Danie w całości przygotowane przez moją Mamusię :) Pyszny, lekko pikantny krem. który na pewno trafi na listę moich ulubionych dań. Polecam baaardzo! Składniki: 1 cebula
My Culinary ArtKolejna potrawa z cyklu "weekend u Mamy" :) Składniki (5 porcji): 500 g filetu z łososia, świeży, bez ości 1 cytryna 1 łyżka octu balsamicznego 4 łyżki
My Culinary ArtZaczęłam pisać o zwykłym życiu zapracowanej kury domowej, ale zrobiłam delete, bo to strasznie nudne. Napiszę za to, że chwile są piękne. Słucham sobie Creep, High
Czerwień i błękitOrganizatorom noe festiwal serdecznie dziękuję za możliwość wzięcia udziału w wydarzeniu
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 4 porcje 4 filety z piersi kurczaka bez skóry 100 g miękkiego koziego sera mały pęczek świeżej bazylii sól i pieprz 2 łyżki oliwy
Gorący kąsekWitamy Was serdecznie w ten letni wrześniowy dzień! (; Brzmi to dość abstrakcyjnie, bo nikt takiego pięknego września nie pamięta od lat.. Ale nie będziemy dziś
Symfonia SmakówNo to serwuję znowu bezę, ostatnio przygotowałam ją na urodziny mojej siostry i zaczęły się ciągłe pytania kiedy zrobię drugą. Zostały białka więc zrobiłam inną ale
Niezły MłynekŚliwki samodzielnie zebrane w sadzie, słodkie, wręcz idealne na powidła. Niby w domu tylko ja je lubię, ale dziwnym trafem część, która nie zmieściła się do
Sto kolorów kuchniMuchomor zielonawy Amanita phalloides jest bardziej znany pod starą nazwą jako Muchomor sromotnikowy. Nazywa się go też leśną śmiercią - jeden średniej wielkości owocnik może spowodować śmierć
Smaczna PyzaW spiżarni zagościły nowe słoiczki - z pachnącymi imbirem i cynamonem powidłami śliwkowymi. Trochę czasu trzeba im poświęcić, ale receptura jest prosta a efekt naprawdę przepyszny
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaW ubiegłą niedzielę byłam na Święcie Śliwki w Strzelcach Dolnych koło Bydgoszczy i wróciłam z koszem pełnym różnych smakołyków oraz głową pełną kulinarnych inspiracji. Degustując smażonych
Delicious TitbitsMożna powiedzieć, że to moje wspomnienie wakacji, bo to danie jadłam podczas pobytu na Mazurach. Strasznie mi smakowało, więc postanowiłam odtworzyć te smaki ;) Polecam, bo połączenie
Czerwona PorzeczkaPrzepyszne pieczone pstrągi z bazyliowo- pietruszkowym wkładem, z pieczonymi pomidorami i warzywami. Obiad, który trzeba zrobić, a będziecie zachwyceni. Lekki i wykwintny w smaku! SKŁADNIKI: - 2
SMYKWKUCHNICzasami potrzebujemy jakiejś fajnej, szybkiej przekąski dla naszej pociechy. Jednakże bardzo często, jest tak, że dziecko grymasi i nie chce jeść nic zdrowego, ani pożywnego. Zasadniczo
Kolizje SmakówSzpinak i ser z niebieską pleśnią to doskonałe połączenie! Odpowiednio doprawione może stanowić przepyszny sos do makaronu. Danie proste i szybkie do przygotowania, idealne gdy
Kolizje Smaków