Lekki, delikatny, bardzo bardzo smaczny. Mało słodki, więc coś co najbardziej lubię, ale fanatycy słodyczy muszą go troszeczkę dosłodzić, myślę że do musu mango można
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki: Kruche ciasto: 35 dag mąki pszennej 3 łyżki kakao szczypta soli 1/2 szklanki cukru 17 dag masła 1 jajko 2 żółtka 1 opakowanie cukru waniliowego
Qchnia po prostuPyszne mini serniczki na zimno nadziewane musem z mango na spodzie z biszkoptów. Pięknie się prezentują na talerzu dzięki kolorowej lustrzanej polewie (niestety na zdjęciach wygląda
Oryginalny smaksprawdzonych przepisach, nie wykluczam jednak spontanicznej improwizacji wynikającej głównie z braku produktów, których zapomniałam umieścić na liście zakupów. Na moje szczęście na blogu w dziale "Wielkanoc" nie brakuje serników ( TUTAJ ) pasztetów ( TUTAJ ) sosu wielkanocnego ( TUTAJ ) i kilku drożdżowych wypieków ( TUTAJ ) . Ostatnio do grona dołączyły również dwie nietuzinkowe i szybkie babki ( TUTAJ ) . Zapraszam po inspiracje, jeśli i Wam brakuje czasu
Słodki KompromisŻyczę Wam przede wszystkim jeszcze więcej uśmiechu i słońca na co dzień, spełnionych marzeń i radości w sercu. Oraz, co nie mniej ważne - smakowitości na stole, cudownych zapachów, najpyszniejszych serników i bab drożdżowych, kolorowych i słodkich mazurków, odpowiednio kwaśnych żurków, kremowych pasch, niezastąpionych, bogato faszerowanych jaj, aromatycznych kiełbas i pasztetów, a przede wszystkim cudownego nastroju. życzy z całego serca
Słodki Kompromisfetą i podprażonymi pestkami dyni * Kremowa, intensywna w smaku, niepowtarzalna. Niestety jest praktycznie niedostępna w handlu nie tylko w Polsce, jest bardzo mało znana w Europie. Jest świetna do serników i wszelkich ciast. Genialna do pieczenia z orzechowym dressingiem
Słodki Kompromiswyczekiwałam momentu w którym wejdę do kuchni i zacznę piec, gotować, kombinować. Niestety czekała na mnie zła wiadomość: blender jest w naprawie. Nie poddałam się, zaparcie dążyłam do zrobienia sernika-jagielnika, który od kilku dni chodził mi po głowie. Jak wyszedł? Efekt możecie zobaczyć na zdjęciach :D SKŁADNIKI: JAGIELNIK: 1,5 szklanki kaszy jaglanej 2 małe banany 2 kaki
healthy dreamsskładniki na ciasto miodowe: 750 g mąki orkiszowej lub pszennej 110 g cukru pudru 185 g masła 3 jajka 200 g miodu płynnego 2 i 1/2
Domowy Smak JedzeniaWrocław od strony cukierniczej ciągle jeszcze jedną nogą był w PRL-u. Nie licząc kilku dobrych knajp, które mogą się pochwalić niezłymi deserami, nasze miasto było królestwem WuZetek, eklerów, serników agarowych i innych ciast, których lata świetności dawno się skończyły wraz ze zmianą ustroju. Dotychczas ubolewałem, że żeby zjeść dobre modernistyczne ciastko musiałem wybierać się do warszawskich Odette , czy Deseo
Food Squareskładniki na ciasto: 800 g mąki orkiszowej lub pszennej 210 g cukru pudru 150 ml kwaśnej śmietany 300 g masła 5 żółtek 1 jajko 1 łyżeczka
Domowy Smak JedzeniaCIASTO: mąka pszenna - 3 szkl cukier puder - 1/2 szkl margaryna - 300 g żółtka - 4 szt sól - szczypta MASA SEROWA: ser biały zmielony - 1 kg cukier - 1
Camilla w kuchniinnego jak życzyć Wam Wesołych Świąt! Przede wszystkim spokojnych, w gronie najbliższych, najlepiej bez stresów. Mam nadzieję, że uda Wam się choć trochę odpocząć i skubnąć dobrego sernika. Do zobaczenia po świętach! :) Zdjęcie główne od Alek GK . Artykuł Wesołych Świąt! pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeObok makowca, sernika i keksu, zróbcie w tym roku dodatkowe... Artykuł ŚWIĄTECZNE MUFFINY pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEsyropem i otulony kremem marcepanowym sprawi, że Wasze Święta będą wyjątkowe. Jego przygotowanie nie zabierze Wam dużo czasu, więc myślę, że spokojnie możecie go upiec w wolnej chwili między sernikiem, a makowcem. Gorąco polecam! ;) * SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 21-23 cm Biszkopt makowy: 5 jajek 150 g cukru 120 g mąki pszennej 50 mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku
Food Squarepośpiechu, w obawie, ze nie zdążymy tam i tu, możemy wspólnie się pośmiać, powspominać stare czasy i planować te, które dopiero przyjdą. Dzisiaj postanowiliśmy porozmawiać przy okazji wypiekania sernika. Finalnie powstały serniczkowe babeczki, których dopełnienie stanowi korzenny smak ukryty zarówno w ciasteczkowym spodzie jak i górze z bitej śmietany. WSKAZÓWKA: Przepis nadaje się również dla osób uczulonych
Kuchnia od dwojga