W gorące dni mamy ochotę raczej na coś niekoniecznie gorącego - proponuję SAŁATKĘ CESARSKĄ Z KURCZAKIEM. Można przygotować ją na wiele sposobów, każdy przygotowuje ją wg. swojego
Kuchnia BeatySezon grillowy już w pełni chciałam Was zachęcić do wypróbowania mojej SAŁATKI WIOSENNEJ (w kolejnym poście inna sałatka do grilla) jest lekka i
Kuchnia BeatySałatka wiosenna, którą wczoraj serwowałam do mięska z grilla zrobiła niezłą furorę. Dziś przygotowałam ją zamiast z majonezem to z sosem czosnkowym i przyprawami. Będzie lżejsza
Kuchnia BeatyNie każdy jest smakoszem smażonej wątróbki, sama za nią nie przepadam. Mam jednak domowników, którzy po prostu ją uwielbiają, dlatego trzeba było nauczyć się jej przyrządzać
Kuchnia BeatyWspomnienie smaku mojej kapusty kiszonej sprzed lat nie dawało mi spokoju, więc postanowiłam nie czekać do jesieni tylko już teraz ją zrobić na bieżące potrzeby( na
Kuchnia BeatyTe ogórki są w moim domu prawdziwym rarytasem. Są super przekąską, a także smacznym dodatkiem do dań obiadowych-polecam. Z tej porcji otrzymacie 14 słoików 0
Kuchnia BeatyCzas na ogórki konserwowe! OGÓRKI KONSERWOWE SKŁADNIKI: (na 4 litrowe słoiki) ogórki gruntowe (u mnie ok. 1,5kg ; najlepiej powybierać mniejsze ogórki) 6 szklanek wody
Kuchnia BeatyW niedzielne popołudnie miło z najbliższymi wypić dobrą kawkę i zjeść coś słodkiego. Kiedyś bardzo często je piekłam, ponieważ oprócz tego, że są pyszne bardzo łatwo
Kuchnia BeatyDla wszystkich smakoszy buraczków, polecam tę właśnie sałatkę. Połączenie tych warzyw może wydać się dziwne, ale uwierzcie warto spróbować! Pamiętajcie do przetworów używamy soli niejodowanej!Z
Kuchnia BeatySezon ogórkowy trwa, wobec tego czas na kolejną odsłonę ogórków. Nie jestem smakoszem curry, ale muszę przyznać, że w połączeniu z chili, czosnkiem i cebulą jest
Kuchnia BeatyOprócz tradycyjnej polskiej kuchni cenię sobie własnego wyrobu trunki. Moja ulubiona nalewka - pyszna wiśniowa! Nie jest trudna w przygotowaniu, a naprawdę bardzo dobra. SKŁADNIKI: 1 kg
Kuchnia BeatyNajsmaczniejszy kompot w moim domu- wiśniowy! SKŁADNKI: 5kg. wiśni około 1kg. cukru( na słoik 900ml. 8 łyżek) woda WYKONANIE: Wiśnie drylujemy, wkładamy do słoika przesypując cukrem
Kuchnia Beaty