, poza walorami smakowymi, ma jednak jeden mankament – smażenie na tłuszczu powoduje często, że
MarcinChefOstatnio jakoś tak rzadziej mamy ochotę na pieczywo z ziarnami, bardziej sięgamy po chleby bez ich dodatku. Chyba chwilowy przesyt... Ostatnim naszym zauroczeniem jest
Smaczne Zdrowe