minut, grzanie góra/dół, następnie na 150 C z 8 minut na termoobiegu, sernik po wyjęciu z piekarnika wystudzić i blaszkę schować do lodówki łatwiej będzie sernik wyjąć z blaszki na talerz - sernik jest aksamitny, delikatny, pyszniutki................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPrzepyszny ,kremowy sernik ,delikatnie chałwowy ,rozpływający(...)się w ustach . Upiekłam go bez spodu ,bo są takie serniki ,którym ten spód jest absolutnie niepotrzebny .Polecam gorąco . Składniki: tortownica 20 cm 500 g sera wiaderkowego na serniki 4 jajka 1/3 szklanki cukru 200 g chałwy mlecznej 2 łyżki budyniu śmietankowego 2 łyżki kaszki manny Dodatkowo: 150 ml śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru Śmietankę wymieszać dobrze
Ladylaura.Wszystkie składniki należy dokładnie ze sobą wymieszać. W Thermomixie TM 5 nastawiłam czas 1 minuta i 10 obrotów. Miałam pewność, że powstania mi gładka masa bez grudek. Ja robię serniki bez spodów. Ten sernik powstał z połączenia obu przepisów. Jeden znajdziecie na stronie www.delektujemy.pl(...)drugi w książce zwycięzcy Master Cheff'a Damian Kordas :) Masę przelewamy do tortownicy (średnica 22 cm). Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 180*C i pieczemy przez godzinę. Sernik udekorowałam dodatkowo musem z miksowanych mrożonych truskawek z dodatkiem cukru. W Thermomixie TM 5 nastawiłam czas 2 minuty i zaczęłam stopniowo zwiększać obroty aż doszłam do maksimum
ClauditteMissCookingzimno, spód na owsianej masie miasteczkowej, warstwa serowa waniliowo-czekoladowa i galaretka z rabarbaru, słodko-kwaśne połączenie. Ma niebanalny smak i jest prosty w przygotowaniu. Najsmacznieszy sernik na ciepłe wiosenno-letnie dni. Korzystajcie póki jest rabarbar, a potem po za sezonem można zrobić również z mrożonego. Składniki: Na tortownicę 22 cm Spód: 21 dag ciasteczek kruchych owsianych(...)cukrem wlać wodę i dusić do miękkości pod przykryciem aż się rozpadnie, zdjąć z ognia i wsypać suchą galaretkę, wymieszać do rozpuszczenia. Zostawić do całkowitego wystudzenia. Tężejącą masą zalać sernik, udekorować dowolnie, wstawić ciasto do lodówki do stężenia
Wanilia i Kardamonśrodkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku „gdzieś tam niżej” ma stać naczynie z parującą wodą – bo to para wodna sprawia, że sernik wyjdzie taki kremowy, nie wysuszony, nie urośnie wysoki a więc(...)opadnie). Uwaga! Należy się upewnić, że tortownica nie przecieka! Na wszelki wypadek lepiej uszczelnić ją w miejscu łączenia się góry ze spodem kilkoma warstwami folii aluminiowej. 5. Po upieczeniu sernik zostawić w uchylonym piekarniku. Gdy będzie lekko ciepły przygotować polewę: śmietankę doprowadzić do wrzenia, wsypać połamaną na kawałeczki czekoladę, wymieszać aż będzie całkiem gładka. Rozsmarować na wierzchu ciasta
Kocham CzekoladęWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik gotowany to świetna alternatywa dla tradycyjnego pieczonego sernika. Przygotowany na herbatnikach, bez pieczenia zajmie Wam niewiele czasu. Smakuje wyśmienicie. Polecam na deser do popołudniowej kawki Post Sernik gotowany na herbatnikach pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujedziś maszynka do mielenia może dla mnie nie istnieć ! Ten patent działa, masa serowa jest gładka bez grudek, no i odpada zbędne mycie…ufff. Jesli chodzi o sam sernik, to jest kremowy, delikatny, na podpieczonym kruchym spodzie, pieczony w niskiej temperaturze dzięki temu jest śnieżnobiały i nieprzypieczony. Smaku dodaje mu śmietanowa pianka z musem z truskawek(...)mnie idealny, jeden z lepszych serników jakich miałam okazję upiec. Żeby tylko te kalorie z niego nie szły w boczki…ach! Składniki: Ciasto kruche: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 12 dag cukru 1 jajko 1 żółtko Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 2 łyżki mleka w proszku 1,5 szklanki cukru 1 szklanka śmietany kremówki 1 szklanka śmietany
Wanilia i Kardamondzień i to niecały... (A dużej rodziny nie mam.) Dodatkowym atutem jest fakt, że można go zrobić dosłownie w kilka chwil. Ekspresowe mieszanie, odrobinka chłodzenia i już - jest! Sernik to też świetny sposób na wykorzystanie masy krówkowej. Dla mnie często zostają niewykorzystane resztki w puszce - a wyjadanie już się znudziło.. (Tortownica o średnicy 18 cm) Spód: 100g(...)herbatników z kakao (mogą być zwykłe lub mieszane, ale kakaowe nadają czekoladowego posmaku) 50g masła Masa serowa: 450-500g twarogu mielonego na sernik (w zależności od wielkości opakowania) 200g śmietanki 30-36% 120g masy krówkowej (gotowej z puszki) 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie; do smaku) 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) Wierzch: ciastka (dowolne; mogą być herbatniki
Di gotujeminut piec w 200 stopniach, a przez kolejną 1 godzinę (może być ciup dłużej) w 150. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i po 5 minutach powoli uchylić drzwiczki. Ostudzony sernik wstawić do lodówki na kilka godzin. Przygotować polewę. Rozdrobnioną chałwę połączyć ze śmietanką, zmiksować blenderem i przełożyć do małego garnuszka. Całość l ekko podgrzać, aby masa stała się gęsta(...)Masę należy ciągle mieszać i nie dopuścić, aby się zagotowała.) Polewę przelać na zimny sernik. Ciasto ponownie schłodzić w lodówce (na czas zastygnięcia polewy), a następnie posypać podprażonym (na suchej patelni) sezamem i udekorować kawałeczkami chałwy
Di gotujeWiosenny sernik, lekki, dietetyczny i pyszny. Wykończony plasterkami kiwi w subtelnym, zielonym, wiosennym kolorze. Dodatek jogurtu w poprzednim serniku zachęcił mnie do dalszych eksperymentów i w dzisiejszym stanowi już prawie 50%. Sernik z dodatkiem jogurtu ma świetną konsystencję jest lekki i mocno odchudzony. Spód sernika wykonany ze zmielonych płatków owsianych, z dodatkiem orzechów laskowych nie jest bardziej pracochłonny(...)koniec wmieszać przesianą przez sitko mączkę ziemniaczaną. Masę wylać na podpieczony spód i piec w 170`C 60 minut wg wskazań na opakowaniu przygotować Tortenguss. Na przestudzonym serniku ułożyć plasterki obranego kiwi. Zalać Tertengussem. Podawać schłodzony w lodówce, najlepiej przez całą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!powstał całkiem przypadkiem a efekt piorunujący. Sernik jest kremowy, aksamitny, idealny, zapraszam do wypróbowania przepisu. Lekko słonawy smak ricotty i kremowe mascarpone dają jedyny i niepowtarzalny smak sernikowi. Pastę orzechową można zastąpić syropem orzechowym. Taki deser do kawy czy herbaty znakomity. Sernik z ricottą i mascarpone. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepewno i Wy się w nim zakochacie - jest kremowy i mocno sernikowy, z wyczuwalną kaszą jaglaną, na kruchym i zdrowym spodzie z płatków owsianych i żytnich! Zapraszam :) Jaglany sernik na owsiano - żytnim spodzie Składniki na spód: 80 g płatków owsianych 40 g płatków żytnich 50 g masła 6 łyżek mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki umieszczamy(...)ponieważ kasza jaglana bardzo dużo pije :) Ugotowaną kaszę jaglaną przecedzamy i studzimy. Schłodzoną kaszę blendujemy do uzyskania gładkiej masy, chyba, że chcemy, aby grudki jaglane były wyczuwalne w serniku :) Dodajemy twaróg, 2 łyżki budyniu waniliowego, cukier, olejek waniliowy oraz jogurt i całość blendujemy króciutko - do połączenia składników. Tak przygotowaną masę przekładany na upieczony spód i pieczemy w temp
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!zmiksować ze śmietaną. Dodawać stopniowo po jednym jajku, a następnie cukier, mąkę i na końcu sok z cytryny. Miksować tylko do połączenia składników. Zbyt długie miksowanie napowietrzy masę i sernik „upadnie” po wypieczeniu. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 80-90 minut(...)suchego patyczka”). Polewa: Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem. Jego ilość zależy od naszych upodobań. Jeśli wierzch ma być słodki można dodać go niego więcej. Śmietaną smarujemy równomiernie wierzch sernika i wkładamy do piekarnika jeszcze na około 15 minut aż śmietana się zetnie tworząc różną, białą warstwę. Sernik studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Kroić po wystygnięciu
Pyry na Gazserową. Wierzch przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni, piec ok 30 minut, po czym temperaturę obniżyć do 160 stopni i piec jeszcze ok 30 minut. Sernik po upieczeniu trzymać jeszcze ok godziny w uchylonym piekarniku, następnie wyjąć, wystudzić. Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier puder i ekstrakt waniliowy. Wymieszać z serkiem mascarpone. Część kremu rozsmarować(...)serniku. Amaretto wymieszać z kawą, w mieszance moczyć biszkopty, układać ciasno na kremie. Oprószyć kakao. Resztę kremu przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Wyciskać na biszkoptach dekoracyjne rozetki. Przechowywać w lodówce. Przed podaniem wierzch oprószyć kakao
6nieboPyszny, mięciutki sernik na czekoladowym spodzie. Moja mama dostała przepis od koleżanki, która nazywa się Bogusia, stąd ten smaczny sernik nie mógłby się nazywać inaczej niż sernik Bogusi. Bardzo nam posmakował i myślę, że również Wam przypadnie do gustu. Ciasto: 2 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie