No to wybraliście drób. A jak wybraliście drób, to dziś będzie coś co przypomina mi moją kochaną babcię. Pochodziła ona z Wielkopolski i tam jada się
BaRepasZiemniaki po cabańsku to potrawa regionalna Ziemi Chrzanowskiej. Powszechnie znane są jako prażone, duszonki lub pieczone. Latem potrawę przygotowuje się w żeliwnym kociołku ustawianym na ognisku
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: ok 50 - 80 g gotowanego lub pieczonego mięsa 3 jajka pół czerwonej cebuli kilka suszonych pomidorów łyżeczka octu jabłkowego pestki dyni sól, pieprz koperek Przygotowanie
Gaździnka warzySkładniki: plaster z łopatki o grubości ok. 1.5 cm sól, pieprz 1/2 łyżeczki harissy (lub 1/2 łyżeczki papryki ostrej) Mięso oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię
tojestpyszne.blogspot.comŚlimaczki z kurczaka w sosie bazyliowym to danie, którego nietypowa forma może zachęcić dzieci do jedzenia. Potrawa jest jednocześnie delikatna i wyrazista, a co najważniejsze całość
Poezja smakuW poszukiwaniu fajnego przepisu na kurczaczka trafiłam na to bardzo proste, ale ciekawe danie! Wtrąciłam swoje trzy grosze i oto jest- FILET Z KURCZAKA W CYKORII
Kuchnia BeatyJeszcze miesiąc do kalendarzowej wiosny. W chłodne dni każdy z chęcią zjadłby pożywne, dobrze doprawione dania, które mocno rozgrzeją nas od środka. Dlatego proponuje Wam
Konrad GotujePrzedstawiam Wam kolejną zupę-krem. Tym razem postawiłam na coś wzmacniającego odporność. A co pomaga nam w okresie jesienno-zimowym bardziej niż czosnek? Zupa z
W poszukiwaniu inspiracjiPrzeglądając kuchnie blogerek trafiłam na ten przepis, zainspirował mnie bardzo i postanowiłam go wypróbować, wybrałam wersję z marynatą- palce lizać! SKŁADNIKI: 4 pojedyncze piersi z kurczaka
Kuchnia BeatyKiedy nadchodzi weekend mogę sobie porządzić się w kuchni. Uwielbiam eksperymentować, raz wyjdzie lepiej, a raz gorzej, ale nigdy się nie poddaję. Poniżej przedstawiam Wam kolejny
Truskawkowa FiestaJak to czasem bywa to pomysł na wypróbowanie czegoś nowego bądź inspiracji do odkrycia np. nowej przyprawy dostaję od mamy. Mówiąc "nowej przyprawy" mam na myśli
Mechanik w kuchniOd dłuższego czasu "chodziły" za mną sajgonki. Do dnia dzisiejszego zajadałam się nimi tylko w restauracjach, jednak nadeszła chwila kiedy przygotowałam je w naszej domowej kuchni
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNa sobotni wieczór zapiekanka w sam raz. Przepis każdy tworzy tak naprawdę sam, dodajemy to co lubimy- u mnie wygląda to tak... SKŁADNIKI: 25dag. suchego makaronu
Kuchnia BeatySkładniki: na 4 porcje: 4 steki z tuńczyka 0,5 op pełnoziarnistego Spaghetti słodka papryka oregano pieprz 4 łyżki posiekanych migdałów 2 łyżki miodu
Luźna KuchniaSkładniki na 2 pizzę (ok.20 cm) 300 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 8 g świeżych drożdży 200 ml ciepłej (nie gorącej) wody łyżeczka miodu szczypta soli sos
Powiedz dietom nie