przepis - 33114 przepisów (strona:1281/2208)

Pizza ze szparagami 153

Wyczekiwany sezon na szparagi wreszcie rozpoczęty! Dzisiaj pierwszy przepis z tym przesmacznym warzywem. Czas przygotowania: 30minut + czas na odleżenie ciasta 30-60minut Ilośc porcji: Duża blacha Składniki:   Ciasto: nieco ponad szklankę mąki pszennej 10g drożdży świeżych, piekarskich Łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 szklanki ciepłej wody Wierzch: Ricotta (jest to serek już powszechnie dostępny

Kolizje Smaków
Szaszłyki z brzoskwiń i kurczaka 220

większe niż kurczaka. Nakłuwamy na patyczki na przemian brzoskwinie i kurczaka. Gotowe szaszłyki wkładamy w koszyk do grillowania i kładziemy na przygotowany wcześniej grill. Grillujemy dość krótko często przewracając. Przepis został przez nas zaczerpnięty jakiś czas temu z portalu przepisy.pl

Kolizje Smaków
Rolada z nutellą 182

dorosły nie widział? Bo my tak! Teraz trochę nam przeszło, ale nadal z wielką chęcią wracamy niekiedy do tego smaku. Dla takich małych nutellowych łakomczuszków, jak my (:)),  specjalny przepis na roladę z nutella! Czas przygotowania: 30 minut + 15 minut pieczenia + czas na chłodzenie Ilośc porcji: 12 Składniki na ciasto: 4 jajka 100g drobnego cukru 100g mąki pszennej 3/4 łyżeczki

Kolizje Smaków
Chłodnik litewski według przepisu Magdy Gessler 713

stopni na plusie. Innym daniem nieodzownie związanym z upałami są chłodniki. Pyszne, zdrowe, zimne zupy na słoneczne dni. Pierwszy chłodnik, jaki chciałyśmy Wam zaproponować to Chłodnik Litewski według przepisu p. Magdy Gessler. Niezwykle łatwa w przygotowaniu i smaczne zupa przynosząca ochłodę w skwarny dzień. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 6 Składniki: 250 ml kefiru 250 ml zsiadłego mleka 250ml

Kolizje Smaków
Spaghetti Bolognese według przepisu Gordona Ramsay'a 994

autor wielu książek kulinarnych, a w ostatnim czasie dość znana osobowość telewizyjna.   Jest to człowiek o rozległej wiedzy kulinarnej, bogatym doświadczeniu i niezwykle ciekawej osobowości.   Dzisiaj pierwszy przepis z bardzo rozległych zbiorów stworzonych przez tego niezwykłego szefa kuchni. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 5 Składniki: 500g mięsa mielonego 2 puszki pomidorów krojonych 2 marchewki 2 cebule

Kolizje Smaków
Tortilla po meksykańsku 162

mamy bardzo smaczny, intensywny w smaku obiad dla całe rodziny. Czas przygotowania: 25 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 4 placki do tortilli (można uzyć gotowych lub zrobić według tego przepisu ) 500g mięsa mielonego Puszka czerwonej fasoli Puszka pomidorów w kawałkach 2 cebule (mogą być jasne lub czerwone) 2 ząbki czosnku Papryka Jogurt naturalny Mix sałat Przyprawa do kuchni meksykańskiej Cebule

Kolizje Smaków
Brzdąc 207

Dziś przedstawiamy Wam ciasto naszego dzieciństwa. Żadna rodzinna impreza nie mogła się bez niego obejść. Uważamy że w smaku jest po protu nieziemskie. Zapraszamy do wypróbowania przepisu :) Czas przygotowania: 45 minut Ilość porcji: 15 Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka mąki 2/3 szklanki cukru 1/4 szklanki wody Krem: 1 łyżeczka cukru waniliowego 500 g śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru pudru

Kolizje Smaków
Pizza owocowa 177

pieczenia Ilość porcji: Duża blacha Składniki: 2 banany 3 brzoskwinie z puszki 5 plasterków ananasa Kilka plasterków chudej drobiowej wędliny Ok 250g żółtego sera Ketchup Ciasto przygotujemy według tego przepisu . Jako sos posłuży nam ketchup posypany oregano. Można również użyć sosu pomidorowego . Wszystkie owoce kroimy: banana i brzoskwinie w plasterki, a ananasa na mniejsze kawałki. Wędline drzemy lub kroimy

Kolizje Smaków
Kotlet de volaille 366

się działo w ciągu tygodnia. Okazja nie tylko do spożycia smakołyków, ale celebrowania więzów rodzinnych. W ten dzień często gościł na naszym stole kotlet de volaille. Dzisiaj prezentujemy przepis na to danie i mamy nadzieję, że stanie się ona dla Was równie wyjątkowe jak dla nas :) Ilość porcji :4 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Masło ziołowe  ( zastąpiłyśmy pietruszkę koperkiem

Kolizje Smaków
Makaron penne z groszkiem i cebulą 210

Prosty i szybki przepis na obiad po dniu ciężkiej pracy, kiedy nie mamy ani czasu, ani siły gotować? Nic prostszego. Wystarczy trochę ugotowanego kurczaka i zbiór  niemalże przypadkowych składników z lodówki. U nas była to cebula, czosnek, groszek i śmietana. Całość doprawiona oregano i podsypana zółtym serem. Efekt? Powalający! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 20 minut Składniki: Puszka zielonego

Kolizje Smaków
Szaszłyki z kurczakiem i ananasem 190

godzinę do lodówki. Ananasa kroimy w kostkę. Na patyczki od szaszłyków nadziewamy na przemian kurczaka i ananasa. Grillujemy krótko, często obracając. Podajemy na ciepło np. z sałatką. Pomysł na przepis zaczerpnięty ze strony kwestiasmaku.pl

Kolizje Smaków
Tort czekoladowy 182

ciemny spód, smarujemy kremem, następnie jasny i całość smarujemy grubą warstwa kremu. Nie zapominamy o bokach. Na tak przygotowane ciasto kładziemy czekoladowe kuleczki, tak gęsto jak się da. Smacznego :) przepis zaczerpnięty ze strony mojewypieki.com

Kolizje Smaków
Tort arbuzowy 160

Ostatnio przez zupełny przypadek trafiłyśmy na stronę http://www.jensjustdesserts.co.uk// gdzie urzekł nas wspaniały tort arbuzowy! Długo nie zwlekając przetłumaczyłyśmy przepis i przyrządziłyśmy go w swoim zaciszu domowym. Smak równie wyśmienity co wygląd tortu przerósł nasze najśmielsze oczekiwania. Idealny na upalne dni, zwłaszcza dla osób dbających o linie :) Składniki: Arbuz Dwie puszki mleka kokosowego (z lodówki)  0,5 łyżeczki

Kolizje Smaków
Tortilla z łososiem 149

obkładamy farszem i gotowe. Obiad, którego przygotowanie nie zajmie dłużej niż kwadrans, a zawiera wszystkie niezbędne wartości odżywcze! :) Składniki: 4 gotowe placki do tortilli lub zrobione własnoręcznie według tego przepisu 150g wędzonego łososia groszek mix sałat (np. ze szpinakiem) zielony ogórek inne ulubione warzywa sos koperkowy lub sos czosnkowy Tortille smażymy lub odgrzewamy. Smarujemy placek sosem i układamy na środku

Kolizje Smaków
Rolada z indyka z nadzieniem z suszonych moreli i żurawiny 207

ochotę na roladę z indyka, ale nie z tradycyjnym nadzieniem.. Miałyśmy ochotę na coś "innego". Pobuszowałyśmy trochę w necie i trafiłyśmy na stronę Kwestii Smaku, gdzie był fantastyczny przepis na roladę w szynce parmeńskiej. Bez zwłoki postanowiłyśmy go wypróbować. Rezulatat był znakomity, a dzisiaj prezentujemy Wam efekty naszego kucharzenia :) Ilośc porcji: 5 Składniki: Rolada: pierś z indyka o wadze

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania