jeden z naszych ulubionych serników. Jest lekki i puszysty. Można go zrobić z samą pianką, jeśli ktoś nie lubi kokosu, wtedy radzimy do białek dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Dzięki temu beza będzie miała grubszą warstwę zewnętrzną.Składniki; 1 kg sera 500ml mleka 4 łyżki oleju 2 budynie śmietankowe 30 dag cukru 5 żółtek Kruchy spód: 2,5 szklanki
Anioły w kuchniSernik" na zimno w wersji bez nabiału - bez sera, jogurtu i jaj. Doskonały deser dla osób na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Kremową konsystencję nadaje mu zmiksowana na gładko kasza jaglana - najzdrowsza z kasz, skarb alergika ;) Składniki: kasza jaglana 1 szklanka mleko (sojowe, ryżowe lub inne dozwolone) 3 szklanki galaretka truskawkowa 2 torebki żelatyna 2 łyżki
głodny alergikSernik pieczony z likierem kokosowym na ciasteczkowym spodzie. Delikatny, puszysty i bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu polecam :) Składniki :Na spód: Opakowanie herbatników 50g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 1kg trzykrotnie zmielonego twarogu 3/4 szkl. cukru do wypieków pół szklanki oleju 2 szkl. mleka 4 żółtka 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego 5 łyż. likieru kokosowego Przygotowanie: Ciasteczka
Wypieki UliDzisiaj coś dla wielbicieli serników!, kolejna ciekawa wersja z makiem :). Mak niebieski znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl.Składniki na ciasto: 30 dag mąki pszennej 25 dag margaryny 20 dag cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jaja Utrzeć margarynę z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć
Apetyczna babeczkaKolorowy serniczek w kolorach tęczy Sernik tęcza Składniki: 2 szkl mąka, 3 szt żółtka, 0,5 szkl cukru, 150 g margaryna, 1 łyżka śmietany, 1 łyżka proszek do pieczenia, 750 g ser biały mielony, sok z cytryny, 0,5 szkl olej, 1 opak budyń śmietankowy, 2 szkl
Kuchnia DanusiUwielbiam desery na zimno,zwłaszcza latemKolorowy sernik na zimnoSKŁADNIKI:ser biały - 3 kostkiśmietana 18% -2 kubki po 400 g żelatyna 4 łyżkimleko 100 mlcukier brązowy -2 łyżkigalaretka niebieska-1 opakgalaretka wiśniowa -1 opakgalaretka agrestowa -1 opakrodzynki -2 łyżkibiszkopty okrągłe - 1 paczka PRZYGOTOWANIE:Galaretki rozpuszczamy w 1 szkl gotowanej wody,każdą oddzielnie,odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić
Kuchnia Danusiupalne dni, tylko taki deserek Sernik borówkowy na zimno SKŁADNIKI: śmietana 36% - 1 szkl galaretka o smaku jagodowym - 1 opak borówka amerykańska- 350 g waniliowego serka homogenizowanego- 500 g żelatyna -2 łyżki cukier puder - 3 łyżki PRZYGOTOWANIE: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Do ubitej śmietany stopniowo dodawać po łyżce serka homogenizowanego, dalej ubjać. Żelatynę
Kuchnia DanusiSernik z olejem rzepakowym„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego go używam" SKŁADNIKI:CIASTO3 żółtka1 łyżka proszek do pieczenia2 szkl mąka0,5 kost margaryna1 opak cukier waniliowy0,5 szkl cukier zwykły2 łyżki kakaoMASA SEROWA2 szkl mleko zwykłe1 opak budyń śmietankowy1/2 szkl olej rzepakowy, „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega
Kuchnia DanusiSernik na kruchym spodzie SKŁADNIKI: mąka -1,5 szkl cukier -mniej niż pół szkl proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki żółtka -2 szt margaryna -0,5 kost cukier waniliowy -1 opak Składniki na masę: ser w kostce, 3 -krotnie mielony -1,5 kg mąka -6 łyżek mąka ziemniaczana -3 łyżki jaja -12 szt cukier -2 szkl masło roślinne
Kuchnia DanusiSernik z jagodami Składniki:CIASTO1 kost margaryna3 łyżki cukier4 szt żółtka jaj3 szkl mąka2 łyżeczki proszek do pieczeniaMasa serowa50 dag zmielony twaróg1 szkl smietana 18%0,5 szkl cukier puder1 opak cukier waniliowy1 szt żółtko3 łyżki cukier kryształżelatyna- 1,5 łyżkiMasa jagodowa30 dag jagody mrożone1,5 łyżki żelatynaPRZYGOTOWANIECIASTO:Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać do miski, dodać żółtka
Kuchnia DanusiSernik na zimno SKŁADNIKI:SPÓD:200 g herbatników100 g margaryny100 g orzechy laskowe mielone.MASA SEROWA:1,25 kg ser biały w kostce800 g- śmietana 18%cukier puder - 0,5 szklżelatyna - 4 łyżkiWIERZCH CIASTAgalaretka truskawkowa - 2 opakwiśnie do dekoracjiPRZYGOTOWANIE:Masa orzechowa herbatniki zmiksować blenderem, dodać orzechy i margarynę, zagnieść masę. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć na blachę masę orzechową, dobrze docisnąć
Kuchnia DanusiPyszny serniczek na zimno z truskawkami.Sernik marmurek na zimno SKŁADNIKI:ser biały tłusty - 0,5 kgtruskawkibiszkopty - 150 ggalaretka cytrynowa - 2 opakgalaretka truskawkowa - 1 opakgalaretka agrestowa - 1
Kuchnia DanusiSernik na zimno z musem truskawkowym SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka duże - 4 szt mąka - 4 łyżki cukier - 4 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka tłuszcz do formy sól szczypta MASA SEROWA serek danio homogenizowany- 600 g żelatyna - 2 łyżki cukier puder - 3 łyżki kremówka 30% - 300 ml MUS TRUSKAWKOWY truskawki - 800 g z (truskawkami wyłożonymi na ciasto) cukier
Kuchnia DanusiWlewamy ją do masy serowej i miksujemy. Tortownicę (u mnie o średnicy 26 cm) wykładamy folią spożywczą - same boki. Układamy biszkopty w tortownicy i wlewamy masę serową. Następnie wstawiamy sernik do lodówki. Następnie układamy pokrojone truskawki w plasterki i zalewamy tężejącą galaretką. Ponownie wkładamy do lodówki, aż do całkowitego stężenia
Aga w kuchniDodajemy je w takiej kolejności jak są wymienione składniki.Taką masę przelewamy na ciasto i pieczemy 24 minut. Pianę z białek ubijamy na sztywno z cukrem i wiórkami. Wyciągamy sernik z piekarnika i smarujemy naszą bezą. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy jeszcze 15 minut
Aga w kuchni