przepis - 33114 przepisów (strona:1278/2208)

Torcikowy przegląd 176

Dziś nie będzie przepisu, będzie za to przegląd torcikowy. Pokażę Wam jakie torty wyszły spod mojej ręki w ostatnim czasie. Myślę ,że co jakiś czas, taki przegląd będzie pojawiał się na blogu - jeśli oczywiście chcecie :) Tort z dla chłopca Tort od żony dla męża Tort na wieczór kawalersko-panieński Tort z okazji urodzin Tort z okazji urodzin Tort dożynkowy

kolorowotorcikowo
Powidła śliwkowe z rumem, bez cukru 143

owocowe przetwory bez cukru szybko się zepsują, ale jednak postanowiłam przekonać się osobiście. Przechowuję je w chłodnym miejscu, część w lodówce i mam nadzieję, że dotrwają do zimy :) Dzisiaj przepis na pyszne powidła śliwkowe z dodatkiem rumu, który dodany w podanej przeze mnie ilości jest lekko wyczuwalny w smaku.  Składniki na 6 słoiczków

Ze smakiem i z pasją
Party like a lord - zaproszenie od Lorda Somersby 140

oraz Natalia Nykiel. Tutaj  znajdziecie oficjalne facebookowe wydarzenie. Wcześniejsze wpisy dotyczące Somersby -  nowy smak Somersby ,  #Friendsie . Wpis przygotowany we współpracy z marką Somersby. Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Tarta z grzybami leśnymi. 196

ręką trochę podgrzybków (bądź jakichkolwiek grzybów leśnych) koniecznie ją zróbcie. CIASTO: 250g mąki  125g masła 1 żółtko 2 szczypty soli 50 ml wody Jest to sprawdzony przeze mnie przepis na ciasto do tarty i śmiało mogę powiedzieć, że jest idealny sprawdza się z każdym razem czy do tarty brokułowejm czy do szpinakowej, cebulowej. Śmiało można wykorzystać ten spód

Brzuszki Łakomczuszki
Kotlety z gotowanego kurczaka i pieczarek 428

Przepis i zdjęcie z Archiwum- jakoś tak wyszło , ze jeszcze się nie pojawiły na blogu. A , że uważam potrawę za wartą polecenia nic nie zmieniam. Smaczne kotleciki z kurczaka z pieczarkami. Pomysł na wykorzystanie mięsa kurczaka po ugotowaniu na nim zupy. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Big Mac, czyli kulinarne grzeszki 233

Poniżej przedstawiam przepis, który idealnie odzwierciedla wszystko, co niezdrowe i tuczące. Każdy lubi czasem pogrzeszyć ... Oczywiście w granicach rozsądku ;) Składniki (na 1-go Big Maca): 1 cała bułka do burgerów 1 spód bułki do burgerów 100g mielonego mięsa wołowego 1 mała cebulka, drobno posiekana szczypta soli szczypta pieprzu sałata lodowa, drobno posiekana ogórek konserwowy, pokrojony na plasterki ser tostowy

My Culinary Art
Grillowany stek wołowy 217

cóż, ten przepis nie ma absolutnie nic wspólnego z daniami dietetycznymi, ale czasem można zaszaleć ;) Mam nadzieję, że będzie wam smakować! Danie w całości przygotowane przez mojego Ukochanego :) Składniki (dla dwóch osób): 350 g rostbefu   masło klarowane  sól pieprz 1. Mięso kroimy na dwie równe części. Każdy kawałek bijemy pięścią z każdej strony, aby go trochę "rozbić

My Culinary Art
Czereśnie zapiekane z koglem-moglem 149

Deser inspirowany przepisem ze strony  Kuchenne wzloty i upadki  :) Składniki: 2 żółtka 1 łyżka cukru pudru łyżeczka ekstraktu waniliowego czereśnie Żółtka ubijamy z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Czereśnie drylujemy, wkładamy do kokilki i zalewamy koglem-moglem. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego

My Culinary Art
Tosty z łososiem, serkiem śmietankowym i rukolą 237

tosty w jajku i smażymy na maśle 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe! Wskazówka : Do naszych tostów idealnie pasują kiełki przeznaczone do smażenia (stir-fry).  Danie zainspirowane przepisem z książki "Pyszne 25" Anny Starmach

My Culinary Art
Sernik z zielonej herbaty Matcha pod śmietankową chmurką 223

przestygnięcia. Gdy zacznie tężeć, wlewamy cienkim strumieniem do ubitej śmietanki, cały czas miksując. Tak przygotowaną pianką polewamy sernik i wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Gotowe! TUTAJ  znajdziecie przepis na lody z herbatą Matcha. Uwagi: do dekoracji użyłam szczypty herbaty macha i 1 łyżki ubitej wcześniej śmietanki. Porobiłam kropki z zielonej śmietany, po czym przy użyciu małej łyżeczki zrobiłam

My Culinary Art
Szybkie ciasteczka miodowo- cynamonowe 231

cynamonu. Kroimy na równe ciasteczka i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w 190 stopniach przez 15-20 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Gotowe! Jeśli spodobał Ci się przepis, proszę pozostaw komentarz

My Culinary Art
Kurczak w sosie śmietanowo- kaparowym 221

talerz, a gdy mięso "odetchnie" (2-3 minuty), polewamy naszym sosem. Podajemy z młodymi gotowanymi ziemniaczkami i świeżymi warzywami, polanymi odrobiną sosu balsamicznego. Smacznego! :) Jeśli spodobał Ci się przepis, proszę pozostaw komentarz

My Culinary Art
Weekend u Mamy: Makaron z cukinią i pomidorami 217

smaku. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Na koniec dodajemy oliwę z oliwek i wyciągamy ząbek czosnku. Podajemy z makaronem, najlepiej szpinakowym lub spaghetti. Smacznego! :) Jeśli spodobał Ci się przepis, proszę pozostaw komentarz

My Culinary Art
Srata-tata, czyli tarta stracciatella 341

Srata-tata czyli tarta stracciatella :)  Zapraszam na tartę z białej czekolady i mleka skondensowanego z wiórkami czekolady mlecznej i gorzkiej. Przepis na tę tartę znalazłam na stronie ŚWIAT WYPIEKÓW . Już prawie miałam zrezygnować z pieczenia, bo nigdzie nie mogłam kupić mleka skondensowanego.. Udało mi się dopiero w 5 z kolei sklepie. Czy mleko skondensowane stało się jakimś wyjątkowo

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania