Chcieliście to macie:) Sałatka, w której główną rolę gra tofu. Przyznam, że przeczytałam wiele przepisów z tofu, połączyłam niektóre składniki ze sobą, większość dodałam od
Zasmakuj KuchniJeśli macie sałatę rzymską, trochę pieczywa (najlepiej czerstwego) i różne resztki w lodówce, przygotujcie sałatę Cezar. Jej nazwa pochodzi od nazwiska włoskiego właściciela restauracji w Tijuanie
Weekendy w domu i ogrodziePogoda w ten weekend jest nieco kapryśna. Swoją drogą to niesamowite, że w tygodniu oglądamy słońce zza okien zakładu pracy, a gdy już nadejdą wolne dni
Taste TherapyPyszna i lekka sałatka z wędzonym twarogiem z sosem miodowo-musztardowym od firmy Fanex , idealna do grilla lub na kolację. Takie sałatki często przyrządzam na kolacje
Bajeczna KuchniaSałata maślana jak wiele innych, np. roszponka, lollo, rukola, lodowa, rzymska czy radicchio nie tylko pięknie wyglądają w różnych sałatkach, zdobią dania, ale przede wszystkim
Zasmakuj KuchniPotrzebujesz puszka białej fasoli 1 główka czosnku 2 łyżeczki suszonego rozmarynu oliwa 2 łyżeczki soku z cytryny sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik
KukuleczkiSkładniki: paczka świeżego szpinaku 1 marchewka 2 małe ogórki garść żurawiny 2 pomidory ja użyłam malinowego i pomarańczowego Przygotowanie Umyty i osuszony
KukuleczkiPrażoną cebulkę wykorzystuję do wielu dań. Posypuje nią na przykład sałatki, lub hot-dogi. W zamkniętym pojemniku można ją przetrzymywać przez kilka tygodni.
KukuleczkiWiosna za oknem - wiosna na talerz u! :) Dziś w menu przepis z okazji konkursu Wiosna na talerzu z Green Essence or ga nizowanego u foodmania
Grunt to przepis!Jak wiadomo im prościej tym lepiej i taka jest właśnie surówka z białej kapusty z dodatkiem marchewki i przypraw. Tanio, łatwo i prosto, musicie wypróbować!.
Apetyczna babeczkaSeler naciowy, świeży ogórek, papryka i szczypiorek w orzeźwiającej sałatce wiosennej Połączenie selera naciowego z ogórkiem szklarniowym daje tu niezwykle świeży posmak . Dodatek soczystej, czerwonej papryki
Grunt to przepis!Jednym z moich założeń przy dodawaniu przepisów było używanie jak najczęściej i jak najwięcej sezonowych warzyw i owoców. Właśnie zaczęły się pojawiać pierwsze szparagi (uwielbiam je
PaleoLifeBardzo lubię wędzonego pstrąga, dlatego często dodaję go do sałatek. Oto jedna z nich. Składniki: 150 g wędzonego pstrąga 100 g sera żółtego po pół puszki
Czerwień i błękitWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szybka sałatka z śledziem w roli głównej. Zrobiłam ją z dodatkiem ziemniaków, ogórków kiszonych i musztardy francuskiej. Wyszła
Marta GotujePożywna micha z pysznym makaronem w roli głównej! Początek obecnego miesiąca przywitałam pod hasłem makaronu , w zorganizowanej na Durszlaku oraz Mikserze Kulinarnym akcji Makaronowy lunchbox do
Grunt to przepis!