dodajemy podgrzane mleko. Na dno szklanki wlewamy rozpuszczoną czekoladę a na nią kawę Inkę. Do dajemy kilka goździków i sypiemy jaglaną kaszę ekspandowaną. Przed spożyciem zmieszać obie warstwy. Przepis bierze udział w konkursie
Kuchnia MagdaLenynajpopularniejszych ryb łowionych w naszych wodach. Przeważnie króluje na stołach wigilijnych, ja również uwielbiam tą rybę i nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez niej. Dzisiaj podam prosty przepis na przygotowanie tej ryby aby była wypieczona, smaczna, soczysta o posmaku cytryny
Kulinarne Fantazje Marioliwystygnięcia po czym polać piernik polewą czekoladową i posypać maczkiem o smaku mango Delekta. Piernik odstawić na kilka godzin do schłodzenia by z łatwością pokroić go w kostkę. Przepis dodaję do akcji
Kolorowa kuchnia Elkismaku. Na sam koniec hartujemy śmietanę i dodajemy ją do zupy. Podajemy z koperkiem lub natką. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/jesienna-zupa-jarzynowa/ BosowKuchni Artykuł Jesienna zupa jarzynowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusami, według własnego smaku. I jak podobają się Wam takie lody? Nie są chyba ani trudne, ani pracochłonne? p.s. a dla dorosłych mam lody wodne... z wina Przepis dołączam do akcji "Błyskawiczne piątki
Codzienna kuchnia niecodziennanierzadko pod etykietką „świeża ryba” kryje się ryba „świeżo odmrożona” – ale szydło wychodzi z tacki dopiero w domu, po zakupie, gdy już wszystko elegancko naszykujecie, a ostatnim elementem przepisu jest położenie ryby na patelni. Niejednokrotnie dałam się tak naciąć na świeżych filetach rybnych z Biedronki. Mam tu na myśli ryby o jasnym mięsie- sandacza, dorsza, a nawet filety
Karo in the Kitchenuznania). Na każdą z nich nakładamy trochę szpinaku. Zlepiamy tak, aby utworzyć zamknięte bułeczki. Bułeczki układamy klejoną częścią do spodu na wyłożonej papierem do pieczenia brytfance. Pieczemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (czyli w 200 st. aż będą rumiane
Weganka gotujecoraz więcej. Jestem ogromną fanką czereśni, szczególnie tych czerwonych i chrupiących i bez lokatorów Muffiny z założenia mają być łatwe i szybkie w przygotowaniu i taki właśnie jest ten przepis. Słodkie, puszyste z kawałkami czereśni i czekolady, czego chcieć więcej? Poza sezonem czereśniowym, można zastąpić je wiśniami i też będą pyszne, zapraszam! Scroll down for recipe in English Muffiny
karmelowyoliwkami. Dodajemy przypraw. Pieczemy ok 15 min do rozpuszczenia sera i podpieczenia salami. 4.5.2.8 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/pizza-spodzie-kalafiorowym-low-carb/ BosowKuchni Artykuł Pizza na spodzie kalafiorowym (low-carb) pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumiski tyle wody, aby daktyle były zakryte. Miękkie daktyle blendujemy razem z wodą, w której się moczyły. Tak przygotowany mus przechowujemy w słoiczku w lodówce. Spodobał Wam się przepis? Jakie macie swoje ulubione zdrowe zamienniki słodyczy
two broke sisterssposób zrobienia tej nalewki. No, może dwa, ale podobne do siebie: jeden z całego rabarbaru, a drugi z wyciśniętego soku. Nieważne, generalnie wszystko sprowadza się do jednego. Ale ten przepis mnie zastanowił. Bo mówi on, że najpierw na tydzień zasypujemy rabarbar cukrem, a potem dolewamy wódki. I trzymamy 6 tygodni. Niby wszystko w porządku, brzmi rozsądnie, ale przyszedł mi pewien
Marder&Marder ManufactureSpodziewam się upałów? Z pewnością nadejdą, a wtedy nabierzemy ochoty na dania lżejsze, chłodne, przynoszące ukojenie rozgrzanemu ciału. Do tej pory na naszym blogu pojawiło się kilka przepisów, które spełniają te parametry, jak choćby lodowata kolumbijska lemoniada kokosowa Maćka. Poszukajmy nowych inspiracji i poszerzmy naszą listę z propozycjami na upalne dni. Na pewno świetnie sprawdzą się wszelkiego rodzaju
zadanie-gotowaniePolecam przepis na maślany placek z truskawkami
Ugotujmy Cośwszystkich składników. Zalewamy wrzątkiem (ok. 300-350 ml), zmniejszamy płomień. Następnie dodajemy jagody, sambal oelek i dusimy na wolnym ogniu ok. 10 min. W tym czasie gotujemy makaron wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mąkę rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do sosu z mięsem. Zagęszczamy sos i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na talerze nakładamy makaron, układamy
R'n'G Kitchenpiłce nożnej. Na stadionie w Paryżu mecz otwarcia rozegrają Francja i Albania. Z tej okazji proponuję jedno z najpopularniejszych dań kuchni francuskiej - sycącą i rozgrzewającą zupę cebulową. Pierwsze przepisy powstały w XVII wieku i początkowo uznawana była za potrawę najuboższych. Po pewnym czasie zyskała popularność i zaczęła królować na francuskich stołach. Zupa cebulowa trafiła także do Polski, a jej smakoszem
My Chcemy Jeść