Czy Wasze dzieci lubią racuszki ? Moje tak, zwłaszcza bananowe. Tym razem zrobiłam racuszki bezglutenowe i powiem, że smakują równie dobrze, a może nawet lepiej niż tradycyjne
kolorowotorcikowoKolejny grecki pomysł, tym razem na słodko. Te ciasteczka to coś jak nasze pączki. Idealne z karmelem i orzeszkami. Częstujcie się! Składniki : Ciasto: * 2 szklanki mąki
Magiczne Życie MartyKolejna klasyczna propozycja nieklasycznie. W sklepach pojawiaj się tańsze papryki, pomidory, warzywny raj, dlatego warto zrobić pachnące, aromatyczne leczo, ale wzbogacić je o element bardziej treściwy
Bernika - moj kulinarny pamietnikCodziennie wykorzystuję Domowy Kefir , to doskonały składnik owocowych lub warzywnych koktajli. Koktajle ostatnio przygotowuję codziennie, tym bardziej, że na działce są już dojrzałe czarne i czerwone
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięLato to czas lekkich deserów. A co zrobić w dni takie jak dziś, gdy pogoda w kratkę i najlepiej byłoby zaszyć się pod kocem z książką
Okolice PalnikaShakshouka (czytaj: szakszuka) to danie znane w kuchni tunezyjskiej, izraelskiej, egipskiej i marokańskiej. Samo słowo oznacza „bałagan”. W skrócie to ugotowane jajka w lekko
Poezja smakuKolejna wersja pysznych domowych konfitur. Te dzisiejsze to moje ulubione. Przygotowuję je zawsze (już od kilku lat) z malutkich, polskich moreli- są najlepsze
Smaczne ZdroweLubię takie desery, które praktycznie nie wymagają żadnej pracy a efekt cieszy zarówno oczy jak i kubki smakowe :) Składniki: - 1 szklanka malin - 1 jogurt naturalny gęsty
Zainspirowana w kuchniW niedzielę odbyły się warsztaty kuchni koreańskiej organizowane przez nas. Kilka dań, sympatyczna atmosfera i Mistrz Czesio – prawdziwy koreański Koreańczyk. Kuchnia koreańska okazała się dosyć
slodkokwasnapl"Prawie risotto" z kalafiorem i boczkiem Właściwie prawie risotto, bo pewnie ktoś się oburzy :) Dlaczego prawie? Bo byłam pewna, że mam w szafce torebkę
Kraina Tysiąca SmakówDzisiaj schabowy najbardziej popularny w kuchni polskiej :) Czy wiecie , że historia schabowego sięga XIX wieku , a przepis został odnotowany w książce kucharskiej Lucyny Ćwierczakiewiczowej w 1860r. Jak wiemy , każdy ma sposób na kotlet. Poniżej zapraszam na mojego kotleta :) Zaczynamy: Składniki: kotlety schabowe-ilość w zależności od potrzeby:) 2 jajka sól, pieprz, paprika, czosnek, natka pieptruszki, pieprz cayenne bułka
Smaki EdytyPost Ciasto 3 bit pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeOstatnio pyszna sałatka to dla mnie żaden problem. Wcześniej takie śniadanie wydawało mi się nijakie- teraz jest wspaniałe, pyszne a ja czuję się lekko. I nie
Mango PapajaLubię makaron. Razem z dzieckiem uwielbiamy połączenia boczku, kremówki i czosnku. Tym razem postanowiłam upiec koszyczki z boczku, do którego włożyłam część makaronu z sosem śmietanowo
Blondynka GotujeCo zrobić, gdy nie chce się iść do sklepu, a chciałoby się zjeść coś smacznego? Ja w takiej sytuacji otworzyłam lodówkę i szafki, powyciągałam produkty, które
Blondynka Gotuje