Ciasto drożdżowe zawsze wydawało mi się mało interesujące samo w sobie, do tego trzeba czekać w nieskończoność na jego wyrośnięcie... Okazuje się jednak
sama złodyczMocno snickersowa, choć nieprzesłodzona. Przyjemnie treściwa w konsystencji, a jednocześnie lekka i delikatna w smaku. Efektowna, choć dziecinnie łatwa w przygotowaniu. Dzisiejsza tarta
sama złodyczUrocze i słodkie jak guma balonowa! Dzisiejsze babeczki z kremem arbuzowym najbardziej przypadną do gustu małym księżniczkom, chociaż te starsze
sama złodyczMaluchy lubią słodkości jak najbardziej proste, gdzie smaki są łatwo rozpoznawalne i nie przekombinowane. Dlatego na najbliższy Dzień Dziecka upieczcie ciasteczka z kawałkami
sama złodyczGuinnessowe ciasto marzyło mi się od dawna. Pełne gorzkiej czekolady, wilgotne od piwa i aromatyczne... Cudo! Kiedy spotkałam świeże, piękne porzeczki pomyślałam, że
sama złodyczSezon truskawkowy w pełni! Piękne, pachnące i słodkie owoce spoglądają z każdego rogu na bazarkach, więc korzystajmy z tego jak najwięcej. W towarzystwie
sama złodyczmożecie pomóc I Wy. Najmniejszy wkład pomoże Mateuszkowi wrócić do pełnej sprawności. Tutaj możecie poszukać wszelkich informacji: http://www.mateuszbednarczyk.com/ serdecznie Was pozdrawiam Edyta z rodziną. W załącznikach znajdziecie przepisy I składniki do zrobienia mufinów: Muffiny z brzoskwiniami znajdziecie tutaj Muffiny z jagodami znajdziecie tutaj Marchewkowe znajdziecie tutaj Z rabarbarem znajdziecie tutaj Z truskawkami - przepis jak na marchewkowe, ale użyłam
Smaki Edytysamym czasie co rybę- na tej samej blaszcze- zaczęłam od warzyw, I dodałam po 10 min rybę. Zaczynamy Składniki: ok 1 kg dorsza ok 150 gr czerwonego pesto- przepis tutaj warzywa- mlode ziemniaki, marchew I brokuły Wykonanie: Najpierw robimy pesto- wykonanie tutaj. Porcjujemy dorsza, nakładamy ok 1 łyżki na porcję pesta z papryki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika
Smaki EdytyDobrze wypieczony -12 min kurczak - podałam tutaj Do grilla można też zrobić szaszłyki ziemniaczane- które będą hitem na każdym stole- przepis znajdziecie tutaj- Warto pokusić się o sałatkę, coś orzeźwiającego do picia I impreza grilowa na długo pozostanie w naszej pamięci. Polecam Zaczynamy Składniki: ok 1 kg wołowiny 3-4 ząbki czosnku pieprz, sól, paprika, oregano
Smaki Edytyzachomikowanych w domu słodkości, jest lepszy niż tresowana świnia na trufle. Wywęszy, znajdzie i pożre wszystko – nieważne jak głęboko zostało schowane... W akcie desperacji, aby zapchać Pana Męża, spreparowałam przepis na proste ciasto owocowe - szybkie i łatwe do przygotowania niezależnie od pory roku i sezonowości owoców, wymagające minimalnego nakładu pracy. Składniki: 3 jaja (całe) szczypta soli 8 łyżek
Grunt to przepis!Domowa wersja "sklepowych" Piegusków z bakaliami. Przepis którym poratowała mnie kumpela z pracy - tak Magda, o Tobie mówię - gdy w planach miałam gości i mało czasu na wypieki. Pyszne ciastka, naprawdę łatwe do przygotowania, nie wymagające skomplikowanych składników. Jak dla mnie o niebo lepsze niż te oryginalne Pieguski ze sklepowej półki. Składniki: 1 kostka masła (200g) - musi być
Grunt to przepis!Odstawić na co najmniej 15 min. żeby smaki się „przegryzły”. Jeść na z kromką pieczywa chrupkiego. Smacznego! O jejuniu! Ale mi Smaker zrobił niespodziewankę! Moja sałatka warzywna zyskała status Przepisu Dnia 29 maja 2014 co widać na obrazku poniżej! Żem się napuszyła z dumy :) Mój pierwszy Przepis Dnia! Oby spodobały się i kolejne
Grunt to przepis!dodatek bananów, ciasto charakteryzuje się ciemną, lekko przypieczoną skórką, choć sam jego smak nic na tym nie traci. Ale ze względów estetycznych najlepiej ciasto oblać polewą czekoladową (przepis na idealną polewę tu ). Zaszczyt mnie kopnął :) Moje ciasto bananowe zostało wklejone przez Smakera na główną stronę portalu Interia :) Pięknie dziękuje za wyróżnienie :) Poniżej zrzut ekranu z dnia
Grunt to przepis!Pyszna, aromatyczna wariacja na temat chleba. Uwielbiam smak i zapach pieczonej cebuli. Skusiłam się więc do wypróbowania przepisu Ewy na chleb cebulowy , zapożyczony z bloga z cukrem pudrem . Był to drugi chleb jaki upiekłam w życiu i od tego czasu na stałe wszedł do mojego domowego jadłospisu. Rewelacyjny w smaku, o lekkiej i mięciutkiej fakturze, wywołujący ślinotok na sam roznoszący(...)się po domu aromat podczas pieczenia. Składniki na większą keksówkę 32x15x8cm (LxWxH) - uwaga, ma tendencję do rośnięcia jak głupek i "uciekania" z blaszki :) 3 duże cebule - w oryginalnym przepisie były 2 szt., ale zaszalałam, użyłam więcej i tego będę się trzymać :) olej - do smażenia cebuli 500g mąki pszennej - u mnie tortowa 2 łyżeczki suchych drożdży
Grunt to przepis!przygotowania domowego cukru waniliowego potrzeba jedynie dwóch składników: cukier kryształ i laski wanilii . Minimum wysiłku, a po kilku tygodniach można się cieszyć prawdziwym aromatem oraz smakiem wanilii. Przepisów z różnymi proporcjami jest pełno. Mnie osobiście najbardziej pasuje wersja 1:1, czyli tyle samo szklanek cukru co lasek wanilii. Produkt ostateczny jest aromatyczny, wyraźnie czuć wanilię, a jednocześnie zakup półproduktów(...)dziennie - potrząsać słojem, by utrzymać sypkość cukru. Po 3 tygodniach domowy cukier waniliowy jest gotowy! Po zużyciu takiej porcji cukru, lasek nie wyrzucać! Kiedy następnym razem znowu będziemy powielać przepis, stare laski wraz z nową ich partią wrzucić z powrotem do słoja. Wersja light cukru waniliowego: Zamiast zwykłego cukru kryształ, użyć brązowego cukru trzcinowego. Filozofia przygotowywania pozostaje bez zmian. Mniam
Grunt to przepis!