No to czas na sernik. Jeszcze trochę i polubię pieczenie... Muszę przyznać, że nie trudno go zrobić, a radość jedzenia jest wielka dla całej rodziny. Normal
Kuchnia BeatyWitam serdecznie, może skusicie się na ZAPIEKANE FILETY Z KURCZAKA na świąteczny obiad? Danie to przygotowuję na dwa sposoby: z kurczaka lub
Kuchnia BeatyNa Wielkanocnym stole nie może zabraknąć ŻURKU Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ. Ja podaje go drugiego dnia na świąteczny obiad. SKŁADNIKI: 50-60 dag. białej kiełbasy
Kuchnia BeatyKRAKERSY LUB BABECZKI Z PASTĄ SEROWĄ są super przystawką Amuse-bouche - z języka francuskiego jest to drobna przekąska podawana jako poczęstunek dla rozbudzenia kubków smakowych w
Kuchnia BeatyLIKIER KAWOWY NA SPIRYTUSIE Do kawy, deserów ten domowy likier będzie wyśmienity. SKŁADNIKI: 2 puszki mleka skondensowanego niskosłodzonego (2x411g) 1 cukier waniliowy 16g 1
Kuchnia BeatyNa śniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI: 6-8 jajek
Kuchnia BeatyBiszkopt stanowi bazę dla wielu ciast. Ten jest naprawdę bardzo dobry i zawsze się udaje- co jest bardzo ważne. Dziś przygotowuję " Krajankę". Ciasto "z dzieciństwa" moich
Kuchnia BeatyNo cóż może nie jest najzdrowszy i najmniej kaloryczny, ale pajda chleba ze smalcem i ogórek kiszony pachnący koprem to niezapomniany smak. Prawdziwy smalec, taki ze
Kuchnia BeatyPonieważ gorące dni przed nami kolejna propozycja orzeźwiającego obiadu- CHŁODNIK. WYKONANIE: 1 pęczek botwinki 2 średnie ogórki zielone około 5 rzodkiewek 2-3 ząbki czosnku 2
Kuchnia BeatyWitam wczoraj umieściłam Brzdąca na swoim blogu, dziś ciąg dalszy sobotniego pieczenia. Ponieważ biszkopt był wysoki postanowiłam zrobić dwa ciasta. I tak powstało ciasto z ptasim
Kuchnia Beaty