chęcią sięga się po kolejny kawałek :) Takie przekładańce są dość czasochłonne, ale smak wynagradza wszystko :) BISZKOPT: 4 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej SERNIK JAGODOWY: 750g zmielonego twarogu 3/4 szklanki cukru 300g jagód 3 żółtka 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej FRUŻELINA JAGODOWA: 2 szklanki jagód 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)33cm. Nie należy natłuszczać brzegów, jedynie na dno położyć papier do pieczenia. Piec w 160*C przez 30min. Wyjąć z piekarnika i wystudzić w formie. Biszkopt przekroić na pół. SERNIK. Twaróg zmiksować z cukrem dodając po jednym jajku i żółtku. Wsypać mąkę ziemniaczaną i zmiksowane jagody. Można je przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pesteczek i skórek. Wylać masę
https:KKuchniaMniamsernik sernik – takie wołanie słyszę prawie za każdym razem, kiedy to w weekend mam ochotę upiec jakieś słodkości ;) Jak wiecie mama jest ogromną wielbicielką serników i to właśnie serniki goszczą u mnie na stole chyba najczęściej ;) Dziś mam dla Was przepis na przepyszny sernik gotowany , z dużą ilością soczystych truskawek i przekładany biszkoptami. Jest(...)taki sernik , którego absolutnie nie trzeba piec, a jego konsystencja przypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy
Ostra na Słodkosernik sernik – takie wołanie słyszę prawie za każdym razem, kiedy to w weekend mam ochotę upiec jakieś słodkości ;) Jak wiecie mama jest ogromną wielbicielką serników i to właśnie serniki goszczą u mnie na stole chyba najczęściej ;) Dziś mam dla Was przepis na przepyszny sernik gotowany , z dużą ilością soczystych truskawek i przekładany biszkoptami. Jest(...)taki sernik , którego absolutnie nie trzeba piec, a jego konsystencja przypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy
Ostra na Słodkociasto z chałwą. Inspiracji w sieci znalazłam niewiele i do tego wszystkie podobne do siebie, a ja chciałam czegoś innego i tak powstał ten bardzo przyjemny w smaku sernik na zimno na spodzie chałwowo-otrębowym. Z początku nie byłam zachwycona efektem, ale jak już się "przegryzł" to wiem, że na pewno zrobię go jeszcze nie raz, bo jest(...)wtedy łatwiej się połączą) i wykładamy na dno tortownicy (22 cm) dokładnie dociskając i odstawiamy do lodówki na czas przygotowania warstwy serowej Bez pieczenia, chałwa, ciasto z chałwa, sernik, sernik na zimno, sernik z chałwa, Serniki, szybkie ciasto, łatwe ciasto, łatwy sernik, Masa serowa: 200 g (małe opakowanie) śmietany 30 2 łyżki cukru pudru
Cynamonowe szczęściegdyż w składzie był także ser mascarpone, który chciałam wykorzystać. To był strzał w 10! Jeszcze nigdy nie jadłam tak rozpływającego się w ustach sernika. Po jego skosztowaniu chyba zawsze będę piekła serniki z dodatkiem sera mascarpone. Zdecydowanie był to jeden z najlepszych serników jakie jadłam w życiu. Jak widzicie na zdjęciach - sernik nie opadł, ani trochę(...)keksówki nalać gorącą wodę i włożyć ją na dno piekarnika (na spód). Dzięki temu sernik będzie puszysty. Tortownicę zabezpieczyć folią aluminiową (by nie wyciekał z niej tłuszcz). Sernik włożyć do pieca na 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po 15 minutach obniżyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze godzinę i 15 minut (75minut). Po upieczeniu sernik
Mania Wypiekaniazachęcające i nie mogłam się zdecydować co upiec...Dlatego poprosiłam Mamę, żeby to ona wybrała przepis :) Jej wybór padł na ten sernik i nikt tego wyboru nie żałował! Sernik jest kremowy i zbity. A to w dużej mierze dzięki pieczeniu go w kąpieli wodnej. Szczerze mówiąc chciałam pominąć ten etap i upiec go "normalnie", ale w ostateczności zdecydowałam(...)się spróbować, żeby zobaczyć czy ten sposób rzeczywiście coś zmienia... Teraz będę chyba piekła tak każdy sernik! :) Polecam wszystkim ten wypiek. O jego strukturze już pisałam. Smak jest równie wspaniały! W dodatku marmurkowe wzorki dodają mu uroku :) Najlepiej smakuje gdy postoi trochę czasu w lodówce :) SERNIK MARMURKOWY Z CZEKOLADĄ NA SPODZIE BROWNIE lekko zmodyfikowany przepis z książki Moje
chili & sugarDlatego na tegoroczną Wielkanoc zaszalałam i upiekłam nawet dwa! :) Dzisiaj dodaję przepis na pierwszy z nich. Coś tradycyjnego. Sernik krakowski. Gdy słyszę nazwę tego ciasta od razu widzę sernik z tradycyjną lukrowaną kratką na wierzchu, oraz słuszną ilością rodzynek w masie serowej :) Sernik smakował szczególnie dla mojej Mamy, która ma bardzo wymagające podniebie, jeśli o serniki(...)ciasta tworząc kratkę. Wstawiamy ciasto ponownie do piekarnika i pieczemy 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 160*C i pieczemy jeszcze 60 minut. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik do całkowitego ostudzenia. ~150g cukru pudru ~kilka łyżek soku z cytryny Cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny do powstania lukru. Lukrem pokrywamy wierzch ostudzonego już sernika. Przed podaniem
chili & sugarKolejny przepis na sernik z bloga Mistrzyni Serników (i nie tylko) - Dorotki . Sernik jest smaczny i mocno alkoholowy (co mi zupełnie nie przeszkadzało:)). Ten sernik to taki trochę inny, zaskakujący swoim smakiem... Zresztą kto chce coś więcej o tym serniku wiedzieć, niech go upiecze:) Składniki na spód: 190 g ciastek digestive z czekoladą; 60 g masła; Wykonanie(...)Wykonanie: Wszystkie składniki (oprócz czekolady) zmiksować na gładką masę (jajka dodajemy bez oddzielania białek od żółtek). Na końcu dodać kawałki czekolady, wymieszać. Gotową masę wylać na spód z ciastek. Sernik piec w temperaturze 170 o C przez około 60-70 minut, aż góra będzie ścięta i sztywna. W czasie pieczenia sernik można przykryć z wierzchu folią aluminiową
In my kitchenbyło u nas sernika… Dlatego dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny sernik z morelami i kruszonką. Oczywiście możecie go też przygotować w wersji z brzoskwiniami. Sernik ten, choć nie jest bardzo słodki, z dodatkiem kwaskowych moreli, chrupiącej i słodkiej (bo posypanej cukrem pudrem) kruszonki bardzo nam smakował. Majka – u której na blogu znalazłam ten przepis(...)robiła go z serkiem quark. Ja zrobiłam go z serkiem kremowym, a dodatkowo użyłam do przygotowania trochę większych (na 0,75 ml) budyniów, przez co niestety sernik był trochę zwarty, ale i tak bardzo smaczny! Zapraszam na sernik z morelami i kruszonką. Sernik z morelami i kruszonką Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Kruche ciasto
UgotujmyTo.pldodatkowy plus jest za to, że jego przygotowanie jest bardzo proste, no jedynie trzeba pobawić się przy samym krokancie , który nadaje ciekawego smaku całości, ale z samą polewą sernik będzie smakował równie wybornie :) Sernik pieczony w kąpieli wodnej, dzięki czemu nie opada i nie pęka, poprzez co wygląda atrakcyjnie nawet i bez polewy! Mam nadzieję(...)sernik na stałe zagości na Waszym stole, jak dla mnie- na dzień dzisiejszy- jest on number one ;))) Sernik czekoladowy: * twaróg sernikowy z wiaderka- 1 kg * mleko skondensowane słodkie- 400 ml * jajka- 4 szt. * czekolada gorzka- 100 g * wanilia- 1 laska Polewa czekoladowa: * czekolada mleczna- 100 g * kakao- 1 czubata łyżka * krokant - do posypania Sernik czekoladowy: Czekoladę
Kraina Miodem Płynącacheesecake and sprinkle chopped fudge. Od kiedy zobaczyłam przepis na ten sernik , koniecznie chciałam spróbować czegoś podobnego. Myśl o moim ulubionym maśle orzechowym połączonym z sernikiem wydawała mi się bardzo intrygująca. I tak właśnie powstał ten sernik - rozpusta z masłem orzechowym:-) Sernik jest ciężki, 'konkretny', serowy ze słoną nutką. Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim przypadnie(...)przestudzony spód i wyrównaj powierzchnię. Piecz przez 15 minut w temp 180C(z termoobiegiem) a następnie zmniejsz temperaturę do 100C i piecz jeszcze 2 godziny. Po tym czasie sernik powinien być suchy z wierzchu i już zwarty. W razie czego zostaw go jeszcze na chwilę. Następnie wyłącz piekarnik, wyjmij sernik i nożem przejedź po krawędzi sernika. Wstaw znowu
Kulinarna rozmowaKwaśny dodatek świetnie równoważy słodycz z bananów, sprawia, że całość nie jest mdła. Muszę powiedzieć, że banany i wiśnie to zaskakująco udane połączenie. Jeśli jeszcze nie znacie - spróbujcie koniecznie.Bananowy sernik z wiśniami (na zimno)Składniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:120 g ciastek digestive60 g masłamasa serowa:7 listków żelatyny600 g serka kremowego300 ml śmietany kremówki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeLekki, kremowy, przepyszny sernik z białą czekoladą, na spodzie z ciasteczek amarettini. Wierzch sernika przykrywa gęsty sos jagodowo – truskawkowy. Sernik rozpływa się w ustach i wspaniale łączy w sobie smak białej czekolady, migdałów i owoców. Do sosu możemy użyć dowolnych owoców jagodowych, każda wersja będzie smaczna. Sernik jest bez żelatyny i usztywniaczy. Bardzo polecam… Składniki(...)Spód:200g ciasteczek amarettini100g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Masa serowa:350g białej czekolady130g śmietany kremówki 36%600g twarogu, zmielonego-kremowego jak na sernik (użyłam sera z Wielunia „Mój ulubiony” i ser proszę wyciągnąć z lodówki na samym początku przygotowań do przepisu)1/4 łyżeczki aromatu waniliowegoSos owocowy:150g jagód (mrożone lub świeże)150g obranych truskawek (mrożonych lub świeżych
Mała Cukierenka1 opakowanie, mleko 3,2% 500 ml, jogurt gęsty 300 ml/truskawkowy, pierniczki glazurowane 300 gram, mięta świeża siekana 2 gałązki, truskawki świeże 25 dag, galaretka poziomkowa 1 opakowanie sernik w proszku z opakowania wsypać do wysokiego naczynia, wlać zimne mleko, dodać zimne jogurty, takie 2 gałązki świeżej mięty pałką blendera zmiksować tyle, aby mięta się rozdrobniła, następnie mikserem(...)miksować z 5 minut, tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć pierniczki, każdy skropić np. łyżeczką z herbatą, szybko wyłożyć na pierniki sernik i łyżką przycisnąć do dna umyte truskawki pokroić na plastry i rozłożyć na serniku delikatnie je wciskając w sernik galaretkę poziomkową lub inną rozmieszać w 450 ml gorącej wody, tężejącą wylać
W Mojej Kuchni Lubięolejek i sok z cytryny. Delikatnie miksujemy na wolnych obrotach. Masę serową przekładamy do tortownicy. Wygładzamy szpatułką wierzch masy. Tortownice wkładamy do rozgrzanego do 200 C piekarnika i pieczemy sernik przez 15 min. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150-160 C i w niej pieczemy sernik jeszcze przez 50 -55 min. Na 15 min przed końcem pieczenia(...)wierzch sernika wylewamy śmietankę zmieszaną z cukrem pudrem. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Następnie schładzamy w lodówce. Dekorujemy dowolnie. Smacznego! Artykuł Delikatny sernik śmietankowy i niedziela w Zamku w Przegorzałach pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienia