się wolne dni. Dzisiaj szybko przechodzę do zdjęć, bo praca na mnie czeka : * idealny kubeczek na kawkę * jesień idzie, będzie kakao z piankami * w gazecie też byłam, przepis na burgery znajdziecie tutaj * sałatka w nowych miseczkach gruszkach * pyszna kawa z S :* * chyba już ostatnie kwiaty cukinii - były pyszne * spacer po lesie * ta to zawsze śpi Więcej
Magiczne Życie Martywszystkich wielbicieli pesto (ale myślę iż nie tylko), mam przepis idealny. Znaleziony tutaj ( klik ), od razu skradł nasze serca. Świetne jako zamiennik masła, ale również jako dodatek do makaronu itp. Kanapka pełnoziarnistego chlebka z takim pesto, do tego plaster pomidora i mamy gotowe smakowite i bardzo zdrowe śniadanko. Ja choć od masła nie stronię, wręcz uważam iż dobre masło
Smaczne Zdroweprzepuścić (kupiłam po 88 gr za sztukę w Lidlu) i przygotowałam kilka słoiczków przepysznej, słodkiej figowej konfitury z wyraźną pomarańczową nutą. Musicie jej spróbować! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćpiątek wieczorem obiecałam Wam przepis na ciasto ze śliwkami. Miałam wielką nadzieje, że podzielę się nim jeszcze w sobotę, ale sobota okazała się dla mnie bardzo intensywnym dniem, choć zaczęła się niewinne. Do tego pod wieczór dopadło mnie pierwsze w tym sezonie przeziębienie. Katar leje się z nosa jak woda z kranu, ból gardła nie pozwala się na niczym skupić
Przysmaki KarolkiWeekend powoli za nami, więc pora wracać do domu. Weekend u Mamusi był jak zawsze bardzo udany, przy okazji miałam możliwość skosztowania wielu fantastycznych potraw:) Poniżej podaję przepis na ostatni z nich (dzisiaj i wczoraj pojawiło się ich więcej, zapraszam do przejrzenia :)) - filet z indyka po francusku. Składniki (5-6 porcji): 1 kg filetu z indyka
My Culinary ArtPolecam ciasta z mojego drugiego bloga, odświeżam przepisy. Czarny las Zielona szarlotka
W kuchennym oknie EwyKolejna potrawa mojej mamy. To był weekend pełen smakowitości. TUTAJ znajdziecie przepis na inne danie tego wspaniałego weekendu: KREM ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW. Pate najlepiej smakuje z ciepłymi, chrupiącymi tostami :) No to zaczynamy! Składniki: 1 cebula duża 3 ząbki czosnku 0,5 kg wątróbki drobiowej sól, pieprz tymianek do smaku gałka muszkatołowa mielona do smaku 1/4 szkl. brandy 1/2 kostki
My Culinary Artcałą ofertą możecie zapoznać się na ich stronie "Społem" klik. Dodatkowo zapraszam Was do polubienia ich profilu na fb klik na którym są informacje o nowościach i pyszne przepisy z wykorzystaniem ich produktów. Składniki: 250 g ravioli z serem 300 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 2-3 łyżki majonezu kielecki Omega 3 sól i pieprz do smaku Przygotowanie
Ala piecze i gotujeCiasto kruche, z którego przygotowujemy babeczki, dzięki dodatkowi kakao ma ładną brązową barwę. Wnętrze każdej tartaletki to krówkowa masa jogurtowa oraz bardzo duża ilość prażonych orzeszków ziemnych. Z podanego przepisu można przygotować 5 tartaletek o średnicy 9cm. Tartaletki krówkowe z orzechami Składniki: ciasto 100g mąki pszennej 50g masła 25g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli 1 łyżeczka kakao nadzienie 150g
Smakołyki Berenikiużyłam Wieluń 50 g miękkiego masła 1 żółtko 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 1 galaretka szafirowa Wodzisław 350 g borówek biszkopty Galaretkę przygotować według przepisu i wystudzić. Wlać do foremki i odstawić do stężenia. Przygotować masę serową. Żelatynę namoczyć w mleku, następnie lekko podgrzać i rozpuścić dokładnie żelatynę ciągle mieszając. Odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć
Monia miesza i gotujepołączenie słodkich śliwek z dodatkiem cebuli, octu jabłkowego oraz przypraw. Jest doskonałym dodatkiem do mięs pieczonych, kanapek z wędliną oraz serów. Smakuje wybornie. Przepis znalazłam tutaj . Post Chutney śliwkowy pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeśmietanki kremówki. Całość posypana owocami, u mnie akurat z borówką (można użyć również malin, truskawek itp). Ciasto jest bardzo smaczne i bardzo nam posmakowało. Przepis zaczerpnięty stąd . Polecam. Post Ciasto czekoladowe z mascarpone i owocami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeJeśli się coś obiecuje publicznie, i to w dodatku na Europejskim Festiwalu Smaku ... to słowa dotrzymać trzeba. Dlatego dziś, wreszcie dziś - mam dla Was obiecany przepis na pudding z chałki. Pudding przygotowywałam podczas gotowania na Moście Kultury w ramach akcji "Latające Talerze" i Cisowianka. Gotujmy zdrowo - mniej soli". Jeśli macie w domu czerstwą chałkę, inne słodkie bułki, czy nawet jasne
kolorowotorcikowoCiasto podobne do placka z malinami który robiłam według przepisu siostry Anieli. W dzisiejszej wersji zmieniłam kolejności warstw, na kruche ciasto wylałam budyń waniliowy, i na wierzchu ułożyłam jabłka posypane letko cynamonem a pod koniec pieczenia na ciasto wyłożyłam sztywną pianę z białek. Budyń gdy już całe ciasto dobrze wystygnie ma smak kremu, a kwaśne jabłka
RAROSSAPączki produkcji J mojej mamy, są przepyszne puszyste długo zachowują świeżości. Natomiast przepis zaczerpnięty z książki „Domowe ciasta i ciasteczka” SKŁADNIKI 50 dag mąki 5 dag (3 łyżki) cukru 6 dag margaryny 2 całe jaja i 3 żółtka szklanka mleka 5 dag drożdży 1/2 słoika powideł lub dżemu 1 łyżka octu lub spirytusu szczypta soli 50 dag tłuszczu
RAROSSA