Pogoda nas rozpieszcza i ciepło jest od kilku dni. Aż miło nie robić nic tylko leżeć w ogrodzie i opalać się. Taki relaks przyda się każdemu
Magiczne Życie MartyUpały wreszcie do nas dotarły więc najwyższa pora przygotować jakieś domowe lody dla ochłody. Moje pierwsze podejście to sorbet z owoców kiwi :) Składniki: - 5 owoców kiwi
Zainspirowana w kuchniUpalne lato. Mowy nie ma by stać w kuchni. Nie mogłyśmy się zdecydować co zjeść na obiad. Pewne było, że chcemy zimnej maślanki. Potem wpadły nam
Buniabaje w kuchniPo raz kolejny chciałabym przeprosić za nieregularne wpisy na blogu. Sesję co prawda już zdałam, ale obrona ciągle przede mną. Do tego w zeszłym tygodniu się
Zgrabne GotowanieKoktajl o rewelacyjnym smaku. Dla tych co dbają o linię, o zdrowie, ale i tak po prostu koktajl na dobry dzień :) Chcesz, to możesz posłodzić, nie
Blondynka GotujeZestawienie truskawek i bananów, kto tego nie lubi. Z moim synem uwielbiamy takie zestawienia. Nasiona Chia nie zmieniają smaku koktajlu, za to wzbogacają go o wiele
Blondynka GotujeCzasami nawet taka osoba jak ja, czyli lubiąca gotować, ma ochotę zjeść na mieście. To przyjemne kiedy ktoś inny przygotowuje jedzenie i serwuje mi swoje specjały
Smaczna PyzaBardzo lubię gołąbki. Mama zawsze przyrządza takie pyszne, zawinięte w kapustę z sosem pomidorowym ... Jednak mi sos pomidorowy trochę się przejadł i szukałam czegoś innego. Tak
Czerwona PorzeczkaSałatka mojej córki, która wzorowała się na sałatce a'la colesław- przepis tutaj. Sałatka jest przepyszna, smak przełamany ogórkiem konserwowym- daje nam całkiem orginalną sałatkę, którą serdecznie polecam:) Zaczynamy: Składniki: 8 liści sałaty pekińskiej 3 duże ogórki konserwowe 3 marchewki szczypiorek Dip: 5 łyżek jogurtu lub majonezu 1 łyżeczka cytryny 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Wykonanie: Sałatę kroimy
Smaki EdytyMiałam polędwiczkę ale nie miałam pomysłu jak ją wykorzystać. Wpadłam na pomysł nadzienia, zrobiłam ale jak była w piekarniku to pomyślałam czy domownikom
Ala piecze i gotujeNie jesz mięsa, ale czujesz ten ponętny zapach smażonych przez sąsiadkę schabowych. Zjadłbyś, prawda? A jednak nie. Chociaż, może? Zanim stałam się roślinożercą, bardzo często
W kuchni Karmel-itkiPodczas upałów przygotowuję do jedzenia coś szybkiego, lekkiego i orzeźwiającego. Tym razem przygotowałam pyszną sałatkę warzywno-owocową. Ostra rukola, słona feta i słodki arbuz doskonale się
Z miłości do słodkościSezon grillowy trwa, a przy tym musztardy idzie na pęczki. Ale czy próbowaliście kiedyś zrobić swoją własną? Tka zdrowsza domowa wersję. Uwierzcie mi to wcale nie
Bernika - moj kulinarny pamietnikPomidory stanowią podstawowy składnik zup, sosów, czy sałatek. A ja postanowiłam je podać trochę w mniej klasycznej postaci, jako Faszerowane pieczone pomidory. Pomidory w środku miały
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKiedyś zamawiałam ryż smażony z chińskiej knajpki. Niestety mimo, że był pyszny, to też dość tłusty. Postanowiłam przygotować danie w wersji odtłuszczonej. W sam raz na
Pasja Smaku