przepis - 33114 przepisów (strona:995/2208)

Sałatka z pieczonych buraków z miętą 136

Drugą propozycją, którą chcemy przedstawić, a którą Marysia Niziołek zaproponowała do wykonania podczas warsztatów kuchni Żydów marokańskich jest sałatka z pieczonych buraków z miętą Składniki : - 6

Kuchenne Wariacje
Zupa gambas z sufletem czosnkowym 189

Pierwszą rzecz jaką robiliśmy z Bartkiem podczas wspólnego gotowania w ramach „Projekt 40″ była zupa krewetkowa z sufletami czosnkowymi Smakoszom owoców morza na pewno

Kuchenne Wariacje
Creme brulee jaśminowy 177

Creme brulee to jeden z tych deserów, który pomimo dużej słodyczy możemy jest non stop Zaproponowana przez Bartka wersja jest o smaku jaśminu więc coś innego

Kuchenne Wariacje
Polędwiczki z sosem cytrynowo-gruszkowo-miodowym z ziemniaczanymi rozetkami 218

Ostatnią z potraw jaką robiliśmy z Bartkiem były polędwiczki z sosem cytrynowo-gruszkowo-miodowym z ziemniaczanymi rozetkami Delikatne ziemniaki, pyszne mięso i słodkie gruszki to połączenie

Kuchenne Wariacje
Filet z fetą na makaronie z sosem śmietanowym z brokułem i kalafiorem 189

Filet z kurczaka to naprawdę bardzo wdzięczny kawałek mięsa, z którego można wiele zrobić. Tak jest i tym razem gdzie z Łukaszem przygotowaliśmy filet z kurczaka

Kuchenne Wariacje
Skrzydełka marynowane w śmietanie z korytkiem ziemniaczanym z bekonem na pierzynce pietruszkowej 155

Marynowane skrzydełka to druga z potraw jaką robiliśmy z Łukaszem Pyszne, z korytkami z ziemniaków i pietruszkową pierzynką Składniki: - 4 skrzydełka - 3 ziemniaki - 100 g boczku

Kuchenne Wariacje
Nóżki drobiowe w miseczce ryżowej z ciecierzycą 185

ryżu robimy miseczki i na nie nakładamy naszą roladkę wyciągniętą z siateczki, przeciętą na pół i polewamy sosem orientalnym. Obok koszyczka kładziemy naszą ciecierzycę i posypujemy pietruszkową pierzynką (przepis już na nią podawaliśmy tu, ale pierzynkę możemy pominąć. Danie można ozdobić np. jabłkiem. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Keti Prangulaishvili czyli czwarta Mentorka projektu 40 :) 170

była okrągła z orzechów włoskich natomiast druga przybrała kształt prostokąta, gdzie – chcąc coś dorzucić od siebie – wykończyliśmy ją czekoladą Od razu zaznaczę, ze nie podaję tutaj pełnego przepisu jak i opisu bo zrobię to w osobnym wątku dla lepszej przejrzystości Zeszły nas 3 godziny, ale muszę przyznać ze były to bardzo odprężające 3 godzinki na pełnym lajcie

Kuchenne Wariacje
Paprykowe spaghetti 214

średnie cebule - 2 ząbki czosnku - 3 średnie papryki - żółta, zielona, czerwona - 400 ml bulionu drobiowego - 5 łyżeczek przecieru pomidorowego - sól, pieprz ziołowy - zioła prowansalskie - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz  wziąć udział w rozwoju tego bloga  aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed

Świat Smaku
Truskawkowy deser stracciatella 196

upalne dni. Składniki - 30 dag truskawek - ok.300 g serka homogenizowanego o smaku     stracciattela - 1 opakowanie galaretki truskawkowej - 3 łyżeczki cukru - 5 łyżeczek żelatyny Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz  wziąć udział w rozwoju tego bloga  aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed

Świat Smaku
Krajanka owsiana z rabarbarem 224

Krajanka owsiana z rabarbarem to ciasto, które przygotujecie błyskawicznie. W jej przyrządzeniu bazowałam na przepisie na szarlotkę sypaną , więc jeśli znacie ją i lubicie, nie muszę Was dodatkowo zachęcać do wypróbowania wersji owsianej z rabarbarem. Ciasto jest idealnie zrównoważone smakowo - łączy w sobie lekko słodki spód i wierzch, kwaskowaty rabarbar oraz nutę cynamonu. Krajanka ładnie się porcjuje, jest jednak delikatniejsza

Smakołyki Bereniki
Placuszki owsiane z orzechami - czyli śniadanie półmaratończyka 115

Takie placuszki zjadłam na śniadanie przed moim pierwszym półmaratonem. Tak jak zapowiadali w „Runner’s World” dały mi siłę na dobrych kilka godzin. W oryginalnym przepisie pojawiły się jagody, ale niestety czerwiec to jeszcze nie jagodowa pora, a zamrożonych już nie miałam. Zamiast jagód (które wspomagają regenerację po wysiłku) dałam banana. Potem na potrzeby wpisu zrobiłam też

Sto kolorów kuchni
Lekki Kurczak Zagrodowy pieczony z warzywami i chorizo / Skinny chicken baked with vegetables and chorizo 202

okresie podjęłam decyzję – odchudzam się! Przekopałam moją biblioteczkę i znalazłam rewelacyjną książkę „The Hairy Dieters”, której autorami są Dave Myers i Si King a w niej przepis na kurczaka po hiszpańsku. Danie na zdjęciu wyglądało obłędnie, a co najważniejsze ma tylko 370 kcal na porcję, więc nie wahałam się ani chwili:) Jest to tak na prawdę pełny

karmelowy
Drożdżówki z czereśniami 151

drożdżówki są wegańskie to oczywiste, zrobiłam je według swojego sprawdzonego przepisu, tym razem chyba za dużo „miłości” w nie włożyłam, bo wyszły gigantyczne jak chałki. Składniki (wyszło mi 8 ogromnych) 900 g mąki pszennej 0,5 litra mleka sojowego 150 g masła kokosowego 50 g drożdży 150 g cukru szczypta soli łyżeczka esencji waniliowej farsz: czereśnie przesmażone

greenscarf
Smoothie – koktajl z bananem, borówkami i miodem 223

koktajl z bananem, borówkami i miodem przelewamy do szklanek i podajemy. Można udekorować borówkami. The post Smoothie – koktajl z bananem, borówkami i miodem appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja