przepis - 33114 przepisów (strona:492/2208)

JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM 205

Szybka, prosta w przygotowaniu przekąska na podwieczorek, lub deser. Idealny poprawiacz humoru:) na dzisiejszą ponurą pogodę. Jabłka posypane cynamonem, obtoczone ciastem naleśnikowym, po usmażeniu złociste

RAROSSA
SZARLOTKA TATRZAŃSKA 177

Miała być szarlotka tatrzańska ale jak to w życiu bywa plany sowią drogą a realizacja swoją. Nigdzie nie mogłam kupić jabłek szara reneta, które podobno są

RAROSSA
ROLADA Z JABŁKAMI 105

                Szybka smaczna rolada z jabłkami,  które można podmienić na inne owoce. Jabłka zatopione w puszysty biszkopcie, po

RAROSSA
JABŁKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 162

Deser dla fanów różków francuskich z jabłkiem do których i ja się zaliczam, szybiki w przygotowaniu, w sam raz na jesienne wieczory Ciasto francuski jabłko ( najlepiej

RAROSSA
SERNIK NA ZIMNO ŚLIWKOWO KOKOSOWY 187

Słodko kwaśna masa serowa ze śliwek węgierek, złagodzona bitą śmietaną z dodatkiem wiórek kokosowych. Masa śliwkowa 20 sztuk śliwek 250 g sera białego 2 łyżki cukru

RAROSSA
ROZGRZEWAJĄCY SYROP KORZENNY 149

Rozgrzewający syrop korzenny, dodany do herbaty lub kawy wzbogaci ich smak, a aromat przypraw korzennych wydobywający się z gorący napojów wypełni zapachem całe mieszkanie. Można użyci

RAROSSA
CIASTO RAZOWE Z JABŁKAMI 151

Miękkie wilgotne ciasto z mąki razowej, i jabłkami posypanymi cynamonem idealne ciasto  na jesienne wieczory. składniki 2 szklanki mąki razowej 3 jajka szklanka cukru 2

RAROSSA
BUŁKI PSZENNE 197

Chrupiąca skórka, miękki środek i zapach jaki rozchodzi się podczas pieczenia bułeczek to główne powody dla których warto je upiec. Ciasto 0,5

RAROSSA
PIEROGI Z BIAŁYM SEREM 187

Pierogi z białym serem są moim ulubionymi, przy okazji lepienia pierogów z innym farszem, zawsze zrobię małą porcje z białym serem na słodko. Najlepiej smakują prosto

RAROSSA
WESOŁYCH ŚWIĄT 107

rrarossa@gmail.com

RAROSSA
CIASTO KUBUŚ 196

Mega orzeźwiające ciasto, przyrządzone na bazie ulubionego soku, ja użyłam soku z limonki z nutą mięty, do tego bita śmietana pachnąca cytryną i galaretka morelową. Ciasto

RAROSSA
MASA KRÓWKOWA 166

Masa krówkowa idealna do kremów lub do posmarowania ciasta. Zamrożona masa korówkowa a następnie po porcjowana w kostki w smaku przypomina mordoklejki J 500 ml mleka

RAROSSA
CIASTO WIŚNIOWE 254

Delikatnie kwaskowe rozpływające się w ustach ciasto o smaku wiśniowym, z bitą śmietaną. SKŁADNIKI: (forma; 23 x 23) biszkopt 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej 2

RAROSSA
Crumble ze śliwkami 165

Klasyczny crumble, czyli prosty deser owocowy na ciepło z dodatkiem słodkiej kruszonki. Składniki na 4 sztuki: 6 śliwek 2 łyżeczki cukru masło do natłuszczenia foremek kruszonka

wyzwania kuchenne
Bezy 132

Delikatne, rozpływające się w ustach bezy, czyli słodkie ciasteczka z białek i cukru w kształcie nieregularnych stożków. Pysznie smakują same lub jako dodatek do deserów :) Składniki

wyzwania kuchenne