sponsorów został tylko E.Wedel, a dołączyli Samsung, Nespresso i olej Kujawski. Dzięki nim było zdrowo (sałatki), słodko (pyszne czekoladki) i ożywczo (różnego rodzaju kawy). Sponsorzy zapewnili nam także ogrom paczek, z którymi każdy uczestnik konferencji wrócił do domu. Jednak moim największym odkrycie i hitem dnia była fotobudka z różnymi fajnymi akcesoriami. Zdjęcia można było robić pojedynczo
Pasja Smakupszennej) + -250g masła -3 łyżki kakao Składniki na polewę: -200g gorzkiej czekolady -6 łyżek mleka -125g masła Dodatkowo: -masa krówka(mleko skondensowane, słodzone) -3-4 duże paczki krakersów -słone orzeszki ziemne(ok.150-200g) I.Masę karpatkową robimy według przepisu na opakowaniu. Następnie ucieramy miękkie masło i dodajemy do niego powstały krem. II.(masa czekoladowa) Żółtka, cukier waniliowy
Smaczne Zdrowechciałam wierzyć, że są aż tak dobre...Dlatego zrobiłam z jednej porcji-po spróbowaniu tak nam zasmakowały, że musiałam zrobić jeszcze jedną:) Tym razem dodałam do środka migdały. Pokruszyłam paczkę zblanszowanych migdałów i wmieszałam w ciasto. Znalezione tutaj. Składniki: -125g masła -80-100g ksylitolu -2 żółtka -szczypta soli -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(nie trzeba
Smaczne Zdrowejest tego warta.Przepis pochodzi z książki L.Ćwierciakiewiczowej. Ja znalazłam go tutaj. A bania to po prostu dynia, która jest bardzo zdrowa.Składniki:- 500g mąki orkiszowej białej- 1 paczka suchych drożdży- 80g ksylitolu (lub cukru trzcinowego) + 1 łyżka cukru waniliowego- 60g oleju - dałam kokosowy + 20ml wody ( lub 80g masła)- 0,5 szkl mleka (dałam roślinne)- 1 szkl przecieru dyniowego- szczypta
Smaczne Zdroweszynką, cebulą, pieczarkami i mozzarellą w kulce. To tylko przykłady.Z podanych składników wychodzą 4 duże ok.30cm pizze lub 6 mniejszych. Składniki: - 900g mąki orkiszowej typ 750 - 2 paczki suchych drożdży - 4 łyżki oliwy z oliwek - 2 płaskie łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej- 0,5l ciepłej wody ( nie gorącej)Dodatkowo:-suszone lub świeże oregano, sos pomidorowy i dowolne dodatki
Smaczne Zdrowelodówce. Można także zamrozić. Ja użyłam zwykłą mąkę tortową typ 450. Używając mąki orkiszowej trzeba jej użyć trochę więcej - ok.1100g.Składniki:- 1000g mąki pszennej tortowej typ 450- 2 paczki suchych drożdży- 1 płaska łyżka soli himalajskiej lub morskiej- 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia- 600ml ciepłej wody ( nie gorącej)W misie malaksera umieścić wszystkie składniki oprócz wody. Dolewając powoli wodę
Smaczne Zdrowemożna więc ilości zmniejszyć o połowę lub przygotować tak jak ja na 2 dni, na drugi dzień jest równie smaczna jak na pierwszy.Składniki:- 2 całe brokuły (lub 2 paczki mrożonych)- 2 duże ziemniaki- 1 duża cebula- 2 ząbki czosnku- kawałek chudego boczku lub np.ogonówki (50-100g)- sól i pieprz- szczypta gałki muszkatołowej- 1-2 łyżki słodkiej śmietanki
Smaczne Zdroweszklanki wody i była to porażka, mimo iż była dłużej gotowana, to sypka się nie zrobiła. Tak więc wróciłam do sprawdzonego pierwszego przepisu i tak już zostanie. :-)Składniki:- paczka kaszy jaglanej (350-400g)- wrząca woda,- łyżka oleju kokosowego bezzapachowego lub inny tłuszcz (można dodać np.masło)- sól do smaku (ok.1/2 łyżeczki)Pusty, suchy (bez tłuszczu) garnek umieścić na palniku
Smaczne ZdrowePewnie większość z Was płatki owsiane zajada najczęściej w formie owsianki, a M&M'sy prosto z paczki :) Ja trochę poeksperymentowałam i moje ulubione ciasteczka owsiano-słonecznikowe postanowiłam wzbogacić nieco kolorami. Wbiłam więc w każdy krążek małą drażetkę czekoladową z orzechem w środku. Po upieczeniu orzech i czekolada w M&M'sie pysznie się rozpuściły i dodały nieco
Sajkofanka smakuznacząco powyżej zera. A przecież kalendarzowa zima w pełni... 21 grudnia 2013, a w moim ogródku wyrastają sobie, jak gdyby nigdy nic, świeże zioła, zaś krzewy borówek puszczają nowe pączki. Mały mętlik zapanował w pogodzie, a harmonia w naturze została nieco zburzona. I któż by pomyślał, że za trzy dni Wigilia Świąt Bożego Narodzenia... Spacerując po zielonej trawie czułam
Sajkofanka smakuSkładniki na ok.16 bułeczek: 2 szklanki mąki 4dag drożdży 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy szczypta soli 1/2 szklanki mleka 50g masła 82% tłuszczu 1 jajo żółtko mała paczka rodzynek Na kruszonkę: 200 g mąki 100 g masła 100 g cukru Najpierw zabieramy się za kruszonkę - składniki zagniatamy i wstawiamy do lodówki. Rodzynki parzymy wrzątkiem, po czym przelewamy zimną wodą
Sajkofanka smakumasę serową: 2 kg twarogu sernikowego mielonego 14 jaj 2 szklanka cukru pudru 2 łyżka kaszy manny 2 łyżka mąki ziemniaczanej 2 laski wanilii mała paczka rodzynek Żółtka oddzielamy od białek. Ucieramy z cukrem pudrem, po czym partiami dodajemy zmielony twaróg. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i kaszę mannę. Z lasek wanilii wyjmujemy ziarenka i dorzucamy do sernika
Sajkofanka smakuPierwsze danie z kolorowej paczki om nom nom - skusiłam się na fioletową z makaronem spaghetti i zadziałałam jak należy - fusion - kolorowo i smacznie :) Spaghetti ze szpinakiem, gorgonzolą i twarogiem wędzonym Składniki na 2 porcje: -200 g makaronu spaghetti Om nom nom - 400g szpinaku mrożonego (może być brykiet) - 2 ząbki czosnku - 100g sera gorgonzola picante - 100g twarogu wędzonego - czerwona papryczka chili
Sajkofanka smakufirmy Good Food za przesłane propozycje na tłusty czwartek otrzymałam bardzo dużą paczkę z ich produktami.Wszystko bardzo smaczne i szczerze polecam . Dzisiaj wypróbowałam jeden z produktów . Oto co przygotowałam . Składniki: tuńczyk w oleju kawałki 1 puszka groszek konserwowy z puszki 3 łyżki ogórek konserwowy 2 szt majonez 1 łyżka kiełki z lucerny i rzodkiewki zielona cebulka Przygotowanie
Ala piecze i gotujełyżki kopiaste mąki pszennej 3 łyżki kopiaste mąki ziemniaczanej 3 szt żółtka 3 łyżeczki cukru waniliowego 1,5 szk cukru 2 szk kokosu 250 g margaryny 2 paczki krakersów (Lajkonik) Przygotowanie: W pół szklance mleka zmiksować żółtka, mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mleko z żółtkami i mąkami. Masę
Ala piecze i gotuje